Dodaj do ulubionych

Rehabilitant

15.01.17, 20:20
Juz pisałam o tym, ze córa siada w siądzie płotkarskim (jedna noga wyprostowana do przodu a druga zgieta w kolanie do tylu) lub w siądzie 'w'. Nic sie nie zmienia, wiec chce zeby obejrzał ja rehabilitant. No i moje pytanie, czy mozecie polecić kogoś w Warszawie? Przeszukuje Internet i cieżko mi znalezc jakiekolwiek opinie a nie chce isc do kogoś kto od razu zleci rehabilitacje tylko po to zeby wyciągnąć kasę. Bede wdzięczna za każdy kontakt.
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Rehabilitant 15.01.17, 22:54
      Odbierasz e-maila gazetowego ?
      • biankao Re: Rehabilitant 16.01.17, 12:08
        Ela, napisz prosze na luiklosinska@hotmail.com
    • biankao Re: Rehabilitant 16.01.17, 06:15
      Kurka, chodziło mi o fizjoterapeutętongue_out
    • dwellajna Re: Rehabilitant 16.01.17, 10:23
      Na Twoim miejscu wybralabym sie do osteopaty, moze procz siadania podpowie cos w kwestii snu.
    • agata_abbott Re: Rehabilitant 16.01.17, 11:56
      Ale co się nie zmienia? Sama z siebie nie zacznie siadać inaczej. Trzeba upominać i poprawiać.
      • biankao Re: Rehabilitant 16.01.17, 12:07
        Prostuje jej te nogę ale ona albo ja znow podkurcza albo podkurcza druga albo zaczyna raczkować. Zreszta gdy widze zdjecia innych siedzących dzieci, one maja te nogi lekko zgięte w kolanach. Córka ma takie sztywne, wyprostowane z palcami skierowanymi do podłogiuncertain
        • agata_abbott Re: Rehabilitant 16.01.17, 12:22
          No ok, jeśli uważasz, że z jej nogami jest coś nie tak - no to pewnie wizyta u specjalisty ma sens. Ale jeśli uważasz, że ona siedzi niewłaściwie - to specjalista nic Ci tu nie pomoże. To Twoje zadanie, żeby nie dopuścić, żeby siedziała źle.
    • kiddy Re: Rehabilitant 18.01.17, 09:36
      A szukasz jakiejś konkretnej dzielnicy? Mogę polecić panią z Białołęki.
    • maskot_1 Re: Rehabilitant 19.01.17, 10:27
      Ja dzisiaj byłam z synkiem u rehabilitantki i w ciągu 45 minut sporo mi powiedziała i wyjaśniła, zauważyła też kilka drobnych rzeczy, takich do wypracowania w domu. Jeśli chcesz, podam Ci namiary na priv
      • biankao Re: Rehabilitant 19.01.17, 13:26
        Dzieki za chęć pomocy. Odwiedziła nas fizjoterapeutka. Powiedziała, ze córa nie ma jeszcze wystarczajaco silnych mięśni brzucha zeby normalnie siedziec i dlatego kompensuje to sobie ułożeniem nóg. Powiedziała, zeby nie poprawiać tylko pracować nad wzmocnieniem mięśni brzucha poprzez ćwiczenia i wtedy powinna sama zacząć siadać poprawnie.
        • karonline Re: Rehabilitant 19.01.17, 15:39
          A te cwiczenia to do robienia samej w domu czy na fizjo?mój mały tez zaczął tak siadać od jakichś 2ch tyg, to ze ma słabe mięśnie brzucha to stwierdziła neurolog juz jak miał 4 mce, chodził na jakieś masaże i ćwiczenia, których ja raczej się w domu nie odważe zrobić, dużo na piłce. Jak pytałam fizjoterapeuty czy coś mam robić sama to powiedzial ze nie ma potrzeby, powinno.byc ok. Dlatego się nie martwilam ale jak zaczął tak siadać to od razu wiedziałam że to te mięśnie brzucha ciągle nie wyrobione.
          • maskot_1 Re: Rehabilitant 07.03.17, 19:06
            I jak, są efekty ćwiczeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka