Dodaj do ulubionych

pytanie o kaszki bobovita

08.10.04, 14:59
Nie mam pojecia ktora mam kupic dla mojego skraba mleczno-ryzowa , z
jablkami , malinami? Ktore polecacie dla 6 mies. dzidzi a moze inaczej ktore
polubily Wasze dzieci . W jakich ilosciach dajecie , ja chce sprobowac podac
na wieczor zamiast piersi ale nie mam pojecia czy maly polubi ZOBACZYMY smile
Obserwuj wątek
    • gamaga Re: pytanie o kaszki bobovita 08.10.04, 15:16
      Ja zaczęłam dawać te kaszki jak mały skończył 6 mies. Na początek była kaszka
      ryżowa z jabłkami, ale jakoś mu "nie leżała", więc zmieniliśmy na bananową,
      którą bardzo polubił. Potem stopniowo podawałam mu inne smaki. Na początku
      jedliśmy kaszkę rano. Jak się już przyzwyczaił to przeszliśmy na kaszki mleczno-
      ryżowe, które są bardziej sycące. Z czasem jedliśmy je już rano i wieczorem.

Powodzenia.
      Pozdrawiam, Gosia z Filipkiem.
      • hratli Re: pytanie o kaszki bobovita 08.10.04, 15:22
        moj synek je tylko ryzowe na wodzie. najlepiej chyba mu smakuje malinowa i z
        owocami lesnymi. z gruszkami juz mniej. kaszki je rano - mniej - wieczorem -
        wiecej
    • klubiale1 Re: pytanie o kaszki bobovita 08.10.04, 15:30
      Ja na początek dawałam kleik ryżowy + owoce ze słoiczka.
      Kaszki ryżowo-owocowe np z malinami, jabłkami czy truskawkami też mieszałam z
      przecierem owocowym, bo same na wodzie były niezbyt smaczne, a mleka
      modyfikowanego nie chciało mi się kupować, bo mały cały czas był na cycu i
      bałam się ,że nie zje całego opakowania mleka i się zmarnuje.
      Za to bardzo polubiłam kaszki mleczno- ryżowe, bo ładnie się rozpuszczają i nie
      trzeba osobno kupować mleka. Dla maluchów jest fajna mleczno- ryżowa bez
      niczego - świetnie smakuje i mały ją lubi. Kupowałam Nestle, bo Bobovity
      nigdzie u mnie nie można dostać.
      Smaczne są też mleczno -ryżowa z malinami i mleczno-ryżowa wieloowocowa oraz
      mleczno-pszenne, ale dopiero od 10 miesiąca.
      Acha, tylko te kaszki podaje się łyżeczką. Czy Twój maluch jest w stanie zjeść
      łyżeczką całą porcję, tak aby się najeść. Mój w tym wieku jeszcze niezbyt
      pewnie sobie radził z przełykaniem stałego pokarmu. Kaszki podawałam od ok 8
      miesiąca.
      Jeśli nie je łyżeczką, to mozna kupić mieszankę do butelki z ryżem lub gryką.
      pozdr
      • yula Re: pytanie o kaszki bobovita 08.10.04, 15:34

> Acha, tylko te kaszki podaje się łyżeczką. Czy Twój maluch jest w stanie
        zjeść
        > łyżeczką całą porcję, tak aby się najeść. Mój w tym wieku jeszcze niezbyt
        > pewnie sobie radził z przełykaniem stałego pokarmu. Kaszki podawałam od ok 8
        > miesiąca.
        > Jeśli nie je łyżeczką, to mozna kupić mieszankę do butelki z ryżem lub gryką.
        > pozdr

Ja podaje kaszki tylko butelka, tyle ze mniej kaszki do wody i juz, przeciez sa
        smoczki do kaszek z wiekszymi otworami. Inna sprawa ze jak nie je z butelki to
        nie ma sensu przyuczac i lepiej dawac lyzeczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka