maciaga 26.11.04, 21:35 witam moja 3 miesieczna corka zaczela strasznie odginac glowke czy to cos znaczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki129 Re: odgina mocno glowke 26.11.04, 21:47 Polecam wizyte u neurologa - moj 3 miesieczny synek odchyla glowke w prawa strone i prezy nozki - zespol napiecia miesniowego , zalecona rehabilitacja. Mozesz isc z coreczka do neurologa on wtedy oceni rozwoj dziecka i powie czy odchylanie jest niepokajace. Im szybciej tym lepiej. a.sztandur@interia.pl Gdybys chciala napisac Odpowiedz Link Zgłoś
m_godle Re: odgina mocno glowke 26.11.04, 23:45 Mój synek też tak robił. Poszliśmy do neurologa i okazało się, że wszystko w porządku. Lekarz kazał pilnować, żeby tak nie robił. Kazał jak leży (np. na leżaczku) podkładać pod kolanka zrolowany ręcznik, tak żeby nóżki były lekko zgięte. Ponoć wtedy trudniej dziecku odginać głowę, ale mój Kacper bardzo machał nóżkami i ten sposób nie zdał egzaminu. Trzeba tylko uważać przy noszeniu i nie pozwalać na takie odchylanie. Po jakimś czasie synkowi przeszło. Myślę, że to była ciekawość świata Na wszelki wypadek idź do neurologa Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.gross Re: odgina mocno glowke 27.11.04, 20:24 warto iść do neurologa, mój synek odginał mocno główkę i pediatra od siedmiu boleści zasugerował że to objaw porażenia mózgowego. Nie przespałam ani jednej nocy do wizyty u neurologa. Okazało się że wszystko jest w porządku a mały tak reagował jak zaczynał go boleć brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś