mamcia32 06.12.04, 13:39 mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi woła ma-ma, ba-ba, ta-ta, ała, nie, pa-pa daje cześć i przybija piątke czy każdy szesciomiesieczniak tak potrafi?? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja45 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:00 Oczywiście , że kazdy szesciomiesięczniak tak ma. Mój sześciomiesieczniak liczy do 100 i zna alfabet. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
bula68 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:06 Tylko do 100? Powinnaś koniecznie popracować nad swoim dzieckiem, moja to już nauczyła sie liczyć do 103!, aha no i umie wołać kupa i oczywiście wtedy sadzam ją na nocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ekasia1 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:08 Moja skończy 6 m-cy w piątek i na razie tylko raz powiedziała mama i to chyba przez przypadek. Dużo się śmieje i lubi się z nami bawić, ale nie umie zrobić pa pa, ani przybić piątki. Więc Twój maluszek jest bardzo zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia32 Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 14:15 jestesssssssscie kretynkami i wasze dzieci pewnie sa tempe ale moje dziecko umie to wszystko zazdroscicie i dlatego tak piszecie wiecej czasu dla dzieci ja moje dziecko nauczylam a wy pewnie dziennie przy kompie i wasze dzieci sa tempe Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 14:22 to zadna nowosc moj siostrzeniec jak mial pol roku mowil to samo piateczki tez przybijal i wiedzial co to tany tany hehe i bardzo ladnie mowil Ania a teraz ma 3 latka i juz studiuje heheeeeeeeeeee mamcia32 troche przesadzilaś ze slowami ty tak samo siedzisz przed komputerem a skad wiesz ze dziewczyny siedza wiecej niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
jagulec Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 15:37 > wasze dzieci pewnie sa tempe > i wasze dzieci sa tempe Tak, z pewnosci sa TEMPE... Jak wiadomo kazde 6-miesieczne dziecko, ktore nie generuje elaboratow, jest TEMPE... Miejmy wszyscy nadzieje, ze Twoje nie-TEMPE dziecko okaze sie zdolniejsze ortograficznie niz Mama... Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 15:39 a może to będzie Szopen że zdolny Odpowiedz Link Zgłoś
betty_r Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 15:42 Ja tylko dodam nieśmiało, że pisze się tępe, a nie tempe Oj mamcia 32 strasznie musisz być sfrustrowana...takie słowa... A dziecko ok- moje bliźniaki podają cześć i jeszcze rozmawiają ze sobą Pozdrawiam i lepszego nastroju życzę,i poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
paula132 Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 16:06 Rzeczywiście z tak rozgarnięta mamusią każde dziecko będzie mówić w tym wieku. A tak przy okazji to ciekawe,dlaczego pierwsze słowo Twojego dziecka to nie kretyn tylko mama. Z taka mamusia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 18:55 "Tępe" chyba...naucz go jeszcze ortografii, nie zapomnij! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankak do mamcia32 08.12.04, 01:16 Dlaczego wyzywasz Mamy od kretynek? JA na Twoim miejscu byłabym zaniepokojona, dużo czytam i oglądam na temat dzieci i taki wyjątkowo wczesny rozwój dziecka nie zawsze świadczy, o tym że będzie ono geniuszem, czasem jest to pierwsza oznaka autyzmu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaylaga Re: do mamcia32 08.12.04, 22:45 Rzeczywiście oglądałam program w tv o autyżmie i nie żebym straszyła mamcię ale może powinna skonsultować niesamowity rozwój swojego dziecka z lekarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
k_wielinska Re: do maja45 i bula68!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.12.04, 14:52 Czesc Mamcia!!!! a moze powinnam napisac Mamća???? Fajnie sie tak poobrazac, co? Ja tez chyba jestem TEMPA, bo siedze przed kompem, a moje polroczne dziecko nadal nie mowi.... Bez pozdrowien, Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
anma70 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:27 Chciałabym ci pogratulować. Mój synek ma dopiero trzy miesiące więc nie wiem jak zachowują się sześciomiesięczne dzieciaczki, ale twoje dzieciątko musi być zdolne a jednocześnie musi zawdzięczać swoje umiejętności rodzicom. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów i postępów. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:42 ))) Bardzo lubię takie posty) Cieszę się, że masz tak zdolne dziecko Tylko pogratulować A dziewczyny maja45 i bula68 mają poprostu poczucie humoru - przynajmniej dla mnie. Muszę to mężowi przeczytać) Przecież nie zrobiłąś nic innego jak się max-pochwaliłaś!! A zadajesz pytanie - Czy każdy 6- miesięczniak tak potrafi. PEWNIE, ŻE NIE!!! I Ty dobrze o tym wiesz. Do chwalenia się masz prawo - cieszymy sie razem z Tobą z umiejętności Twojego bobasa, ale mogłaś troszkę inaczej ująć to w słowa. Dziewczymy super to wykorzystały Potraktowały to żartobliwie - ja też się uśmiałam, a Ty je obraziłaś Pewnie ja Ciebie też) Moja Zuzia jest lekko niekumata jeśli chodzi o pa-pa i przybij piątkę! Nie woła też poza tata nic innego (pomijając babababa i jej własną twórczość). Ale jest przeuroczo sprytnym dzieciakiem i m.in. za to ją uwielbiam. Ale już koniec - muszę zejść z kompa i nauczyć ją liczyć) Pozdrawiam i trochę więcej dystansu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 14:58 oj mamcia32 nie popisałas sie...... chciałas sie pochwalic, jasne czemu nie, ale od razu z grubej rury do Bogu ducha winnych dziewczyn!! ech........... Odpowiedz Link Zgłoś
26basia Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 15:17 Moja córeczka,która skonczyła 5 miesiecy przerabia z bratem (7lat) drugą część podrecznika Wesoła Szkoła kl.1 Odpowiedz Link Zgłoś
aga225 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 15:30 oj kobietki, kobietki nieładnie bardzo nieładnie mama chciała sie pochwalić i dobrze wszystkie sie chwalimy swoimi pociechami a tak sie nabijać bardzo brzytko a swoją drogą mamcia 32 też przesadziłaś. Ja myslałam że to forum dla każdego (dla mam chwalących sie ,pytających,odpowiadających) ale jak czasami czytam jak naskakujecie jedna na drugą to aż przykro to czytać, kochane mamusie troche dystansu i czasami zanim coś napiszecie popatrzcie na swoją pocieche i zastanówcie sie. pozdrawiam wszystkie mamy i pocjechy )) bądzmy dla siebie milsze )) Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: mamy tempych dzieci łonczmy się! 06.12.04, 16:12 Mamcia skarbie-pa, pa, ma-ma, czy takie tam , to nie jest mówienie a gaworzenie. Subtelna różnica a jednak.Moze zamiast tak siepodniecać " genialnym" dzieckiem , troche poczytaj na temat rozwoju dziecka.Podniesiesz poziom wiedzy na ten temat i podszkolisz ortografię. PA. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
bruksia Re: to się łączę 06.12.04, 16:54 hej, witam w klubie (z powodu "niezdolności dziecka" i opozycji do mamci32). przeczytałam jej post z lekkim ukuciem, że fajnie że tak ma, bo my nie. potem zastanawiamał się czemu maja45 tak się zdenerwowała. ale bawiły mnie dwa następne posty o liczących dzieciach. trochę uszczypliwy ale jednak żart. ale zupełnie się ZNIESMACZYŁAM po reakcji wiadomo której mamci. pozostawię to bez komentarza, ale WY z klubu tępoli pewnie pamiętacie wiersz Brzechwy o KWOCE Odpowiedz Link Zgłoś
bula68 Re: mamy tempych dzieci łonczmy się! 06.12.04, 23:14 Do maja45 i ( nie tylko )- nie wiem czy podajesz dziecku kaszki, bo ja się dowiedziałam od mamci, że mam teeeeempe dziecko bo nie je kaszek! Koniecznie podawaj kaszke rano i wieczorem, wtedy twoja dzidzia będzie piękna, mądra no i przede wszystkim zacznie przybijać piątki! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
quantise Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 20:14 No tak, spor godny 3-latkow - to moja piaskownica itd. Naprawde dziewczny dajecie dobry przyklad jak doradzac! Ledwo ktos napisze post'a a juz wyskakujecie z krytyka, ze przecinek w zlym miejscu, ze ortografia niepoprawna. Jedyne czego ten watek uczy to zlosliwosci. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 21:59 A co tam! To i ja sie pochwalę! Mój synek za pięc dni skończy 4 miesiące, a już jeździ na rowerku. Co prawda pięciokołowym, ale myslę, że niebawem mu odepne te dwa dodatkowe kółka. A wczoraj powiedział pierwsze zdanie (a nawet dwa!): "Zabierzcie to cholerne mleko! Poproszę golonkę i piwo" Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 06.12.04, 22:02 heheh...wlasnie chcialam cos podobnego jeszcze skrobnac. Tylko moja wolala o befsztyka! Odpowiedz Link Zgłoś
nelka1313 troche więcej luzu! 06.12.04, 22:23 W zasadzie to powiało tu bardzoooo złośliwością. Może i mama chciała się pochwalić, ma do tego prawo,może faktycznie było to pytanie retoryczne.Tylko po co zaraz te złosliwości? Bo patrząc na to troche z boku tak to mozna odebrać! Mama sie zdenerwowała i następny "kłótliwy" post gotowy. Dziewczyny więcej luzu i uśmiechu . Odpowiedz Link Zgłoś
magan5 Re: troche więcej luzu! 06.12.04, 22:56 podobno złośliwosć jest cecha ludzi inteligentnych ( podobno!!!) podobno od złośliwosci do grubiaństwa cienka linia ( podobno!!) podobno nasze dzieci są odbiciem nas samych ( podobno!!)...podobno rozwój dziecka do 2 roku życia jest bardzo indywidualny (podobno!!)..natomiast jestem na 100% pewna ze mój syn uwielbia prasę ambitną "Wysokie obcasy " i "Przekrój"...ostatnio maż wyciagnął mu z pysiaka połowę okładki "Obcasów"...a i tak jako matka wolę jak młody delektuje się "Elle" ( ze względu na wysokiej klasy papier)..pozdrawiam..("Daj se luz..i nie szukaj dziury w całym.."O.Lipińska) Odpowiedz Link Zgłoś
nucha27 Do czego doprowadza zazdrość i złośliwość... 07.12.04, 00:18 10 minut wpatrywałam się w te odpowiedzi na Twój post i załamywałam ręce, do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet kliknąć jednym palcem w klawiaturę, ale jednak...postanowiłam odpisać. Mnie to dosłownie śmieszy, do czego może doporwadzić zazdrość innych mam, że moje dziecko czegoś tam jeszcze nie robi, za to innej tak. Tak jak napisała jedna z koleżanek, każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie, jedno szybciej, drugie wolniej, co wcale nie znaczy, że gorzej lub coś z nim nie tak. Uważam, że to jak rozwija się nasze dziecko również bardzo dużo zależy od nas samych, podam swój przykład (i pewnie zaraz ja usłyszę co też nie robiły inne niemowlęta i ile km przejechały na rowerkach, itd.). Od przyjazdu mojego ze szpitala po urodzeniu synka, razem z mężem od samego początku cały czas do niego mówiliśmy, gdy oczywiście nie spał, efektem tego (uważam, że to nasza zasługa), synek zaczął gaworzyć gdy miał 5 tygodni. Też powiedziałam o tym kilku osobom i usłyszałam podobnie głupie komentarze, jak mamcia32, że jak skończy 6 miesięcy pójdzie do szkoły, itd. Chociaż mamy na to dowody (nagrane kasety video), nauczyłam się jednego: nie warto mówić innym o "osiągnięciach" swojego dziecka, najważniejsze, że ja wiem, jak się rozwija, co nowego potrafi robić, czy szybciej, czy wolniej. Takie sytuacje zniechęcają do dzielenia się z innymi swoimi radościami. Takie "chwalenie się" Was denerwuje, ale gdyby np. taka mamcia32 napisała, że jej dziecko np. nie przewraca się z plecków na brzuszek, odpisałybyście "nie martw się, niedługo zacznie się przewracać, każde dziecko rozwija się w swoim tempie, moje zaczęło się przewracać jak skończyło 4 miesiące, ale Ty się nie martw"...to już pewnie nie byłoby przechwalanie, ale przechwalanie połączone z dołowaniem. Prawda jest taka, że jeśli poświęca się wiele uwagi i czasu swojemu maleństwu i dzień w dzień mówiłybyscie do niego ma-ma, to któregos dnia powtórzyłoby to, nawet jeśli miąłoby dopiero kończyć pół roczku. Podsumowując to co napisałam, wierzę Ci mamciu32 i mam nadzieję, że nauczysz się tak jak ja, nie dzielić się swoją radością, bo ja to robię z najblizszymi i to wystarczy, a najważniejsze, że sama wiem jak się rozwija mój synek. Pamiętaj, nie warto, bo większość ci nei uwierzy, aniepotrzebnie narazisz si.ę na tak złośliwe komentarze, jak otrzymałaś je w swojej radosnej wiadomości. Pozdrawiam Ania i Oluś (24.06.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
aga225 Re:do nucha27 07.12.04, 00:41 hej niestety to co napisałas jest prawdą aż trudno w to uwierzyć-niestety, to smutne że tak właśnie jest, juz wcześniej wypowiadałam sie na ten temat ale tobie udało sie to lepiej ubrać w słowa ) pozdrawiam serdecznie aga i wikusia Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Do czego doprowadza zazdrość i złośliwość... 07.12.04, 09:53 To nie jest kwestia zazdrości. Mamcia32 mogła się pochwalić, a pewnie sporo rodziców normalnie pogratulowałoby jej. Ujęła swoją informację tak fatalnie w słowa, że wyszło to tak, a nie inaczej. Praktycznie każdy z nas zna książkowy rozwój dziecka i logicznym jest, że w wieku 6 m-cy normalnie każde dziecko nie potrafi mówić, przybijac piątki itd. Ja bez bicia przyznaję się, że moja Zuzia dosyć późno zaczęła samodzielnie siedzieć, gaworzyć. Tak poprostu się rozwija!! A co do postów mam mających problemy - nie oskarżaj nas , że zawsze niby-dobrze doradzamy przy okazji chwaląc się. Niejednokrotnie wiele z nas wspierało takich rodziców słowami opowiadając o swoich problemach. Fakt - może wyszło na dużo złośliwości w tym temacie, ale... winę po części ponosi za to mamcia - pierwsze zdanie i kolejne obraźliwe. Tak to już chyba jest na forach - -jeden głupi temat i mała wirtualna kłótnia) Odpowiedz Link Zgłoś
konka1 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 01:39 Witam miałam w rodzinie takie dziecko .Mój kuzyn ma teraz 28 lat jest prawnikiem .Jako dziecko rozwijał się bardzo szybko,plynnie czytał mając niecałe trzy lata .skończył szkołę z wyróżnieniem.Wiem że dla rodziny to był cios każda z moich cioć patrzyła na to z zazdrością.Jestem od niego starsza o 5 lat a pamiętam jak ciocia chwalił się wiedzą kuzyna,sama chciałam taka być,niestety byłam zwyczajnym dzieckiem.takie zdolności mają swoje minusy,kuzyn zachowywał się dziwnie dzieci nie chciały się z nim bawić .Żone ma podobną do siebie i wyglądają teraz jak dwa dziwolągi.Mam sześcio miesięcznego syna i też się rozwija szybciej niż inne dzieci więc wiem co potrafi dla przykładu mój bratanek nie wciągał nosa z encyklopedij i map,pierwsze lata w szkole i wszystko z wyróżnieniem,teraz ma 12 lat i ani myśli o nauce poprostu miał dosyć dzieci które nabijały się z niego jak mówił a wiecie że itd .teraz ma normalne zainteresowania i wiele kolegów i o to chodzi nie to jest ważne czy dziecko rozwija sie ponad przeciętną ale czy potrafi dać sobi rade wtych ciężkich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 09:42 Fajnie , że są tutaj dziewczyny, które mają poczucie humoru, dystans do swiata i poczuły klimat mojej wypowiedzi. Tym , które świat traktują smiertelnie powaznie objasniam-nie zazdroszczę Mamci " genialnego" dziecka.Rozśmieszył mnie jedynie tytuł postu, który jest lekko absurdalny. Bo naprawdę miedzy normalnym etapem rozwoju jakim jest gaworzenie , a mówieniem jest kolosalna róznica. Chyba , żeu Mamci w domu ludzie komunikuja się w taki sposób-to przepraszam. Śmieszą mnie takie mamuśki, które podniecaja sie najdrobniejszą umiejętnoscią u dziecka i nie potrafia spojrzeć na nie z dystansem, zdrowym oczywiście. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 10:13 Wlasnie, wlasnie, troche poczucia humoru Mnie sie ten watek bardzo podoba. A w ogole uwazam, ze to prowokazja i po prostu ktos robi badania np.do magisterki pt."Sposoby rozladowywania agresji u matek malych dzieci"... Odpowiedz Link Zgłoś
emi29 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 10:27 :Może mamcia32 nie wie, że jej synek poprostu gaworzy?)) Mój Kacper też skończył 6 m-cy i też wypowiada ma-ma, da-da, ba-ba ale w tym wieku to normalne i dziwiłabym się gdyby było inaczej. Ale przecież takie dziecko nie robi tego świadomie! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 10:45 No cos Ty! Nie obrazaj malego mamci! On przeciez odmienia mama-tata-baba przez przypadki!Hehe...bez obrazy, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 11:17 Nasz drugi syn jest w wieku dziecka mamci i w porównaniu wypada bledziutkooo. Jednak mając doświadczenia po starszym synku śpię spokojnie i z uśmiechem przeczytałam komentarze do postu mamci, ale założę się, że wiele mam debiutantek zmartwiło się nieco,że w domu mają milczki,bo ja 6 lat wstecz zareagowałabym tak samo,ale jak mawia nasz pediatra rozwój się bilansuje, jeśli jeden układ rozwija się szybciej to inny wolniej. Z pewnością znacie to z życia: świetny uczeń z problemami z w-f lub odwrotnie.Wszystkie możemy być dumne z naszych dzieci,bo to największe skarby,ale unikajmy obrażania się nawzajem,bo te wątki o tępocie są obrzydliwie niemiłe i szkoda czasu na ich czytanie,jeśli lubicie kłótnie i wyzwiska podajcie sobie namiary prywatne i tam dajcie upust energii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Moje dziecko jest TEMPE 07.12.04, 11:22 Oj...moje dziecko ma 7m i tego nie potrafi, wychodzi na to że jest TEMPE Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Moje dziecko jest TEMPE 07.12.04, 11:25 Dziewczyny dajcie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
nela9 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 11:34 Nie, nie każdy szesciomiesięczniak tak potrafi bo nie każdego mama tresuje jak małpkę w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 12:38 Mój synek ma 7m i niedawno też powiedział: MA-MA. Myśle, że to było przypadkiem, bo już wiecej tak nie mówił.Jeśli chodzi o słowo NIE, to mówi je już od dawna, to było pierwsze słowo które powiedział, chociaż też uważam , że mówi to nieświadomie. Cześć też daje, ale nie sam - tylko jak ja go złapie za rączke i powiem "czesc". Gratuluje maleństwa i niech dalej sie tak dobrze rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 DLA mamci32 KAŻDY JEST TEMPY 07.12.04, 12:44 Mamcia32 obraza nie tylko dzieci niektórych Mam, ale i Mamy.Wszyccy są dla niej TEMPI. Dobrze, żę zna tylko taki epitet, bo inaczej zasypała by nas wulgaryzmami. Zobaczcie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=18330396&a=18332084 Odpowiedz Link Zgłoś
nucha27 Re: DLA mamci32 KAŻDY JEST TEMPY 07.12.04, 16:16 Jestem w szoku, to co napisalam w swojej wiadomosci, jak najbardziej podtrzymuje, ale rzeczywiscie nie wiadomo skad w mamci32 tyle zlosci i "napadania" na innych... A tak na marginesie, to bardzo smutne, ze na tym forum, na ktorym powinnysmy sobie pomagac, czyta sie takie obrazliwe rzeczy. Wydaje mi sie, ze takie osoby, w ogole nie powinny korzystac z forum, albo stworzyc oddzielne prywatne np. "poklocmy sie" lub "powyzywajmy sie troche" Pozdrawiam Ania i Olus (24.06.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_waga Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 07.12.04, 18:29 Przyznam, ze moje dzieci sa zupelnie przecietne. Czesc umiejetnosci nabywaja szybciej, a czesc pozniej Ale sluchalam kiedys w Trojce o wyjatkowych dzieciach. Utkwilo mi w pamieci, ze pewien chlopczyk bardzo szybko nauczyl sie literek, chyba jak skonczyl rok. Jak mial 2 lata i 3 miesiace umial juz czytac. To nie byla ambicja rodzicow, tylko on tak sam z siebie. Mojej kolezanki coreczka, majac 2 latka rozrozniala marki samochodow. Tez to samo przyszlo Wiadomo, tata jej troche w tym pomogl, jak wylapal jej zainteresowanie. Pozdrawiam mama E&M Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Do Mamci 32, czyli Ewy 07.12.04, 23:40 Ewo! Jak być złośliwym to być: Pewnie Twój syn już mówi, bo uderzył się w głowę spadając z łóżeczka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=17029948&a=17267299 I kto tu jest Tępy??? Oj nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
polducha Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 02:59 Nie chcialabym tu nikogo zdenerwowac, ale juz dawno sie tak nie posmialam...Chcialam bardzo serdecznie pozdrowic koleznaki maja45 i bula 68 Uwazam, ze maja super poczucie humoru i dziwi mnie, ze inne mamy potraktowaly to jako atak na autorke postu ( o jej odpowiedzi nie wspomne). Nie wiem jak Wam, ale mnie sie czasem nudzi czytanie w kolko o kaszkach, kupkach i wagach naszych brzdacy...wiecej luzu kobitki pozdrawiam Angela z Macieja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17410950&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kora78 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 04:10 Pozwole sobie zacytowac slowa autorki(mamci32) z innego postu: "mam 5 miesięcznego łobuza i MOJ PROBLEM polega na tym że chyba jestem w ciąży bo dwa tygodnie nie mam miesiaczki ju ż miałam jedną czy to może być oznaka ciązy czy zaburzeń hormonalnych po ciąży???? pomocy" mysle, ze duzo wyjasnia jej zachowanie....miec taki problem to naprawde mozna sobie w leb strzelic... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 08:01 Ale ze Wam sie chcialo dogrzebywac do strarych postow...to juz przesada,az taki atak, kochane! Ale watek fajny, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida133 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 11:19 Hej ! A mnie się ten post bardzo spodobał, dawno się tak nie uśmiałam, akurat tego potrzebowałam w ten pochmurny dzień...A co do osoby mamci to uważam, że jest to zwykła prowokacja, żeby sobie pogadać bardziej dosadnie - a jak nie mam racji, to znaczy, że też jestem TEMPA i dobrze mi z tym !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 11:40 chyba brak mi dzis humoru, nawet sie nie posmialam czytaja c ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 14:32 A mój 3 miesięczny synek już od 2 miesięcy ze mną rozmawia hehe a język w jakim mówi to aguuuuu widzicie wasze mówią po polsku a mój w obcym języku hehe Wiecie co te posty są lepsze niż komedia a jak ktoś nie ma poczucia humoru to ma pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 15:04 maja45 i bula68 - usmialam sie jak przeczytalam wasze odpowiedzi. hehehehehhe a tak nawiasem do autorki postu - mysle ze to mammaam tatatat bababab i nie to raczej nieswiadome. moja ola ma 7 miesiecy i tez takich "słów" używa, ale ni biorę tego na poważnie. bo na moja mame wola tata na mojego brata wola mama a na psa baba.))) Odpowiedz Link Zgłoś
upjohn Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 20:20 Przybija piątkę? Ja mam psa, który to potrafi, ale żeby uczyć dziecko 'przybijania piątki'? No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
janisa1 Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 08.12.04, 22:34 a moja Agatko ma 5 m-cy i juz jezdzi na rowerze)) Odpowiedz Link Zgłoś
driadea A wiecie... 08.12.04, 22:53 Einstein zaczął mówić w wieku ośmiu lat. Podobno geniusze tak mają... Litości, błagam! he he, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
nejmlez Re: mój syn w srode skoczy pół roku i juz mówi 09.12.04, 12:38 a moja coreczka ma 6 tygodni i umie po lacinie! ostatnio przy przewijaniu powiedziala do mnie "ch..uu" ;] kurcze jak tak dalej pojdzie to sie bede z nia na spacer bala wyjsc coby ludzi miesem nie obrzucala Odpowiedz Link Zgłoś