anma70 12.12.04, 21:30 No właśnie jestem ciekawa jak się ją stosuje. Mamusie jeżeli używacie tej maści napiszcie jak to jest z jej zastosowaniem bo ani od lekarza ani od farmaceutki nie dostałam żadnej konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_debiutantka Re: Maść Emla 12.12.04, 21:58 w miejsce, które ma być kłute wsmarować 2 mg maści (trochę mniej niż pół tubki) i nakleić na wierzch plasterek (można go przeciąć na pół). smarujemy ok. 1 godziny przed kłuciem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: Maść Emla 13.12.04, 01:18 Maciek jak był mały (obecnie 6 lat) ta maść była droga i pediatra poradził mi smarować rączkę zwykłą wazeliną i nakleić normalny plasterek,że niby zmniejszy ból i ta sugestia na synka podziałała,nie bał się i nie panikował,bo przecież ma plasterek.Siła perswazji robi swoje i obeszło się bez dodatkowych kosztów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yellow1 Re: Maść Emla 13.12.04, 16:00 Pielegniarka powiedziala mi, ze ta masc znieczula naskorek, wiec samo wklucie nie boli,natomiast boli wnikanie szczepionki pod skore- tu juz znieczulenie nie dziala, wiec stosowanie masci ma sens u dzieci starszych (efekt psychologiczny), u niemowlat niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
antola Re: Maść Emla 13.12.04, 16:13 W przypadku mojej córci (wówczas 12 tyg.)zdarcie plasterka było bardziej bolesne, niż szczepienie. To prawda, że bólu nie czuje się tylko przy wkłuciu- samo wstrzykiwanie już jest odczuwalne. pozdrawiam- antola Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: Maść Emla 13.12.04, 16:43 A u mojego Adasia podziałała ta maść REWELACYJNIE!!! Sami nie wiedzieliśmy kiedy było po zabiegu. Synek miał wtedy skończone 4 miesiące. Teraz ma 5,5, kolejne szczepienie przed nami i nie podejdę do niego bez maści. Szczerze mówiąc posmarowałam synkowi miejsce na rączce powyżej łokcia tak typowo gdzie zawsze dostaje się szczepionkę i pupcię w górną część pośladka. Nie mierzyłam ilości maści, posmarowałam "na oko" i było super. Ta sama tubka starczy mi na jeszcze raz a może więcej, bo nie smarowałam grubo. Polecam naprawdę!!!Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś