Dodaj do ulubionych

Maść Emla

12.12.04, 21:30
No właśnie jestem ciekawa jak się ją stosuje. Mamusie jeżeli używacie tej
maści napiszcie jak to jest z jej zastosowaniem bo ani od lekarza ani od
farmaceutki nie dostałam żadnej konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama_debiutantka Re: Maść Emla 12.12.04, 21:58
      w miejsce, które ma być kłute wsmarować 2 mg maści (trochę mniej niż pół tubki)
      i nakleić na wierzch plasterek (można go przeciąć na pół). smarujemy ok. 1
      godziny przed kłuciem

pozdrawiam smile
      • barb42 Re: Maść Emla 13.12.04, 01:18
        Maciek jak był mały (obecnie 6 lat) ta maść była droga i pediatra poradził mi
        smarować rączkę zwykłą wazeliną i nakleić normalny plasterek,że niby zmniejszy
        ból i ta sugestia na synka podziałała,nie bał się i nie panikował,bo przecież ma
        plasterek.Siła perswazji robi swoje i obeszło się bez dodatkowych kosztów.
        Pozdrawiam!
    • yellow1 Re: Maść Emla 13.12.04, 16:00
      Pielegniarka powiedziala mi, ze ta masc znieczula naskorek, wiec samo wklucie
      nie boli,natomiast boli wnikanie szczepionki pod skore- tu juz znieczulenie nie
      dziala, wiec stosowanie masci ma sens u dzieci starszych (efekt
      psychologiczny), u niemowlat niekoniecznie.
    • antola Re: Maść Emla 13.12.04, 16:13
      W przypadku mojej córci (wówczas 12 tyg.)zdarcie plasterka było bardziej
      bolesne, niż szczepienie. To prawda, że bólu nie czuje się tylko przy wkłuciu-
      samo wstrzykiwanie już jest odczuwalne. pozdrawiam- antola
      • maliniaq Re: Maść Emla 13.12.04, 16:43
        A u mojego Adasia podziałała ta maść REWELACYJNIE!!! Sami nie wiedzieliśmy
        kiedy było po zabiegu. Synek miał wtedy skończone 4 miesiące. Teraz ma 5,5,
        kolejne szczepienie przed nami i nie podejdę do niego bez maści. Szczerze
        mówiąc posmarowałam synkowi miejsce na rączce powyżej łokcia tak typowo gdzie
        zawsze dostaje się szczepionkę i pupcię w górną część pośladka. Nie mierzyłam
        ilości maści, posmarowałam "na oko" i było super. Ta sama tubka starczy mi na
        jeszcze raz a może więcej, bo nie smarowałam grubo. Polecam naprawdę!!!Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka