bozena771 13.12.04, 17:15 Czy któraś z Was ma opatentowany sposób podawania tego proszku?? Moje dziecko ma 6 miesięcy i nie wiem z czym to podawać. Próbowałam z herbatką ale wszystko zostaje na smoczku. Dziękuję za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzio_grubas Zmienic lek 13.12.04, 17:37 Witaj, wyobraz sobie, ze niedawno mialam ten sam problem. Pamietaj, ze nie wolno wysypywac leku z kapsulki, bo ona jest wlasnie po to, zeby w zoladku lek sie nie strawil. Mysmy po prostu zrobili tak: oddalismy do apteki Lacidofil a kupilismy Lakcid. Lek dokladnie ten sam, ale w ampulkach - tak wiec nalewasz do ampulki wody, mieszasz, zeby proszek sie rozpuscil i podajesz na lyzeczce maluchowi (z tek ampulki lek musisz "wytrzepac" na lyzeczke). U nas dziala. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Zmienic lek 13.12.04, 17:42 Popieram!!! My umęczyliśmy się z tym Lacidofilem potwornie, wszystko zostawało na łyżeczce, gdyż ten proszek jest po prostu nierozpuszczalny. Lakcid ma ten sam skład, a podaje się go lekko, łatwo i przyjemnie!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozena771 Re: Zmienic lek 13.12.04, 17:52 dziękuję za informację, tylko właśnie ja tak robię, wysypuje z kapsułki proszek i do herbatki, tak mi kazał pediatra o dziwo. No to sama już nie wiem, chyba faktycznie zmienić lekarstwo i będzie lepiej )) Dziękuję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
bozena771 Re: Zmieniamy na Lakcid 13.12.04, 18:12 właśnie mąż pojechał po Lakcid, dziękuję edzio-grubas )) Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Lacidofil - jak podawać?? 13.12.04, 21:21 ja też podawałam ten lek i bardzo ładnie sie rozpuszczał w moim mleku i jak najbardziej mozna a nawet trzeba go wysypać z ampułki. Renata Odpowiedz Link Zgłoś