anula-p 14.12.04, 13:33 Ile na dobę śpią wasze dzieci? W jakich godzinach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olang Re: spanie - 6m 14.12.04, 13:40 Moja Ninka ma 5 miesięcy. Spi w nocy od ok 22-ej do (różnie) 6,7 lub 8. Po nakarmieniu odkładam jeszcze i spi do ok 10 -ej. Potem drzemka w południe 0k 12- ej. Różnie bywa: czasem 40 minut, czasem dwie godziny. No i na spacerze zwykle też spi, o której by nie pójść, ale chodze zwykle ok 2-ej. zdarza się też,że zdrzemnie się 0k. 19 na mniej więcej pół godziny. Ogólnie więc spi dużo, czasem myślę sobie,że odsypia pierwsze dwa miesiące, kiedy to prawie nie spała w ogóle w dzień,bywało, że nawet 5 minut się nie zdrzemnęła! Odpowiedz Link Zgłoś
olang Spanie , 6 m-cy: zmiana na gorsze 03.01.05, 15:39 Od czasu, kiedy pisałam ostatnio bardzo wiele się zmieniło jeżeli chodzo o spanie.Niestety. Mała ma prawie 6 m-cy i jakiś tydzień temu skończyło się bezproblemowe zasypianie i przesypianie nocy. Musimy włozyć teraz bardzo wiele wysiłku w to,żeby usnęła - dawniej odkładaliśmy do łóżeczka ok 22-ej i po prostu sama zasypiała. Teraz niema o tym mowy! Budzi się też w nocy ok 2 razy. A już przesypiala noce...Nie wiem skąd ta zmiana (ząbki?) ani też co z tym fantem zrobić, zwłaszcza z zasypianiem Odpowiedz Link Zgłoś
anetakd Re: spanie - 6m 14.12.04, 19:46 Mój 6,5 miesięczny synek śpi w nocy około 10-12 godzin ( przez sen ssie pierś mniej więcej co dwie godziny). W dzień śpi różnie, czasami ma dwie lub trzy drzemki po półgodziny, kiedy indziej potrafi przespac nawet trzy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: spanie - 6m 14.12.04, 21:40 Michalinka ma 6 miesięcy i w nocy śpi od 20 do 9 (rano) z dwoma przerwami na jedzenie. Jak obudzi się o 9 to godzinka zabawy w łóżku i zasypia na ok. 30 - 40 minut. A następnie jest tak - 2 godziny czuwania, 30 minut drzemki, 2 godziny ... itd. Jak wyjdziemy na spacer to potrafi spać nawet i 2 godzinki bez pobudki. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
e-magda Re: spanie - 6m 15.12.04, 09:21 Mój 6 mies. synek śpi od ok. 21.20 do ok. 7.15. Budzi się w nocy na cyca. Później o 9.3o idzie na pół godzinki spać, o 12 idziemy na spacer i śpi do ok. 14-14.30. Jak wstanie to rozrabia gdzieś do 16, czy 17 i znowu ma 30 minutową drzemkę. Nie wiem czy dużo czy mało, ale dla mnie mało (mam mało czasu dla siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
nika251 Re: spanie - 6m 15.12.04, 12:17 I tak macie dobrze. Mój synek śpi od godziny 21:00 do 7:30 w tym 2-3 przerwy na karmienie a w dzień zdarza się ze w ogóle nie śpi wczoraj spał np. tylko 45 min na spacerku i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
anula-p Re: spanie - 6m 16.12.04, 10:17 To i tak macie dobrze bo moja Gosia zasypia średnio o północy i nie ma mocnych! Czasem o godz. 11, ale częściej o 1 czy nawet 2 w nocy.......... A ja wtedy padam........ W dzień śpi albo dwa razy albo trzy, od 30m do 3 godz. Ale chociaż w nocy się nie budzi. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
milaku A było już tak pięknie... 16.12.04, 10:49 Moja Michasia 6,5 miesiąca, zasypia okolo 20.30 i kiedyś budziła się tylko raz na cyca a potem spała do 7, teraz od ponad miesiąca wszystko runęło bo mała zabkuje były noce z pobudkami co 1,5 godz a teraz wstaje 2-3 razy pociągnie dosłownie minutę i śpi dalej ( myślę ze nie chodzi o głód tylko o uspokajanie bólu przy piersi). W dzień różnie: jak rano wstanie około 7 to o 8.30 usypia i śpi 2 godz a jak wstanie o 8 to po 9 usypia na 40 min a po południu 1 drzemka 30 min ale nie ma stałej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
beata303 Re: spanie - 6m 16.12.04, 11:11 Moja Misia we wtorek kończy 6 m. Zasypia ok. 20.00 20.30 i śpi do 7.00. - nie karmię jej w nocy. Tak jest od czasu samodzielnego zasypiania wieczorem, wcześniej potrafiła obudzić się w nocy nawet 6 razy. W ciągu dnia jakieś 3 drzemki po 30-40 min. - głównie na spacerze. Czasem zdarza jej się pospać dłużej tak jak teraz już prawie 1,5 godz na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
joannarc Re: spanie - 6m 16.12.04, 11:58 Moja Madzia ma 6 m-cy. Jeszcze tydzień temu budziła się w nocy ok. 5 razy żeby trochę sie poprzytulać do piersi. Tydzień temu powiedziałam dość. Jak się obudzi biorę na ręce, przytulam i zasypia na ręku. Daję jeść tylko raz ok 2- giej. Nocne spanie z przerwami trwa od 22-giej do 6-tej. W dzień natomiast, jeżeli jest ze mną śpi 3 razy po czterdzieści minut, jeżeli jest z opiekunką śpi dwa razy po dwie godziny i jeszcze jak wrócę z pracy przesypia jakieś pół godziny. Czasami wydaje mi się, że chce przespać ten czas kiedy mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.kreg Re: spanie - 6m 17.12.04, 09:26 malgosia ma skonczone 5m. w nocy spi od ok.21 do 7 rano, bez przerwy na karmienie. jest to jedyne bezbolesne zasypaina, gdyz polozona do lozeczka sama zasypia. w dzien bywaja z tym wieksze problemy, czasem trzeba ja "dolulac" w wozku. w dzien spi duzo, srednio co 2 godz. po 30-50 min. jedna dzremka trwa dluzej od ok. 11.30 - 14.00. pewnie odrabia zaleglosci, gdyz przez pierwsze 3 miesiace w dzien nie spala w ogole z powodu kolek. czy Wasze maluchy zasypiaja w dzien bez problemu w lozeczku??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś