Dodaj do ulubionych

do mam uzytkowniczek FRIDY

21.12.04, 13:48
wiem jak wyglada ale mam dylemat czy nam pomoze ...
moja coreczka ma prawie 7 miesiecy i jak to w sezonie grzewczym cierpi na
jakas alergie lekarz orzekl ze ma mnostwo gestej wydzieliny w nosku gleboko
(bo nie widac i grucha nie schodza) ktory zcieka jej po tylnej scianie gardla
to powoduje uporczywy mokry kaszel ba..... ataki tego kaszlu
i w zwiazku z tym mam pytanko do mam ktore uzywaja fridy czy ona pomoze
zebrac ta wydzieline???
Obserwuj wątek
    • sandglass Re: do mam uzytkowniczek FRIDY 21.12.04, 15:02
      zalezy od sily Twoich pluc smile. Ale na serio napewno bedzie lepsza od gruszki.
      Moj maly mial wlasnie taki katar, gdzies gleboko gotowalo mu sie w nosie i
      frida wszystko wyciagnela. Polecam!
    • flimoni Re: do mam uzytkowniczek FRIDY 21.12.04, 16:05
      moja ania ma wlasnie taki sciekajacy po tylniej sciance katar. Nie ma mowy zeby
      go wybrac. I to nie jest kwestia sily pluc, bo ciagnac mozna mocno az leci krew
      a katar jak byl tak jest. Troszke po sterimarze wyciagne ale nigdy wszystko
      • nataliamackowiak Re: do mam uzytkowniczek FRIDY 22.12.04, 08:56
        Nie strasz mnie z tą krwią, bo wczoraj zamówiłam fridę i mam zamiar jej używać.
        Czyli co-za moćno ciągnąć też nie można??
        • nervusmama Re: do mam uzytkowniczek FRIDY 22.12.04, 15:18
          wlasnie powiedzcie bo juz kupilam i ciagne narazie tak lajtowo bo sie boje
          rozcieczam najpierw sola fizjologiczna a ptem za chwile ciagne ale nie wiem czy
          moge mocniej boje sie ze jej mozg wyssie... a nadal slysze ze tam jezdzi i jak
          zaczyna plakac to pierwszym wdechem znow to wciaga do srodka ...
          czy wy ciagniecie mocno i az nic nie leci ... niby proste urzadzenie a niewiem
          jak i do kiedy czyscic
          • iza_luiza Re: do mam uzytkowniczek FRIDY 22.12.04, 16:57
            Używam od chya dwóch miesięcy Fridy, ciągne co mi tchu w płucach starczy, a
            żadnej krwi nigdy nie widziałam. To tak jak byś nos wydmuchiwała, przecież
            dmuchasz wtedy z całej siły, nie ? Ja ciągnę mocno, wtedy słyszę jak mu tam
            gulgocze w środku, i ciągnę aż to co gulgocze wyciągnę, wtedy szybko łapię
            jeszcze chusteczką ciągutka, żeby mały nie zdążył zassać z powrotem.
            No i myję gorącą wodą po każdym użyciu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka