Dodaj do ulubionych

WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALUSZKÓW

23.12.04, 19:49
Mam proźbę wpiszcie jaka macie temperature w pokoju swoich pociech i czy
przesypiaja cała noc czy nie.dziękuje i wesołych świat zyczę.
Obserwuj wątek
    • aitee Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 20:02
      Na razie sypialnia dziecka to i nasza sypialnia. Mamy wyłączone ogrzewanie w
      nocy i rozszczelnione okno. Temperatura 18-19 stopni (w zimne noce spada do 17-
      18). Mała przesypia całe noce od dawna (śpi od 19 do 7-8 rano).
      • smallwitch Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 20:23
        Hej
        u nas podobnie. W nocy rozszczelnione okno i zamknięte grzejniki: ok 17-18
        stopni. Choć ostatnio mój mąż stwierdził, że jest tylko 15 sad Tomek budzi się
        raz lub dwa razy w nocy. Śpi od 20 do 7 rano.
        W dzień w pomieszczeniach gdzie przebywa Tomek mamy ok 20 stopni, tylko w
        łazience 24, ale tam jest ogrzewanie podłogowe i zawsze sie mocno nagrzewa...

pozdrawiam serdecznie
        smallwitch z Tomeczkiem (24.04.04)
    • anias01 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 20:46
      Przyznam, że trochę mnie niepokoi kwestia temperatury. Nasz maluch urodzi się
      za kilka tygodni, w pokoju, w którym będzie spał temperatura waha się w
      granicach 24-28 stopni. Wiem, że to za dużo, powietrze jest strasznie suche
      (trzeba będzie pomyśleć o nawilżaczu) i nawet mi ciężko się oddycha. Mamy
      centralne ogrzewanie, kaloryferów nie można "zakręcić", pozostaje regulowanie
      temperatury poprzez otwieranie okna. I tu mamy z mężem różne zdania - ja bym z
      chęcią utrzymywała maksymalnie 22 stopnie, ale przewrażliwiony tatuś nie chce
      słyszeć o "zamrożeniu" dziecka. I co mam zrobić? W dzień sobie poradzę, bo on
      będzie w pracy. Jestem jednak przekonana, że na noc temperaturę będzie
      podnosił...
      Pozdrawiam
      Ania
      • aitee Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 21:25
        Przede wszystkim niech poczyta o śmierci łóżeczkowej. Wszędzie jest
        podkreślane, że temperatura podczas snu dziecka ma ogromne znaczenie. Nie wiem
        jak jest w Polsce (mieszkam poza), ale tutaj wyraźnie zaznacza się, że
        najlepsza temperatura w nocy w pomieszczeniu gdzie śpi dziecko to 18-20 stopni.
        I przy takiej temperaturze dziecko może spać tylko w pajacyku bawełnianym i
        śpiworku lub pod kocykiem (nie kołderką).
        Wysoka temperatura (a taką macie w domu) powoduje wysuszenie śluzówek i większą
        podatność na infekcje dróg oddechowych. Dodatkowo w przypadku niemowlęcia
        powoduje zatkanie noska, a niemowlę oddychać tylko ustami nie potrafi (plus
        spróbuj oddychać przez zatkany nosek i ssać pierś jednocześnie).
        Wysoka temperatura powoduje przegrzewanie, pocenie, koszmary senne, problemy ze
        snem, bóle głowy, rozbicie.
        Nie ma kaloryferów na które nie można założyć regulatorów. Postaraj się o nie,
        naprawdę ułatwiają życie smile
        Powodzenia!
      • nataliamackowiak Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 21:32
        U nas całą dobe równo-ok.21 stopni. Na kaloryferze w sypialni -naszej i dzidzi-
        nawilżacz z wodą. Dzidzia spi ok 20 do ok.7 rano-budzi sie raz lub dwa na
        jedzonko.
      • moniapuk Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 25.12.04, 14:31
        u mnie chynba było za ciepło dzisiaj skrecam kaloryfery na 18.19stopni i moze
        tylko przyktryje kocykiem bo była pod kołdra spi tez w pajacyku zobaczymy jak
        bedzie dzisiaj pozdrawiam wesołych świat.
      • asientos Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 26.12.04, 12:08
        ok. 19 - 20. Okna otwierane. Dzieciaczek 3 m-ce, po zapaleniu płuc jeszcze się
        rozkopuje. WCALE nie choruje. pozdrowionka
    • patee1 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 21:33
      Ide sprawdzicsuspicious
      19.6
      za goraco. Otworzylam okno i zakrecilam jeden grzejnik.
    • renata28 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 21:38
      O rety. Ja nie ma termometra w pokoju i robię to na wyczucie. Jeśli mała (4,5
      miesiąca) ma chłodne łapki, wiem, że jest jej za zimo (choć mnie wydaje się
      ok). Gdybym jej wtedy bardziej nie przykryła obudzi się. W takiej sytuacji mam
      gdzieś jaka jest temperatura, bo wiem, że jej jest zimno (czytałam wiele
      artykułów o temperaturze, że ma być co najwyżej 21 st, ale teoria zawsze będzie
      tylko teorią).99% nocu przesypia (budzi się między 6 a 8).
      Renata
      • jan28102004 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 23.12.04, 23:19
        ja tez zawsze sprawdzam kark synka, czy jest cieply. spi w pizamce, lekko
        przykryty kocykiem, ktory zreszta skopuje. w pokoju kaloryfer nie chodzi, ale
        pokoj jest cieply, jakies 20 stopni. staram sie wietrzyc regularnie. maly ma 2
        miesiace, spi od 21.30 do 5-6 rano. Wesolych Swiat,A
    • blachara 22-24 24.12.04, 08:31
      czasem troche spadnie, czasem troche podskoczy
    • wana Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 24.12.04, 09:05
      Max 20 stopni - więcej nie potrzeba. Okno cały czas otwarte - już drugie
      dziecko chowam w takiej temperaturze i jest dobrze. A łapki mają prawo być
      chłodne, tak samo jak stópki - sprawdza się na karku, czy maleństwu nie jest za
      chłodno.
      Pozdrawiam
      wana
      • beatka74 a jaki ubior do spania? 24.12.04, 10:44
        moja spi w body z dlugimi rekawkami i spodenki
        przykryta kocykiem, wystarczy?
        temp. 20 stopni
        ale dzisiaj obudzila sie z rekami zimnymi jak z lodowki,ale karczek byl
        cieply, nie goracy tylko cieply?ma 3 miesiace, myslicie ze dobrze?
        • wana Re: a jaki ubior do spania? 24.12.04, 11:16
          Julenio też śpi w body, krótkie rękawki i krótkie nogawki. Często ma lodowate
          stópki i protestuje, gdy go przykrywam - ten typ tak ma wink
          Pozdrawiam
          wana
    • mama_debiutantka Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 24.12.04, 22:53
      23-24 stopnie, bo młoda tak lubi i w nosie ma teorię dotyczącą idealnej
      temperatury (jak i wiele innych...)

pozdrawiam smile
      • carminamama Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 25.12.04, 03:18
        16-18, dodatkowo jak nie ma mrozu częste wietrzenie, mała śpi w śpiworku i
        czasem dodatkowo przykryta cienką kołedrką,. Wszyscy goście u nas w domu
        marznasmile ale my tak lubimy,ja przez 7 ostatnich lat męczyłam sie w dusznym,
        suchym mieszkaniu gdzie najniższa temp to 22stopnie, i powiedziałam sobie nigdy
        wiecej. Bo non stop miałam podrażnione śluzówki, odkąd jest mała i zmieniliśmy
        mieszkanie mamy zimnosmile i wreszcie można sie porządnie wyspaćsmile

Dziecko przesypia całe noce od początku nie budzi sie nawet na karmienie. No i
        jak dotąd nie chorowałasmile
        • ania800 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 25.12.04, 23:11
          u nas maly spi w sypialni w nocy jest ok 18 stopni jak jest cieplej to maly
          strasznie sie kreci a ubietam go w body na dlugi rekaw i spioszki i przykrywam
          kolderka albo kocykiem chyba dobrze?? jak myslicie
    • roxi_hart Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 26.12.04, 18:32
      22-23 st.
    • moniapuk Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 28.12.04, 12:08
      skręciłam i spanie bez zmian niestety @sad
    • mamaigora1 Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 28.12.04, 12:09
      Temperatura w pokoju 19-20 stopni.
      Igor od dwóch miesięcy przesypia noc od 20 do 7...
    • mama_lidki Re: WPISZCIE JAKĄ MACIE TEMPERATURE W POKOJU MALU 28.12.04, 12:28
      Ja utrzymuje temp. okolo 22 st. i Lidka przesypia noce roznie, jedna nocka to
      budzi sie co 3 h do cycka, a inna nocka co 1,5 h. A co do temp. to samam
      muszisz wyczuc w jakiej tepm. Twoja dzidzia spi najlepiej. Ale jedno jest pewno
      trzeba wietrzyc pokoj dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka