mmpp 21.01.05, 17:09 Czy macie jakieś sposoby na czkawkę oprócz picia? Mój brzdąc (2m-ce)nieraz ma czkawkę a nie chce pić ani wody ani żadne harbatki. Próbuję mu dać cyca ale czasami zdarza się to zaraz po jedzeniu więc nie mogę go przekarmiać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojanoga Re: czkawka 21.01.05, 17:35 Czasem czkawka powstaje właśnie z przejdzenia lub z powodu zbyt łapczywego jedzenia(ale też z zimna i wielu innych powodow),zauważylam,że mojej Zuzi czkawka mija samoistnie w niedługim czasie więc nie stosuję żadnych zabiegow żeby ją zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: czkawka 21.01.05, 17:54 Dzieci mają czkawkę jak zrobią kupkę, zobacz zawartość pieluszki. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
jutakg Re: czkawka 21.01.05, 21:51 Czasami pomaga kilka kropel witaminy C (2-3), na łyżeczke i prosto do buzi. Mój Igor ma czkawkę przynajmniej kilka razy dziennie, teraz radzimy sobie z nią piciem albo pozwalamy jej przejść samoistnie. A jak był mniejszy to właśnie witaminka często pomagała jak nie chciał pić. Odpowiedz Link Zgłoś
anikost Re: czkawka 21.01.05, 21:57 a ja dawałam cysia albo szczelnie owijałam malucha kocykiem, tak aby buźka tylko wystawała - trwało to chwilkę, ale czkawka ustępowała ; zwróć uwagę, kiedy tak się dzieje - może po przewijaniu, gdy maluch się lekko oziębia? Odpowiedz Link Zgłoś