Dodaj do ulubionych

ulewanie po karmieniu

21.01.05, 18:39
Mój Kajetan ma dwa i pół miesiąca i cały czas ulewa mu się po karmieniu.
Szukam rozwiązania, słyszałam o preparacie Nutriton. Czy ktoś go stosował?
Jak poradzić sobie z usypianiem? Kajtek po kąpieli śpi 15 minut, a na dobre
zasypia dopiero o 12.00, śpi do 4, 5, wtedy go karmię. Szukam
współtowarzyszek niedoli, czekam na rady...A może mamy dzieci z listopada
założą swoje forum...
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 18:51
      moja ola ulewaała do 6 miesiaca - nie stosowalam zadnych preparatow, bo im
      mniej takich rzeczy tym lepiej (moja teoria-moze bledna). A jesli chodzi o
      spanie od 12 do 4 uwazasz ze to krotko??? ciesz sie ze maly nie budzi sie co
      godzina jak niektore dzieci. 4-5 godfzin ciaglego snu u maluszka w tym wieku -
      uwazam za cos doskonalego.
      • niki129 Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 21:32
        Polecam Nutriton - moj synek ma refluks i sprawdza sie znakomicie nic a nic nie
        ulewa.
        • albaska Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 21:36
          hey ja stosuje nutriton ,i faktycznie nic nie ulewa a daje mniej niz napisane
          na opakowaniu mieszam z mlekiem bebiko,trzeba odczekac 10 min zeby zgestnialo w
          butelce a nie w zeladku tak powiedziala pani w aptece na opakowaniu nie
          pisze,jest jesze bebilon AR tez bardzo dobry pozdrawiam
        • pasta100 Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 21:58
          dziękuję za odpowiedź, czy też karmisz piersią ? jak to najlepiej stosować?
          Kajtek dodatkowo ma kolki i daję mu Sab simpleks, czy tego nie będzie za dużo?
          pozdrawiam
    • jutakg Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 21:40
      Też słyszałam o Nutritonie. Ale nie stosowałam jeszcze choć się przymierzałam.
      Mój Igor ma 5,5 miesiąca i do niedawna ulewał straszliwie, wręcz wymiotował i
      substancje zagęszczające zalecone przez pediatre nie pomagały, ale ostatnio
      chyba zaczał z tego wyrastać bo juz tylko czasami cos chlupnie. A Nutriton
      stosowała moja koleżanka i bardzo poleca, podobno po tygodniu stosowania
      problem zniknął całkowicie.
    • nets3 Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 23:17
      czy probowałas może wyeliminowac cos ze swojej diety co moze powodowac ulewanie?
      (zakladam ze to nie reflux, z tym nie mialm do czynienia) moja mala ma juz 8m
      ale do tej pory zdarza jej sie ulewac jeżeli zjadłabym duzo SLODYCZY, CIASTA,
      TŁUSTYCH RZECZY czy SOKÓW OWOCOWYCH.
      swoją drogą u nas kolki spowodowane byly po czesci rowniez nietolerancja
      niektorych produktow, min laktozysad wiec tragiczny byl np slodki budyn na
      mleku...
    • mama_lidki Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 23:38
      Lidka ma 4 m-ce i tez ulewa, raz jest lepiej , a raz gorzej. Rowniez przepisano
      mi nutriton, dawalam jej 20-30 ml z 1-2 miareczka nutritonu z lyzeczki, a efekt
      byl traki ze nie chciala potemjesc z piersi, bo byla czesciowo najedzona.
      Niestety ulewanie bylo dalej. Odstawilam nutriton i nawet pojakims czsie byla
      samoistna poprawa (mowi sie, ze z pewnych rzeczy dzieci musza wyrosnac), ale
      znowu zalecenia typu zaczac dokarmiac w postaci deserkow marchewki, jabluszka i
      pierwszych zupek (dynia) i co sie narobilo?... - ulewanie sad((
      (a moja kobieca intuicja mowila mi poczekaj z tymi zupkami do konca 6 m-ca
      skoro karmisz cyckiem)

Nutritonu oczywiscie tez nie podaje, stoi w szafce - lecimy tylko cycek i sie
      ciagle przebieramy

o rany ale sie rozpisalamna twoim poscie, az nie wypada, przepraszam
    • paula62 Re: ulewanie po karmieniu 21.01.05, 23:57
      Ja polecam Nutriton........jest rewelacyjny, daje mojej małej juz od dwóch
      miesięcy..rewelacja, przedtem ulewała jak smok. Właśnie mi się skończył i
      musiałm dać małej bez tego preparatu oczywiscie połowe co zjadła to ulała.
      Teraz szukam po aptekach. Naprawde polecam. Rewelacja przynajmniej dla mojej
      małej.
    • frodo11 Re: ulewanie po karmieniu 22.01.05, 10:09
      Witam mamo Kajetana. Mój synuś ma 3i pół miesiąca i ma na imię Kajetan. Mam ten
      sam problem misiu ulewa prawie po każdym jedzeniu. Moja Pani pediatra poradziła
      mi żeby nie podawać żadnych specyfików. Pod materacyk położyłam więc jego
      podusię, po każdym karmieniu noszę go na porządne odbicie (nawet jak raz mu się
      odbije to ponoś kajtusia jeszcze przez chwilę mój misiu odbija nieraz nawet
      trzy razy), po karmieniu ponoś go w pionie i kup sobie parę sliniaczków. Życzę
      cierpliwości. Ja mojego Kajtka przebieram nieraz 5 razy dziennie. Poza tym
      doszło teraz ślinienie a moja pani doktor powiedziała, że ząbki moga pojawić
      się dopiero za 2- 3 miesiące. Powodzenia. Buziaczki dkla Kajetanka.
    • amaterasu79 Re: ulewanie po karmieniu 22.01.05, 11:18
      Ja podniosłam materacyk, trzymam pionowo po karmieniu, i duuuuużo kładę na brzuszku, najlepiej jeszcze przed jedzeniem. A co do forum to najlepiej zajrzec na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24723
    • anikwaw Re: ulewanie po karmieniu 22.01.05, 22:25
      Gorąco polecam NUTRITON. Nasz pediatra ( a ja należę to tych mam, które
      wszystko konsultują z dwoma lekarzami..smile...) nie widział przeciwwskazań.
      Możesz poradzić się lekarza jeśli obawiasz się podawać nutrition (jest
      bezglutenowy, bezmleczny - główny składnik to mączka chlebe świętojańskiego).
      Mój Kubiś sporo ulewał i naprawdę nie robiłam nic poza przebieraniem go
      karmieniem, przewijaniem, znowu przebieraniem.....i tak przez cały dzień!!!!
      Kubek potrafił ulewać pół godziny, godzinę, dwie godziny po jedzeniu...więc to
      był dramat. Mleczek AR tez nie mogliśmy używać bo mały miał zalecenie diety
      bezmlecznej. Dla mnie Nutriton był rewelacyjnie przydatny!!!!!!

Pozdrawiam,
      • melba76 Re: ulewanie po karmieniu 23.01.05, 00:08
        Pasta, my podajemy Coordinax, trochę pomaga. Myślę o Nutritionie, ale na razie
        wyrastamy z kolek i już nie chcę obciążać brzuszka i jelit małej. Co do forum,
        to zapraszam Cię na Jesienne Dzieciaczki 2004.
      • agata30 Re: ulewanie po karmieniu 16.04.05, 09:54
        Jakiej firmy jest ten Nutrition?? Nie moge znalezc z necie zadego info na ten
        temat.
        • ullaaa1 Do agata30 16.04.05, 10:36
          Nutriton produkuje firma Nutricia. Musisz poszukac po aptekach bo jest to preparat dośc nowy na naszym rynku i nie wszystkie apteki posiadaja go w sprzedazy. A oto link do stronki o Nutritonie, to sobie poczytaj: www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BEBILON&id=156
          Pozdrawiamy serdecznie
          Ula i 8tyg Olinka smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka