23.01.05, 14:47
z 7tyg. maluchem - na jak długo chodzicie i o jakiej porze?
bo moje dziecko zasypia jak chce wyjsc czyli k.11-12 i potem szkoda mi ja
budzic, wiec wychodze k.15 na 30min, czy to nie za krotko?

jak ubieracie maluchy? moja ma body, pajacyk, czapeczke bawelniana, pajacyk
polarkowy z kapturkiem, kombinezon i owijam w kocyk

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mmpp Re: spacer? 23.01.05, 14:59
      mój brzdąc ma 9 tyg. chodzę z nim zwykle na godzinę, półtorej między 12 a 14
      ubieram go w body, pajacyk, kombinezon, dwie czapeczki i przykrywam kocykiem
      nigdy nie było mu zimno, kark ma zawsze ciepły
      sporadycznie gdy mi się nie chce wyjść albo pogoda niezbyt sprzyja wystawiam go
      na balkon
    • mkonkol Re: spacer? 23.01.05, 15:06
      Moja Amelcia jak miała 7 tyg wychodziłam z nią na całkiem spore spacery. Do 2
      godzin nawet. Wtedy jednak było odrobinkę cieplej. Na codzienne ciuszki, czyli:
      body, kaftanik, śpiochy ubierałam kombinezon. I oczywiście czapa wink Mam w wózku
      śpiworek więc kocyk był niepotrzebny. Po każdym spacerku sprawdzałam czy nie
      było jej zbyt zimno lub za ciepło. Było w sam raz. Moja lady to straszny
      zmarźluch. Czy nie przegrzewasz swojego syncia? Sprawdzaj mu kark jak wracasz
      ze spacerku. Bo mi się wydaje, że może mu być za ciepło.
      Teraz Amelka ma prawie 3 m-ce i zwykle ubieram ją w ciągu dnia w body, rajtki
      ze skarpetkami i bluze. Częst na to zakładam kombinezon i tak idziemy na
      spacer. Czasami zakładam jej spodenki.

Pozdrawiam!
    • katklos Re: spacer? 23.01.05, 15:51
      A może zaplanuj spacer wąśnie przed 11-tą i Mała pośpi sobie na dworze zamiast
      w domu. Na pewno w południe jest troszkę cieplej i przyjemniej, więc
      pospacerujesz trochę dłużej. Nie wiem jaki jest ten kombinezon wierzchni,ale
      jeśli gruby, to ubierz ją lżej pod spód. Te kombinezony naprawdę grzeją. pzdr
      • mojanoga Re: spacer? 23.01.05, 17:41
        Ja wychodzę na spacer nawet o 9 rano jak mała płacze i nie może zasnąć(rano zawsze jest marudna),ale zdarzalo mi sie też wyjść o 19(pies musiał to my teżsad
        Chodzę z nią odkąd skończyla 10 dni na co najmniej godzinne spacery.
        Mala ma teraz 6 tygodni i nie miała jak dotąd nawet małego katarku,a ubieram podobnie jak mamy powyżejsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka