Dodaj do ulubionych

PIELUSZKI - po raz setny ;)))

26.01.05, 15:00
Chciałam zapytać o pieluszki "marketowe". Czy używacie i jakich. Może
pamiętacie ceny takich dla dzieci od ok 9 kg ?
Jak dotąd, czyli od roku, kupuję Pampersy i w sumie myślę, że to trochę bez
sensu, bo przecież w domu maluch moze biegać w najzwyklejszych.
A! I ciekawa jestem, czy trafiają się tańsze i bez ceratek, bo do ceratkowych
się chyba nie przekonam.
pzdr
Obserwuj wątek
    • joannarc Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 15:08
      Nie używam markietowych, kupuję na stadionie w Warszawie polskie pieluszki
      Bambino. Są bawiełnianie, z rzepami do zapinania i troche tańsze niż pampersy.
      Cena za sztukę w rozmiarze 7-17 kg to 50gr. Uważam nie są gorsze niz Pampersy
      czy Happy lub Hagisy.
      • dagi79 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 15:18
        Ja nadal uzywam huggiesow, ale czasami kupuje belle. Na pewno nie polecam
        pieluszek z rossmanna bo jest to jedna wielka CERATA!!! Kupilam na probe mala
        paczke i nawet jednej nie zalozylam sad
        • maniakow Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 16.02.05, 12:11
          Na pewno kupiłaś te w żółtym opakowaniu, te w fioletowym (Premium bodajże) są
          NIE CERATKOWE smile.
          • alcantra Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 17.02.05, 19:47
            Potwierdzam. Premium nie tylko nie są ceratkowe, ale jeszcze bardzo, bardzo
            dobre.
    • kulka50 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 15:19
      nie znam pielusze Bambino, jesli są bawełniane to znaczy ze są niezłe
      bo inne tanie, jak np TIP (Real) czy z Auchana lub Tesco są z ceratą
      nie wyonrażam sobie aby dziecko miało się gotować w takich pieluszkach,
      szczególnie w cieplejsze dni
      ja kupuję Pampersy w jumbopackach, wychodzi ok 53 gr za sztukę, więc uważam, ze
      nie warto oszczędzać kilku groszy i zmuszac dziecka do niewygód
      zastrzegam, ze to moje zdanie
      nie chce sie narazic od razu na krytykę, że dla innych te pare groszy to duzo
      ja jednak pozostane przy pampersach
      • ola2004 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 17:56
        ja też niedawno trafiłam na bambino, są super bawełniane, przewiewne i
        zapinane na rzepy, no i cena - za paczkę 56 sztuk - 25 zł. Do tej pory
        uzywałam biedronkowych, ale one były ceratkowe.
        • kulka50 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 18:38
          czy te pieluszki mozna jeszcze gdzies kupic oprócz stadionu?
          mieszkam w Cz-wie
          • ola2004 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 19:56
            ja kupiłam je w sklepie sieci leader price, do tej pory mieli tylko ich marki,
            ale niezbyt bo ceratowe i jakość nienajlepsza, a od miesiaca sprzedają bambino -
            duże paki i ja kupuje te od 9 do 18 kg, ale są trzy rodzaje, ja jestem z k-
            wic, więc nie wiem czy mają je we wszystkich sklepach
            pozdrawiam
            • mojanoga Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 26.01.05, 20:03
              A ja kupowalam Pampersa Baby Fit-były super,a potem kupilam jumbo-Baby activ i już nie są takie dobresadMuszę poszukać tych bambino.
              • nervusmama jesli macie w poblizu LIDLA 26.01.05, 20:08
                jesli macie gdzies w poblizu siec sklepow lidl polecam niemieckie pieluszki
                miekkie jak pampers kolorowe dobrze chlonai maja wskaznik wilgotnosci 58
                pieluszek kosztuje 29 zl i sa rewelacyjne zaczynaja sie od midi () zielona
                torba ) potem maxi (czerwona) i junior (niebieska) firma CIEN i uwaga nie maja
                mniejszych paczek te w mniejszych paczkach to zwykle ceratowe inne
                • mamajagody29 Re: jesli macie w poblizu LIDLA 27.01.05, 01:53
                  Popieram, pieluszki Air Comfort z LIDLa w dużych paczkach są super! Właśnie skończyłam testować pierwszą paczkę. Nie ma uczulenia. Są miękkie, przewiewne i superchłonne jak Pampers ( do tej pory używałam New Baby) i mają właśnie ten fajny wkaźnik wilgotności- pasek biegnący przez całą pieluszkę który zabarwia się na niebiesko jak jest dużo siusu! Podobno zawierają wyciąg z liści zielonej herbaty wink Mają bardzo fajny szeroki dobrze trzymający rzep. Są kolorowe, ale to najmniej ważne. Firma CIEN. Tylko nie kupujcie tych w małych paczkach!!!- cerata że szok. Pozdrawiam.
                  • sylwiapyzio Re: jesli macie w poblizu LIDLA 05.02.05, 15:42
                    Jezeli uzywam Pampers 4+ to jaki rozmiar Air Comfort z Lidla mam kupić.CZasem
                    rozmiar rozmiarowi nie jest równy... Pozdrawiam.
                • elgosia Re: jesli macie w poblizu LIDLA 05.02.05, 19:10
                  A ile sztuk jest w paczce junior? Bo chyba taka musi być dla 12.5 kg
                  dzieciaczka?
                • agakaiserka Re: jesli macie w poblizu LIDLA 09.02.05, 18:20
                  My uzywamy rowniez pieluszki "air comfort" z Lidla i jestesmy naprawde
                  zadowoleni.Moim zdaniem dorownuja Pampersom.Moj Cedrik wazy prawie 10kg i
                  uzywamy te maxi 7-18kg(Nr.4-tak jak Pampersa).Polecamy je naprawde.Tutaj(klikamy
                  z Niemiec) kosztuja jak sie nie myle 7.99€ i jest ich 50 sztuk w paczce.
                  Pozdrowienia
                • bozena771 Re: jesli macie w poblizu LIDLA 10.02.05, 19:47
                  Witam,
                  w związku z tym, że tuż obok mojego bloku znajduje sie Lidl wybrałam się
                  dzisiaj po pieluszki z firmy Cien. Ja do tej pory używałam tylko Huggies super
                  flex rozmiar 4. Polecone przez Ciebie pieluszki są faktycznie świetne. Pupa
                  sucha i ten fajny wskaźnik wilgotności ...
          • czerem do kulki50 11.02.05, 11:03
            czesc,
            ja tez jestem z czewy - jezeli trafisz gdzies na te pieluszki Bambino to daj
            prosze znac na priva - nowo2610@poczta.onet.pl.
            fajnego masz Julkasmile
            ja jeszcze musze poczekac na mojego Kubusia - jestem w 36tc
            pozdrawiam agata
    • rrogue Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 10.02.05, 22:31
      A ja zawsze uzywałam pampersy, skonczyly mi sie i chciałam kupic a cena z 50-ciu
      paru groszy podskoczyła do 70-ciu paru...dla mnie to duzo. Kupiłam Bambino -
      jestem zadowolona, sa grubsze od pampersow ale rownie chłonne i nie ma
      uczulenia...po huggisach bylo ze hej!!! U nas sa do kupienia w markecie
      Kaufland ....ale nie sa az tak tanie jak pisała emama wczesniej.
      pozdrawiam
      • akkf Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 10.02.05, 22:44
        a probowalyscie fioletowe tesco? ja sie skusilam (34 zł za chyba 56 sztuk odp.
        rozmiaru 4/4+ w pampkach + gratis 20 chusteczek) i są OK, może bardziej sie
        zbryla ten wklad w srodku, ale tylko przy naprawde ogromnej ilosci siuskow;
        maja rysunki rybek i innych morskich stworzonek, kolorowa tasme i gumke na
        plecach... dla mnie dobra alterntywa pampersow
        • mojanoga Lidl-pieluszki Cien 16.02.05, 10:37
          Kupiłam jedno opakowanie,ale już więcej się nie skuszę.Są mięciutkie i mają wskaźnik wilgotności,ale w porownaniu do Pampersow bardzo szybko się wypelniają.Dwie pierwsze przemokły z boku i musialam coreczkę całą przebierać.Teraz używam ich tylko na dzień i często zmieniam.
          • mama_ameleczki Re: Lidl-pieluszki Cien 16.02.05, 13:24
            Widze, że ile mam tyle opinii. Moja córcia tak do 6 miesięcy urzywała Huggis,
            ale kiedy była coraz większa i coraz ruchliwsza zaczeły sie strasznie zbijać
            nawet przy niewielkiej ilosci siusiu. Przeszłyśmy na Pampers Aktive Baby i
            jesteśmy zadowolone - tylko cena trochę wysoka, nawet w dzambo paczce wychodzi
            73 gr za szt. a tej mniekszej 80gr. Dobrze by było gdyby ktoś polecił mi tańsze
            pieluszki, ale zależy mi na jakości. Mieszkam w Elblągu i nie ma u mnie sklepów
            Lidla

Pozdrawiamy Maja i Amelka
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19979845
            • ezagraj Re: Lidl-pieluszki Cien 06.03.05, 13:18
              Witam my klikamy z Kielc ja kupuje pampersy w realu bo sa tańsze nawet niż w
              makro zawsze raz w miesiącu jest promocja na jumbo paczki i płace ok 43,90 za
              jumbo pakę my kupujemy jeszcze 3 więc wychodzą po 47 gr, ale kupiłam i 4 to są
              po 55gr . Fakt że im wieksze tym mniej tych pieluch może kiedyś też będę
              szukała alternatywy ale narazie mi sie nie opłaca kupować innych bo pampersiaki
              dobrze chłoną i rzadziej sie je zmienia
              Pozdrawiam Edyta
          • ila77 Re: Lidl-pieluszki Cien 16.02.05, 16:23
            Ja podobnie, kupiłam pieluszki CIEN no i muszę je zużyć, ale zachwycona nie
            jestem. Gdy są trochę mokre robią się bardzo twarde i córci w nich nie
            wygodnie. Gdy założyłam jej na noc , rano katastrofa, dzidzia przelana, choć
            pielucha wcale nie taka znowu pełna. Używam ich na dzień, i też często
            zmieniam, poza tym ten pasek zbyt szybko jak dla mnie robi się niebieski.
            Wykończę tą paczkę i wracam do pampersów, moim zdaniem najlepszych pieluszek na
            rynku. Ale to moje zdanie. Pozdrawiam.
    • mamciama LIDL wg. mnie the best!!! 16.02.05, 13:14
      W przypadku mojego synka te pieluszki bardzo sie sprawdzaja! Nie dosc ze tanie:
      30 zl za 50 szt. nie sa z ceraty, nie smierdza jak pampersy i dobrze chlona
      mocz.Godne polecenia.
      • lawia Re: LIDL wg. mnie the best!!! 16.02.05, 13:20
        Ja kupuję fioletowe Tesco i są rewelacyjnesmile
        Natomiast bambino nie polecam są jak podpaska jakieś takie grube na plecach i przeciekały.
        Muszę jeszcze spróbować tych z lidla
      • mama_ameleczki Pampers'y dobre czy to siła reklamy?? 16.02.05, 17:18
        fakt, pampersy strasznie śmierdzą, ale i tak są moim zdaniem najlepsze- a może
        to siła persfazji- reklamy??? Co myslicie na ten temat?
    • mama_groszka Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 16.02.05, 16:46
      Jedno male sprostowanie - czeskie pieluszki z lidla z w malych opalowaniach po
      16 szt. nie sa ceratkowe!!! Kiedyś fakt byly ale juz od dwoch miesiecy Czesi
      zaczeli produlowac przewiewne bawelniane. Sa extra uzywamy rozmiaru 4-9kg i sa
      rewelacyjne i kosztuja 0,36 za szt.
      • lidziairys Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 16.02.05, 18:18
        Kobietki a powiedzcie mi proszę gdzie w Wawie jest Lidl? My teraz używamy
        Happy, mini 0 3-6kg, ale nigdzie ich nie można dostać, ostatnio kupiliśmy je w
        Billi w Radomiu, będąc u rodzicówwinkPrzez pierwszy miesiąc używaliśmy Pampersów,
        ale ja osobiście nie jestem nimi aż tak zachwycona, za to wilgotne chusteczki
        odpowiadają mi tylko Pampersasmile
        • manna Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 17.02.05, 18:20
          Witam,
          chcialam polecić forumowiczkom polskie pieluszki LOVE AIR DRY, producent MEDcom.
          Mój synek ma teraz 3 tygodnie i od paru dni używam tych wlaśnie pieluszek. Mały
          nie ma uczulenia, pieluszki są chłonne, zapinają się na rzepy i nie "zbrylają"
          przy sporej zawartości siuśków. Wcześniej używalam Pampersów dla nowrodków.
          Teraz mój synek waży ok.4 kg i zakładam mu pieluszki w rozmiarze MINI 3-6 kg.
          Pieluszek w opakowaniu jest 60 szt., a cena o polowę niższa niż Pampersy (ok.25
          zl za opakowanie)
          Jedyny problem to dostęp do tych pieluszek. Mieszkam w Zagłębiu, w Dąbrowie
          Górniczej, a pieluszki mam dzięki uprzejmości znajomego, który przy okazji
          delegacji do Wroclawia kupuje je właśnie tam. Robi to zresztą jeszcze dla dwóch
          innych koleżanek, w skutek czego jego kombi po wyjeździe z Wroclawia jest
          zapakowane pieluchami na maxasmile
          Producent ma swoją stronę www.pielucha.com oraz www.med-com.pl
          Może tem uda się dowiedzieć gdzie w kraju, w jakich sklepach są sprzedawane.
          Pozdrawiam
          Ania i Adaś
          • azia2004 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 17.02.05, 23:21
            My uzywamy Bella Happy. DLa mojego synka sa duzo lepsze od Pampersa. W
            pampersach mial czesto podparzona skore mimo, ze nadal czesto zmieniamy
            pieluszke.
            A te pieluszki Lidla maja dobra opinie. Stiftung Warentest ocenilo je duzo
            wyzej od pampersa, ktory wyladowal gdzies na szarym koncu. Pozdrawiam
            • mysia125 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 06.03.05, 17:07
              azia2004 napisal(a):
              >A te pieluszki Lidla maja dobra opinie. Stiftung Warentest ocenilo je duzo
              >wyzej od pampersa, ktory wyladowal gdzies na szarym koncu. Pozdrawiam

albo masz inne wyniki Warentestow niz ja albo ja nie umiem czytac.
              Owszem,Pampersy byly na szarym koncu, ale w kolejnosci wymieniania w tabelce, a
              NIE POD WZGLEDEM JAKOSCI wink i to na dodatek baby dry maxi. Dostaly na 5
              mozliwych stopni ocene dobra,zarzucono im to, ze moglyby wiecej
              wchlaniac.Natomiast inne pampersy active fit maxi i easy up pants maxi dostaly
              ocene bardzo dobra, taka sama jak i pieluszki cien z lidla, cosies first class z
              wal-martu,fixies extra class i active life i mamia maxi z aldi sud.

(öko-test jahrbuch kleinkinder für 2005,www.oekotest.de)

pozdrawiam,
              Kasia
          • daafne Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 06.03.05, 12:20
            pieluszki LOVE AIR DRY, producent MEDcom
            jak to?
            przeciez mozna je zamowic na stronie producenta!
            kryptoreklama?
            • nadi2425 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 06.03.05, 13:37
              niby mozna ale podwaja sie ich cenasad
            • manna Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 09.03.05, 22:13
              daafne napisała:

> pieluszki LOVE AIR DRY, producent MEDcom
              > jak to?
              > przeciez mozna je zamowic na stronie producenta!
              > kryptoreklama?

Nie ! Jeśli to tak zbrzmialo, to zupelnie niechcący. Jeśli kogoś urazilam tą
              informacją to przepraszam.
              Po prostu opisalam jak sie natknelam na ten produkt i jak go do tej pory
              kupowalam. Teraz kupuję te pieluszki w ich sklepie firmowym, w mieście w którym
              pracuje mój mąż i mam do nich w miarę staly dostęp.
              A nie przyszlo mi do glowy kupować pieluszki przez internet i placic dodatkowo
              za przesylkę, bo to podwyższylo by ich koszt.
              Poza tym wolę najpierw obejrzeć coś co mam zamiar kupić. Ale to ja ...

Pozdrawiam serdecznie
              Anka z Dąbrowy G.
    • ewkam1 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 17.02.05, 23:31
      A ja uzywam realowskich ceratkowych, jestem z nich bardzo zadowolona... Synek
      mysle, ze tez... Wychodza najtaniej (dla mnie to rowniez wazne), synek ani razu
      sie nie przesikal. Synek ma 7,5 miesiaca.
      Poczatkowo oczywiscie z rozpedu uzywalam Pampersow, sila reklamy? Nie wiem.
      Pampersy sa wedlug mnie niezle, ale tylko Total Care, bo juz Active Baby juz mi
      jakos nie podchodza (tez sprawdzilam)...
      Huggies - nie przekonalam sie, a wlasciwie zrazilam sie na poczatku, synek caly
      czas mial odparzenia od paskow, pozbylam sie ich czym predzej.
      DUKa tez uwazam, ze sa niezle, przynajmniej sposrod tych tanszych. Ale zostalam
      przy realowskich: skoro sa rownie niezle a tansze, wiec?...

Pzdr
      • ewkam1 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 17.02.05, 23:35
        Aha, no i dla scislosci: synek ani razu nie mial odparzonej pupki, ani zadnego
        pieluszkowego zapalenia skory.
        • mamalesia Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 18.02.05, 07:41
          mamo ameleczki, pieluszki lidla mozesz kupić na rynku na plk. dąbka - za sztukę
          koło 30 gr. Są bardzo dobre, polecam
    • przeciwcialo Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 18.02.05, 10:45
      Ja od dawna mieszam tetre z Happy albo Tesco fioletowe. Lepsze niz Bella i nie
      uczulaja. A teraz duza paczka kosztuje 33 zł i dołączaja małe chusteczki.
    • alcantra Huggies soft&dry - ODRADZAM 18.02.05, 11:06
      Jako że byliśmy bardzo zadowoleni Huggies Newborn, skorzystałam z promocji i
      kupiłam jumbo pack 86 szt. Huggies soft&dry. Cena jednostkowa ok. 46 gr. No i
      żałuję. Aż dziwne, że jeden producent a taka różnica w jakości. Newborn były
      mięciutkie, chłonne, nigdy Mała ich nie przesikała ani nie wyciekla kupa. W
      Soft&Dry zdarza się to za często. Dlatego odradzam. O niebo lepsze są Bella
      Happy.
    • aniazm Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 06.03.05, 11:24
      Pieluszki z LIDLa czeskie (CIEN) - sa równie dobre, jak PAMPERSY. kosztują -
      mała paczka (już w porządku, kiedyś były ponoć ceratkowe, ale kupiłam małą i są
      bawełniane) 14 sztuk - 5,79 czyli 41 gr za pieluszkę, duża 50 sztuk - 29,90
      czyli 60 gr za pieluszkę.
      POLECAM małe paczki, oczywiściesmile
      • gosia_815 Re: PIELUSZKI - po raz setny ;))) 10.03.05, 09:02
        Ja używam pampersy i pieluszki Dada z Biedronki-są teraz bez ceratki,nie
        przeciekają,polecam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka