Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

28.01.05, 21:13
Jestem 3 miesiące po porodzie i od jakichś dwóch tygodni zauważyłam, że
strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Biorę witaminy feminatal. Czy macie coś
sprawdzonego co mogłoby pomóc? Nadmieniam, że karmię piersią
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:17
      Ja mam to samo i nie wiem co robic wlosy wychodza garciami ale obietosc wydaje
      mi sie ze sie nie zmienia
    • boggusia Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:32
      Hej.... dokładnie to samo.... to wina karmienia piersią. Dowiadywałam sie u
      innych karmiących i niestety to będzie trwało dopóki będziemy karmić. Witaminki
      niewiele pomagają, na szampony szkoda pieniędzy sad.... wspomóc jednak można się
      samą Vit. B Compleks i brać 3 x po 2. Jednym pomaga innym nie... warto jednak
      spróbować. U mnie trochę przyhamowała wypadanie włosów, ale dopiero po miesiącu
      regularnego łykania. Pozdrawiam
      • marteczka271 mi pomogło 28.01.05, 23:16
        ja miałam ten sam problem..kupiłam skrzyp polny do łykania...i odżywkę wax do
        włosów...pomaga wink)

a zaczęłam na perukę zbierać wink))
      • nataliamackowiak Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:36
        Ja jestem 3,5 m-ca po porodzie i od chyba dwóch tygodni tez strasznie mi włosy
        wypadaja.
        Nosze przewaznie rozpuszczone, więc dzidiza tez mi je ciągnie i zostaja jej w
        rączce włosy...
        Na poduszce włosy, wszędzie!!!
        Biore witaminy Prenatal, ale na włosy nie pomoga chyba.
        Kupiłam wczoraj szampon Neril w aptece za 17zł.
        Kiedys go uzywałam, jak po farbowaniu mi wypadały i pomogło.
        Teraz nie dość że karmie to jeszcze tez farbuję...
        Zobaczymy-może znów ten szampon pomoże.
        Pozdrawiam.
        Natalia
    • mamamartusi Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:46
      To nie jest wina karmienia piersia. Po porodzie gwaltownie spada poziom hormonow
      i dlatego traci sie wlosy (w ciazy byly piekne i prawie nie wypadaly). Niestety
      nie da sie nic zrobic, trzeba przeczekac. Mi przestaly wypadac tak mniej wiecej
      6 miesiecy po porodzie.
    • mamamartusi Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:47
      Aha. A mala dalej karmie i piekne wlosy.
      • polka79 Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:54
        ja jestem 4,5 miesiaca po porodzie i tez ok 2 tyg temu zauwazylam ogromne
        ilosci moich wlosow na poduszce-mam ich malo a tu jeszcze taki ubytek sad((
        tylko zeby zęby mi tak nie zaczelay wylatywac jak wlosy???
    • medunia Re: wypadające włosy 29.01.05, 09:53
      Ja jestem już 10 miesięcy po porodzie,nadal karmię, a włosy wyłażą garsciami.
      Tyle czasu po porodzie to hormony powinny się już chyba ustabilizować? Chyba,
      że to chodzi o hormony związane z karmieniem...
      medunia
      • ankabialy Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:03
        WitajciesmileJa jestem 7 miesięcy po porodzie,nie karmię piersią już w ogóle od
        jakiegoś miesiąca i włosy wróciły do swojego stanu normalnegosmileA wychodziły
        garściami.Pozdrawiam
    • mamamisiaczka Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:06
      A dla mnie pomogła Skrzypovita. Ja równiez karmie piersią i włosy przestały mi
      wypadac . Polecam bardzo . Pozdrawiam Edyta
      • mamatomcia Re: wypadające włosy 29.01.05, 14:53
        Ten sam problem!
        Gdyby nie to forum pewnie bym sie nie domyslila ze to przez karmienie. Wlosy
        wypadaja garsciami. Licze na to ze jak skoncze karmic problem zniknie.
        Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. smile
    • beatagl Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:38
      u mnie było to samo, tak sie dzieje zawsze u kobiet po ciaży nie przejmuj sie
      napewno minie, ja jeszcze dwa tygodnie temu płakałaam jak sie czesałam taka
      ilosć włosów mi wychodziła, kupiłam w zielarskim radikal, ja akurat odżywke do
      wcierania we włosy bez spłukiwania, wcieram we włosy po umyciu, nie widać nic
      na nich bo nie jest ona tłusta, mineło dwa tyg, a poprawa o 90% polecam juz z 5
      włosków mi wychodzi przy czesaniu
      jestem bardzo zadowolona!pzdr Beata
      • beatagl jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 10:41
        ten preparat Radical jest ze skrzypu ale działa tylko bezposrednio na włosy,
        nie wiem czy jak kupowałyscie skrzyp poinformowano was o bardzo waznej rzeczy
        ze skrzyp wzmaga kamienice nerkową!, Ja zrezygnowałam z przyjmowania go
        doustnie bo miałam problem ze schodzącym kamieniem z nerki w ciaży, więć jeśli
        któraś z was ma takie predyspozycje musicie to wiedzieć o skrzypie dlatego
        polecam preparaty ze skrzypem bezposrednio na włosy
        • ania800 Re: jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 12:40
          to chyba nie mam nic wspolnego z kaemieniem bo ja nie karmie malego piersia a
          wlosy wychodza
          • curly2 Re: jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 15:02
            Oczywiście masz rację. Włosy wypadają z powodu zmian hormonalnych związanych z
            porodem. Pozbywamy się "nadprogramowych" włosów, które nie wypadły w okresie
            ciąży (wtedy jest ich o około 10% więcej i mają dłuższy żywot - prawie nie
            wypadają). Nie ma na to rady. Jedyne co można zrobić to o nie dbać i cierpliwie
            czekać ażwszystko wrócu do normy. A preparaty ze skrzypu polnego rzeczywiście
            pomagają włosom, a przy okazji i paznokciom.
            Pozdrawiam, Kinga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka