7aba 28.01.05, 21:13 Jestem 3 miesiące po porodzie i od jakichś dwóch tygodni zauważyłam, że strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Biorę witaminy feminatal. Czy macie coś sprawdzonego co mogłoby pomóc? Nadmieniam, że karmię piersią Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:17 Ja mam to samo i nie wiem co robic wlosy wychodza garciami ale obietosc wydaje mi sie ze sie nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
boggusia Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:32 Hej.... dokładnie to samo.... to wina karmienia piersią. Dowiadywałam sie u innych karmiących i niestety to będzie trwało dopóki będziemy karmić. Witaminki niewiele pomagają, na szampony szkoda pieniędzy .... wspomóc jednak można się samą Vit. B Compleks i brać 3 x po 2. Jednym pomaga innym nie... warto jednak spróbować. U mnie trochę przyhamowała wypadanie włosów, ale dopiero po miesiącu regularnego łykania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 mi pomogło 28.01.05, 23:16 ja miałam ten sam problem..kupiłam skrzyp polny do łykania...i odżywkę wax do włosów...pomaga ) a zaczęłam na perukę zbierać )) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:36 Ja jestem 3,5 m-ca po porodzie i od chyba dwóch tygodni tez strasznie mi włosy wypadaja. Nosze przewaznie rozpuszczone, więc dzidiza tez mi je ciągnie i zostaja jej w rączce włosy... Na poduszce włosy, wszędzie!!! Biore witaminy Prenatal, ale na włosy nie pomoga chyba. Kupiłam wczoraj szampon Neril w aptece za 17zł. Kiedys go uzywałam, jak po farbowaniu mi wypadały i pomogło. Teraz nie dość że karmie to jeszcze tez farbuję... Zobaczymy-może znów ten szampon pomoże. Pozdrawiam. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:46 To nie jest wina karmienia piersia. Po porodzie gwaltownie spada poziom hormonow i dlatego traci sie wlosy (w ciazy byly piekne i prawie nie wypadaly). Niestety nie da sie nic zrobic, trzeba przeczekac. Mi przestaly wypadac tak mniej wiecej 6 miesiecy po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:47 Aha. A mala dalej karmie i piekne wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
polka79 Re: wypadające włosy 28.01.05, 21:54 ja jestem 4,5 miesiaca po porodzie i tez ok 2 tyg temu zauwazylam ogromne ilosci moich wlosow na poduszce-mam ich malo a tu jeszcze taki ubytek (( tylko zeby zęby mi tak nie zaczelay wylatywac jak wlosy??? Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: wypadające włosy 29.01.05, 09:53 Ja jestem już 10 miesięcy po porodzie,nadal karmię, a włosy wyłażą garsciami. Tyle czasu po porodzie to hormony powinny się już chyba ustabilizować? Chyba, że to chodzi o hormony związane z karmieniem... medunia Odpowiedz Link Zgłoś
ankabialy Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:03 WitajcieJa jestem 7 miesięcy po porodzie,nie karmię piersią już w ogóle od jakiegoś miesiąca i włosy wróciły do swojego stanu normalnegoA wychodziły garściami.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisiaczka Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:06 A dla mnie pomogła Skrzypovita. Ja równiez karmie piersią i włosy przestały mi wypadac . Polecam bardzo . Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomcia Re: wypadające włosy 29.01.05, 14:53 Ten sam problem! Gdyby nie to forum pewnie bym sie nie domyslila ze to przez karmienie. Wlosy wypadaja garsciami. Licze na to ze jak skoncze karmic problem zniknie. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: wypadające włosy 29.01.05, 10:38 u mnie było to samo, tak sie dzieje zawsze u kobiet po ciaży nie przejmuj sie napewno minie, ja jeszcze dwa tygodnie temu płakałaam jak sie czesałam taka ilosć włosów mi wychodziła, kupiłam w zielarskim radikal, ja akurat odżywke do wcierania we włosy bez spłukiwania, wcieram we włosy po umyciu, nie widać nic na nich bo nie jest ona tłusta, mineło dwa tyg, a poprawa o 90% polecam juz z 5 włosków mi wychodzi przy czesaniu jestem bardzo zadowolona!pzdr Beata Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 10:41 ten preparat Radical jest ze skrzypu ale działa tylko bezposrednio na włosy, nie wiem czy jak kupowałyscie skrzyp poinformowano was o bardzo waznej rzeczy ze skrzyp wzmaga kamienice nerkową!, Ja zrezygnowałam z przyjmowania go doustnie bo miałam problem ze schodzącym kamieniem z nerki w ciaży, więć jeśli któraś z was ma takie predyspozycje musicie to wiedzieć o skrzypie dlatego polecam preparaty ze skrzypem bezposrednio na włosy Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 12:40 to chyba nie mam nic wspolnego z kaemieniem bo ja nie karmie malego piersia a wlosy wychodza Odpowiedz Link Zgłoś
curly2 Re: jeszcze jedno co do skrzypu! 29.01.05, 15:02 Oczywiście masz rację. Włosy wypadają z powodu zmian hormonalnych związanych z porodem. Pozbywamy się "nadprogramowych" włosów, które nie wypadły w okresie ciąży (wtedy jest ich o około 10% więcej i mają dłuższy żywot - prawie nie wypadają). Nie ma na to rady. Jedyne co można zrobić to o nie dbać i cierpliwie czekać ażwszystko wrócu do normy. A preparaty ze skrzypu polnego rzeczywiście pomagają włosom, a przy okazji i paznokciom. Pozdrawiam, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś