Dodaj do ulubionych

pleśniawki - co zastosować

29.01.05, 16:19
Mój malutki ma pleśniawki, a jedna ze znajomych poradziła mi żeby użyć na nie
mocz małego.Czy któraś z was stosowała tak drastyczną metodę , a jeżeli tak
to czy to skutkuje. może znacie jakiś inny sposób.
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 16:21
      Kup w aptece za niecałe 2 zł Aftin i gazikiem pędzluj parę razy dziennie.
      Pomaga.
      Natalia.
    • betka77 Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 16:30
      Boże! czy ta koleżanka jest normalna?! Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ja stosowałam Aphtin. Dostępny w aptece bez recepty za jakieś grosze ( koło 2 pln ) To typowy lek na pleśniawki. Maczasz w tym jakiś wacik i nacierasz w jamie ustnej. Naprawde pomaga. Pozdrawiam!
      • nataliamackowiak Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 16:43
        Jest normalna bo to stary sposób i ponoc dobry-z tymi siuskami.
        Ale jakos taki niehigieniczny, dlatego używaliśmy Aftin.
        Natalia.
    • monika_5 Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 16:48
      możesz :
      -pieluszką z moczem
      -Aftin
      -Borax 5CH homeopatyczne kulki
      • kamczaj Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 16:51
        ja stosowalam Aphtin na poczatku wycieralam plesniawki gazikiem i nie pomagalo
        przeczytalam ze nie wolno tak robic tylko po jedzeniu dac kropelke do buzki i
        to pomoglo
        kamila z Leą
        • beatagl Re: pleśniawki - co zastosować 29.01.05, 20:38
          Ja na Twoim miejscu lepiej bym to pokazała lekarzowi mój synek miał aż głeboko
          w gardle i dostał też oprócz aphinu antybiotyk i trilac dla uzupełnienia
          dobrych bakterii a jeśli chodzi o mocz rozmawiałam w sklepie z koleżanka i jej
          mówiłam o tych pleśniawkach i wtraciła się starsza pani która właśnie o tym
          moczu powiedziała ja zaczełam sie troche podśmiewać, a koleżanka powiedziała
          zebym sie nie śmiała bo jej mala aż sie dusiła tak jej sie pogorszyło z tymi
          pleśniawkami i jak juz nic nie pomagalo posłuchała sie babci i smarowała jej w
          buzi moczem i pomogło.
          Ale według mnie najbezpieczniej idz z tym niech lekarz zajrzy również w gardło
          pzdr Beata
    • klara29 Re: pleśniawki - co zastosować 30.01.05, 00:52
      Pani od moczu jest jak najbardziej normalna. Mocz dziecka o ile nie ma żadnych
      bakterii i ziecko jest karmione piersią jest najczystszym płynem( zauważcie, ze
      nie barwi na zółto ubranek jak się zmoczą) i spokojnie można go zastosować.
      Mnie lekarz polecił stara metodę ( którą stosowali moi rodzice) i smarowanie
      gencjaną ( piochtaniną inaczej) - mały będzi epzrez parę godzin wyglądał jak
      mały drakulasmile , ale to nic bo ona się potem wchłania a też skutkuje.
      Jak będą nawracały to może zmień smoczek (jeśli go używasz), bo on też jest
      zainfekowany i smaorowanie nic nie da, będą nawracaly.
      • monia744 Re: pleśniawki - co zastosować 30.01.05, 12:15
        mi lekarka zaleciła ścieranie gazikiem z Cebionem
        • syla27 Re: pleśniawki - co zastosować 30.01.05, 20:39
          Rada z moczem jest jak najbardziej słuszna. Ja nie stosowałam, bo zakładam
          pampersy, a nie miałam ochoty bawić się w łapanie siuśków. Ja stosowałam Aphtin
          na gazik i potem wpuszczałam do pyszczka kropelkę wit C - rada pediatry.
          Pomogło.
          Pozdrawiam
          • anna39 Re: pleśniawki - co zastosować 31.01.05, 17:31
            ja rowniez stosowałam osikana pieluche i po plesniawkach niema sladu ale jak
            ktos uwaza ze to nieładnie to niech nie robi tego ja wychwałam 3 dzieci i to
            jest dobry babciny sposob
    • hell1 Re: pleśniawki - co zastosować 31.01.05, 22:08
      Cześć. Faktycznie siuski pomagaja, ja jednak stosowałam wode z sokiem z cytryny.
      Pół szklanki przegotowanej wody z łyzeczka soku. plesniawka znikneła. Pozdrawiam
    • weronikarb Re: pleśniawki - co zastosować 01.02.05, 07:40
      Ja stosowałam ten sposob profilaktycznie do 9 m-ca zycia mojego synka.
      Przerwalam na okres wyjazdu na wczasy (pampersy) i wtedy dostal plesniawek, ale
      takich ze nawet jedzenie podawalam mu szczykawka. Nie moglam zastosowac moczu
      bo i w nim pojawily sie bakterie. Stosowałam nystatyne + wiele innych
      antybiotykow przepisanych przez pediatre (nawet przepisala zastzrki - ktore nie
      podalam), wszystko odstawilam po 2 dniach i poszlam do homeopaty bo
      dziecko "lecialo" mi juz z rak. Dotalam kulki + nystatyna do przecierania ust.
      W ciagu doby byla poprawa w tydzien po i teraz maly ma 15 m-cy i niema
      nawrotu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka