mama_pysiaczkow Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 11:13 OCZYWIŚCIE, ze tak. I do tego ja mam 2 Maluchy ... od 18 m-cy codziennie kąpię je dokładnie i codziennie sa na spacerkach (w zimie 2 x po 1 godzinie minimum) - chyba, ze sa chore . Odpowiedz Link Zgłoś
cody2 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 11:54 Hmmmm My codziennie jestesmy na spacerku, codziennie w wannie. Mam pytanie do tych co nie chodza i nie kapia codziennie: JAK SPEDZACIE CALY DZIEN W DOMU CO ROBICIE????!!!!!!! jA UMARLABYM Z NUDOW Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Cody... 03.02.05, 20:47 ... dużo czytam A Ty zabijasz nudę spacerami i kąpielami? )) Odpowiedz Link Zgłoś
cody2 Re: atlantis75 04.02.05, 12:00 Dzięki za odpowiedź. Każdy jednak ma inne upodobania oraz inne dzieci Mój bobas nie daje mi nawet przed kompem posiedzieć dłużej niż 10 minut. O czytaniu póki co musiałam zapomnieć Zresztą nigdy nie potrafiłam cały dzień czytać. Wydaje mi się, że trochę ruchu też mi nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. Podnoszę kondycję przed wakacyjnym wyjazdem w góry Miłego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 21:39 sprzątam he he he Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 12:11 kąpię codziennie na spacery staram się wychodzić codziennie, ale kiedy przychodzą do nas goście (tzn. koleżanki z dziećmi) w porze spaceru- to spacer odpuszczam; podobnie kiedy muszę zrobić pilne zakupy; Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maksa Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 15:27 Jeżeli synek zostaje na noc u dziadków to nie jest kapany - w domku zawsze juz teraz w wannie. Jeżeli chodzi o spacer to 1-2 razy w tygodniu nie mam ochoty i nie wychodzimy na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 03.02.05, 20:41 Jejku, a do czego tu się przyznawać? Nam położna poradziła, żeby kąpać malucha co 3 dni. I tak też robię. Czy to grzech? A spacery sama lubię, to wychodzimy prawie codziennie. Prawie, bo jak się żle czuję, np. katare jak ostatnio, to nie begam po mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś
eewa6 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 09:34 hej! mój synek ma 3 miesiące. Na początku kąpałam go co drugi a nawet trzeci dzień, ponieważ bałam się to robić. Pierwsze dziecko itp. Ale teraz gdy już nie mam takich obaw a poza tym strasznie lubię kontakt z moim dzieckiem tak jak i on, to kąpię go codziennie o godz. 21 a potem karmię, wietrzymy pokój/ w międzyczasie synkowie "układa sie" w brzuszku i o 22 Piotrus idzie spać. Natomiast co do spacerów to jeśli pogoda sprzyja to równiez każdego dnia. o godz. 12 wychodzimy a wracamy około 15, ale nie wcześniej jak 14. I wtedy Piotrek sobie śpi. Gdy tak wyglądam nasz dzień to nie marudzi, nie płacze. A ja także dobrze sie czuję, zwlaszcza po spacerze. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smartka Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 12:44 U nas od kąpania nie ma wyjątków (nawet po chrzcie było, choć przesądni nie zalecają). Bardziej chodzi o rytuał niż szorowanie, ja sama nie wiem jak Szymon zareagowałby na brak kąpieli, czy poszedłby grzecznie spać czy czegoś by Mu brakowało bo mnie na pewno tak. Ze spacerami jest różnie. Generalnie wychodzimy często. Spacerek może być odwołany w razie paskudnej (!) pogody, bo deszcz i mróz nam niestraszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 15:34 Kąpię co drugi dzień-nie z lenistwa tylko tak zaleciła pediatra.A spacer codziennie od 10 dnia żyzia mojej Zuzi.Nawet jakby mi się nie chciało to tak krzyczy,że nie mam wyjściaA ma dopiero 2 m-ce aż sie boje co będzie potem)) Odpowiedz Link Zgłoś
mal.go.sia Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 15:39 Spacerek z opiekunka obowiazkowo (chyba, ze minus 10 na dworze albo Olo ma goraczke). To nie moje wymaganie, to ona zaproponowala, a mnie sie wydaje, ze slusznie. Kapiel codziennie bez dyskusji. Nawet mnie jest latwiej nalac wody do wanny i wrzucic tam Mlodego niz kombinowac z "przecieraniem". Jak takie przecieranie organizujecie ? Wode w misce i gabka ? Toz to wiecej zachodu ! A Olo uwielbia kapiel i jak uslyszy "wieczorne" melodyjki to sam biegnie do lazienki Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 15:42 Ja kapie malego codziennie a ze spacerami jest roznie Ostatnio byl chory wiec nei wychodzilismy Staralam sie codziennie jak b yl zdrowy ale czasem tak jak dzis wolalam zeby pospal w domu to i ja oko zmruzylam bo ostatnio nie przesypiam nocy pobudki co godzine Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 04.02.05, 17:35 Co dzien bo: Kinga kopie sie z nami w wannie, po prostu jedno z nas z nia sie kapie, wiec nie jest to zaden absolutnie problem czy wysilek, wrecz przeciwnie - przyjemnosc. Na spacerek zawsze, bo zawsze musze albo z psami albo cos kupic, albo do mamy w odwiedziny...czasem, jak caly dzien jestesmy razem z mezem w domu i jest mroz to rezygnujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 12.03.05, 13:22 Jeśli chodzi o niemowlaki, których w domu sztuk dwie: kąpią się co drugi dzień, w wannie, na dworze są codziennie co najmniej 2 godziny, z tym, że czasem mi się nie chce tachac wozka na dol i wystawiam ich na balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
olaalo Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 12.03.05, 16:17 codziennie kąpiel - to ma być dla niego znak, że już czas do łóżka; a spacer nawet kilka razy dziennie ale je mam to szczęście, że nie muszę taszczyć wózka - nie wiem czy wtedy też byłoby codzienne spacerowanko; czasem daje mi w kość i nie chce spać w domu a kiedy tylko wyjdziemy - zasypia, a ja się relaksuje na powietrzu, to chyba najważniejszy powód tych naszych spacerków. Odpowiedz Link Zgłoś
vegaa75 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 12.03.05, 16:19 Kąpię codziennie i siebie i jego . Maluch wie, że jest kąpiel, jedzonko i spanko. Teraz nie mam problemu z zasypianiem Spacerek bez względu na pogodę i niepogodę też codziennie, czasami oprócz spacerku balkonowe spanie w wózeczku. Polecam ) Pozdrawiam, K Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 12.03.05, 16:30 Kąpiel - raczej krótka - jest codziennie, włoski myjemy co 2 lub 3 dzień. Spacer - staram sie wychodzić codziennie, chyba ze jest potwornie brzydko. Wiosną, latem spacerujemy długo, teraz czekam aż mały zaśnie, hop do domu i dalej śpi na balkonie( mieszkam na 1. piętrze). Na spacerze generalnie lepiej i dłuzej śpi, więc czasem mimo niechęci, wychodzimy z nim, by trochę odpoczać. Odpowiedz Link Zgłoś
jordanka1 Re: PRZYZNAJCIE SIĘ-codziennie kąpiecie i spaceru 12.03.05, 16:36 kąpiel codziennie, podobnie jak i spacerek (obowiązkowo koło 2 godzin dziennie, jak aura sprzyja nawet koło 4). mój synek ma 8 m-cy pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś