Dodaj do ulubionych

Nie chce jabłuszka

15.02.05, 09:06
Od wczoraj zaczęłam dawać malutkiej papkę z jabłuszka. Wiedziałam, że nie od razu zaakceptuje smak ale dziś dałam jej 3 raz i praktycznie wszystko wypluwa, już pierwszym razem coś tam przełknęła. Może dać jej inny smak, jabłko może być kwaśne, nie wiem sama. Może też to przyzwyczajanie ma trwać dłużej do jabłka. Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • milenamilena Re: Nie chce jabłuszka 15.02.05, 09:16
      Mojemu Antkowi nie smakowało jak było za słodkie. Spróbuj zacząć od marchewki.
      Mój synek bardzo lubi jabłko (kwaskowe) z marchewką (słodka).

pozdrawiam
      Milena
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17688237
    • mp2610 Re: Nie chce jabłuszka 15.02.05, 09:18
      Dla Maluszków najlepsze są jabłka słodkie miąsiste - ja daję Championa
      (Czempiona - tak tez używana nazwasmile. Nie ciemnieje po starciu i jest słodkie.
      Poza tym, spróbuj marchewke - moze jabłko nie jest ulubioną potrawą twojego
      Skarba? Zreszta na wiosnę jabłka są już niezanajlepsze smile. Moze spróbuj
      Gerbera Naturalnie Proste jabłko? Albo HIPP'a?
    • dvcky Re: Nie chce jabłuszka 15.02.05, 09:37
      Moja mała na początku zjadała jabłuszko ze słoiczków (samo, bez dodatków). Ale
      odkąd zaczęła jeść zupki jarzynowe, na jabłko się krzywi i za nic nie chce go
      jeść. Dopiero jak zmieszam z marchewką i dynią, to jakoś idzie. Podejrzewam, że
      jabłko jest bardziej kwaśne niż zupki. Ale nadal probuję dawać choć po parę
      łyżeczek. Na razie daję córeczce tylko gotowe przeciery i zupki ze słoiczków,
      może faktycznie jak sama zetrę bardziej słodkie jabłko na tarce, to bardziej
      jej będzie smakować?
    • violkam Re: Nie chce jabłuszka 15.02.05, 09:48
      ja zaczęłam podawać jabłuszko ze słoiczków Gerbera. Teraz sama ścieram, ale
      musi być słodkawe (np. champion). Jeśli za kwaśne dodaję do jabłka trochę
      kaszki i tym też się zajada. Jeżeli nie będzie nadal chciała polecam jabłko z
      marchewką i winogronami - deser z Gerbera.
      • truskawa495 Re: Nie chce jabłuszka 15.02.05, 10:51
        Ja właśnie daję jej jabłko ze słoiczka gerbera sprubuję inny smak, może rzeczywiście zmieszane jabłko z czymś tam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka