Dodaj do ulubionych

wymiotowanie po jedzeniu

18.02.05, 14:55
Od jakiegos czasu moja 2,5 miesieczna coreczka wymiotuje po jedzeniu-najpierw jej sie odbija a po chwili robi "chlust". BArdzo lubi byc przy piersi i pewnie za duzo sie najada. Czy to jest niebezpieczne, czy moga byc inne powody. Do pediatry ide dopiero za tydzien, powiedzcie czy mam sie martwic i wybrac sie do lekarza juz teraz.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mysio-pysio Re: wymiotowanie po jedzeniu 18.02.05, 15:02
      Moj januszek tez wymiotuje. lekarz powiedzial, ze jest bardzo lakomy i zjada
      wiecej, niz moze zmiescic, ze to nic powaznego, ale trzeba malemu pomoc, bo go
      to na pewno meczy (tak, jak nas w ciazy meczyla zgaga), dostal leki
      przeciwwymiotne i na brzuszek, pomagaja. jezeli coreczki to nie meczy, to chyba
      nie ma powodu do paniki i wizyta za tydzien wystarczy, jezeli przybiera na
      wadze, to nic powaznego. pozdrawiam, a
    • riza77 Re: wymiotowanie po jedzeniu 18.02.05, 15:33
      Jędruś (2mc) też ma bardzo podobne objawy.
      I mam wrażenie że to się dzieje jak więcej zje, więc myślę że jeśli nie zdaża
      się to zawsze i jeśli mała przybiera to nie ma się co za dużo martwićwink

Pozdrowienia
      Iza
      • brygida111 Re: wymiotowanie po jedzeniu 18.02.05, 16:38
        A czy twojej córeczce tak dzieje się po kazdym jedzeniu?? I czy to pojawiło sie
        niedawno czy ma tak juz pewnien czas?? I jaki to ma zapach??
        Moja córa 2,5 mies. załapała infekcje żołądkową, i równiez wymiotowała ale
        wymioty pojawiły sie nagle i po 3 dniach stopniowo ustąpiły. Oczywiście po
        lekach i po diecie na kleiku ryżowym.
        Jeżeli to występuje od niedawna i brzydko pachnie, to skontaktuj sie z
        lekarzem.
        A jeżeli to po obfitym posiłku i pachnie mlekiem to raczej nie masz sie czym
        martwić.
        POzdrawiam
        brygida

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka