Dodaj do ulubionych

MARTWY KROLIK!

19.02.05, 11:22
witajcie!

kobieta, ktora opiekuje sie naszym dziesieciomiesiecznym dzieckiem przyniosla
krolika. kobieta mieszka na wsi i tam wychowywala krolika, prawdopodobine w
przydomowym ogrodku, czy gdzie tam sie trzyma kroliki.

pytanie brzmi: czy mozna takie cos podac dziecku???

kroliki w sloikach gerbera, czy bovita, czy jakichs tam, sa
Obserwuj wątek
    • mamamartusi Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 11:30
      smile Chyba za bardzo wierzysz sloikom i produktom, z ktorych sie je robi.
      Pozdrawiam
      • inga_iga Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 11:43
        co prawda królików nie jadam, ale jak mam wybrac pomiedzy kurą hodowana w
        sterylnych warunkach na fermie, to wole taką wiejską, która polatała po
        podwórku i jadła coś wiecej niż jakąś maczkę.
    • mynia0 Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 12:03
      w sterylność słoiczków nie wierzę, ale mimo wszystko nie dałabym niebadanego
      mięsa dziecku.
    • mynia_pynia Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 12:50
      Cześć, mój tata choduje kruliki. Są naprawde super zwierządkami. A i mają to do
      siebie że jak już chorują to nie trwa to długo i zdychają odrazu. Także hodowca
      odrazu wie co się święci. A jak jeden zachoruje to odrazu całe statko pada. i
      są naprawde b. wrażliwe zwierzaki. Najczęściej to u mojego taty padają na
      wzdęcia, czyli zjedzą mokrą trawkę itp.
      Mięsko krulika jest super. Dla dzieci jaknajbardziej.Tylko że ono się musi
      strasznie długo dotować czy też piec, bo inaczej jest twarde.
      • mynia_pynia Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 12:52
        "króliki", o mój Boże!!! Sorki za tyle błędów, ale mi wstyd.
        • iziak80 Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 13:01
          Znajomi również podają córeczce hodowane przez siebie króliki. Ja nie podam, mam
          królika w domu, i nie mogłabym podać królika mojemu dziecko. To tak samo jak na
          zasadzie, mam w domu psy i nie zjem psa (trochę głupi przykład, ale oddaje ten
          sens). Ale abstrahując, mięso królika ponoć jest Bardzo zdrowe.
          pzdr
          Iza
          • anna39 Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 13:17
            mieso z krolike jest dobre nawet dla dzieci jak sie boisz podac dziecku to
            proponuje abys sama sobie go upiiekła bardzo dobre miesko pieczone lub zrob
            pasztet ktory rowniez jest pyszny .SMACZNEGO .POLECAM
            • leli1 Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 13:57
              przede wszystkim fajny tytuł.....juz sobie wyobrazalam martwego krolika, tym bardziej ze ostatnio zdechła mi swinka morska i juz chciałam ci współczuc....a tu masz!! smile
              Osobiscie nie przepadam za krolikami, ale podobno dla dzieciaczkow to jedne z lepszych mięs. Sa zreszta zupki z bobovity z krolikiem, daje je mojemu synkowi, ale z tego co zauwazylam to sa dosc ciezkostrawne. Moze jak sama soboie takiego krola przyrzadzisz to bedzie inaczej.
              Troszke dla dzidzi, a reszta na pasztet jak poprzedniczka proponowała.
              Smacznego smile
    • big_daddy Re: MARTWY KROLIK! 19.02.05, 21:05
      A ten królik to padł czy został ubity? Bo normalnie jak zwierzyna na podwórku sama pada (ot taka kura na przykład) to już nikt przy zdrowych zmysłach tego nie wykorzystuje tylko sru na kompost wyrzuca. Do jedzenia to się bierze i ubija własnoręcznie.

Jak rzecze mynia0 niebadanego mięsa raczej dziecku czy komukolwiek bym nie podawał. Nawet swojego świniaka jak się bije, to mięso idzie do badania do weterynarza. Tak więc lepiej sentyment do pani opiekunki odłożyć na bok, a mięso albo zbadać albo utylizować.

Smacznego, hehe.
      • mojanoga Re: MARTWY KROLIK! 20.02.05, 21:10
        Jestem lekarzem weterynarii i zapewniam,że słoikowe króliki nie przechodzą żadnych specjalnych testowsmileMięso krolicze nie moze być zakażone włośnicą więc raczej nie ma powodów do obaw.Myślę rownież że sposob karmienia krolikow przydomowych jest o wiele zdrowszy niż karmy przemysłowe,które są podawane na fermach.
        Bez wachania wybrałabym kórlika wiejskiego jeżeli oczywiście zostal ubity,a nie padł(takiego nawet psu nie polecam).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka