Dodaj do ulubionych

Bardzo mało śpi

20.02.05, 12:25
Moja córeczka skończyła cztery tygodnie. W nocy potrafi przespać i pięć
godzin bez przerwy, ale w dzień to koszmar. Najpierw po karmieniu rano ucina
sobie jakąś 15 - 30 minutową drzemkę, usypia oczywiście na rękach, potem
długo długo nic, z tym, że musi być prawie nono stop noszona na rękach, po
południu zdarzy jej się usnąć rzadko na jakieś dwie, trzy godziny, ale
częściej to jest jakieś pół godziny. Tak jak zoabserwowałam przeciętnie w
dzień śpi po ok. dwie godziny razem i to wszystko. Wsysycy mi mówia, że
powinnam się cieszyć, ze w nocy mam spokój, lae mam dość tego, ze w dzień nie
mogę nic zrobić, tylko bawić i usypiać malucha. Może macie jakieś pomysły
dlaczego tak jest?
Obserwuj wątek
    • milenamilena Re: Bardzo mało śpi 20.02.05, 12:39
      Każdy ma inny temperament. Po prostu Twoja córeczka potrzebuje tyle snu.
      Jezeli jest zdrowa i ma apetyt to wszystko w porządku.

Pozdrawiam
      Milena
    • amaterasu79 Re: Bardzo mało śpi 20.02.05, 14:01
      U mnie jest to samo. Przerwa nocna u mojej Zuzanki wynosi 12 godzin (albo czasami więcej), a w ciągu dnia jeśli nazbierają się 2-3 godziny to jest max. Też robi sobie kwadransowe drzemki, na spacerze trochę dłużej śpi, a wieczorem o 20 jest już nieprzytomna.
      Ja na Zuzę mam sposób, żeby jej nie nosić na rękach kładę ją na kocyku w centralnym miejscu mieszkania, obkładam zabawkami i od czasu do czasu do niej podchodzę i siedzę z nią chwilkę, gadam i zabawiam. Czasami wystarczy, że tylko się jej pokażę. I na razie działa, a zawsze ten kwadrans dla siebie wyrwę.
      Z tym, że moja Mała ma już 3 miesiące i trochę potrafi się sama sobą zająć.
      • mojanoga Re: Bardzo mało śpi 20.02.05, 21:00
        Moja Zuzia ma dokladnie to samo.Ma teraz 10 tyg. i też budzi się w nocy tylko raz,ale w dzień prawie nie śpi.Wyjątkiem jest spacer-śpi w wózku nawet dwie godziny.
        Też mam problem ze zrobieniem czegokolwiek w domu.Od jakiś dwóch tygodni potrafi się już zająć wiszącymi zabawkami więc mogę iść do WC lub zrobić sobie herbatę.Ale jak jeszcze nie umiała się na niczym skupić to byl koszmar!Pomogl mi bujaczek-nie spala co prawda ale cichutko leżala jak ją bujałam więc moglam wszystko robić rękami(np.obierać ziemniaki),a nogą ją kołysalam.Piszę w czasie przeszlym,ale wlaściwie to do teraz tak jestsmile
    • ania77 Re: Bardzo mało śpi 21.02.05, 10:42
      Mam bardzo podobnie,dodatkowo od tygodnia dołaczyła jeszcze do tego
      kolka...Współczuję,bo wiem co przezywasz.Moja mała ma 3 i pół tygodnia.Nie mam
      czasu na nic,a jestem z nia sama do wieczora,nawet szklanki herbaciny sobie
      zrobic.Mąż rano robi mi w termos i stawia obok łóżka na którym zalegam z małą
      niemalze 24h na dobę..ćzuje ze juz dłuzej nie wytrzymam,dodatkowo jestem po
      cesarce.Pozdrawiam gorąco!
      • izqa Re: Bardzo mało śpi 21.02.05, 10:51
        Ania a nie chodzisz z mala na spacery? wiem ze po cesarce jest ciezko (sama
        mialam) ale moja niunka na spacerach chociaz troche spi. poza tym jest tak jak
        opisujecie - w dzien lozeczko ja "parzy"wink
        a mala moze plakac bo jest glodna - ja tak mialam na poczatku - bylam nia tak
        zajeta ze zapominalam o sobie i tylko 2 razy dziennie jadlam serek - skutek byl
        taki ze Ala ciagle plakala - z glodu i miala kolki bo nabial je nasila.
        • monia72 współczuję 21.02.05, 11:21
          Miałam to samo tzn. przez pierwszy miesiąc nie wiedziałam jak się nazywam, mały
          nie spał w dzień a w nocy budził się często. Teraz ma 4 mce i niewiele się
          zmieniło ale jednak: w nocy śpi (z przerwami na jedzenie) od 20:30 do 7:30 a w
          dzień 2-4 drzemki różnej długości, niestety najczęściej ok.20-30 min. Ostatnio
          zauważyliśmy, że po spacerze (chodzimy z nim w nosidle) położony do łóżeczka
          potrafi spać nawet do 3 godzin, ale zazwyczaj w dzień wszystkie drzemki to ok.2-
          3 h. Ale za to jest radosny, lubi się bawić i potrafi już bawić się sam co na
          początku nie było możliwe także idzie jakoś żyć. Tylko kiedy ja się w końcu
          wyśpię!
    • krabe Re: Bardzo mało śpi 21.02.05, 11:29
      skąd ja to znam, u mnie jest identycznie,ledwo mogę wziąc prysznic. mój 2
      misięczny synek po prostu nie potrzebuje snu w dzieńsmilena początku się tym
      martwiłam ale powoli zaczynam sie do tego przyzwyczajać. mały robi sobie tylko
      drzemki i to u mnie na piersismilepozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka