Dodaj do ulubionych

siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY???

08.03.05, 16:30
witam!
jestem pod wrażeniem osiagnieć mojego syna. w tej chwili ma dokładnie 7,5
miesiąca, od 5 tygodni samodzielnie, mocno siedzi, w niedziele sam stanął w
łóżeczku... Genertalnie pozycja siedząca w tym momencie przestała go
interesować i chce tylko chodzić!!! Troszkę się martwie, że za szybko to
idzie, choć wiem, że gdyby nie był na to gotowy to by tego nie robił...
Jak sie ma sprawa z jego rówieśniakami???
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • lipa20 Re: siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY??? 08.03.05, 16:44
      witaj
      nasza córeczka usiadła samodzielnie mając 6m i 10 dni, była taka szczęśliwa,
      lekarka potwierdziła że jeśli dziecko robi wszystko samodzielnie to nie ma
      powodów do obaw
      pozdrawiam
    • isa2 Re: siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY??? 08.03.05, 16:59
      Czasami mam wrazenie, ze mamy na tym forum chca sie tylko chwalic a nie
      wzajemnie sobie pomagac - nie urazajac nikogo!
      • jordanka1 Re: siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY??? 08.03.05, 19:13

czyzby Twoim życiowym powołaniem było pomaganie ludziom z problemmami...???
        forum jest również od tego żeby się chawalić, ale rozumiem - wtedy nie masz co
        robić... współczuję!
        • mama_debiutantka isa i jordanka 08.03.05, 20:48
          jordanka:
          bo ja wiem, czy jest się czym chwalić? moja też ma 7,5 m-ca i próbuje chodzić,
          ale jaka w tym moja zasługa? żadna.

isa:
          wierz mi, nie ma czego zazdrościć. komitet złożony ze mnie, moich nóg i krzyża
          wolałby jednak, żeby młoda rozwijała sie bardziej podręcznikowo (czyli w tym
          wypadku wolniej)
          • jordanka1 Re: isa i jordanka 08.03.05, 22:14
            szkoda, że nie przeczytałaś mojego postu dokładnie..., wtedy byś wiedziała, że
            moim zamiarem nie było chwalenie sie moim synem, ale zebranie informacji jak to
            jest u innych malców...
            a co do zasług... jednka troszkę w tym Twojej zasługi jest (mojej również), bo
            przeciez zajmujesz się swoim dzieckiem, dokładasz wszeslkich starań, że
            rozwijało się jak najlepiej... stymulujesz je, prawda?!
            pozdrawiam
          • toti25 Re: isa i jordanka 10.03.05, 22:48
            Ale wy dziewczyny jesteście czepliwe. Jordanka zadała pytanie a tu jedna wytyka
            jej, że się chwali druga,że nie ma czego zazdrościć. Myślę, że trochę
            przesadzacie. Jeśli nawet trochę się pochwaliła to co takiego się stało, każda
            mama jest dumna ze swojego dziecka. Jedno ładnie śpi, drugie ładnie rośnie,
            trzecie się ciągle śmieje. Przecież to forum "niemowlę" a nie "moje kłopoty z
            niemowlakiem".
    • tynka08 Re: siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY??? 08.03.05, 17:07
      a masza zaprzyjazniona terapeutka jest innego zdania: nasza corka (wczesniak)
      od dwoch tygodni (kiedy skonczyla 8 m-cy i tydzien) wstaje gdzie tylko sie da,
      nawet sciana wystarczy, nie musi sie niczego podpierac sad .. niestety jej
      stopki sa jeszcze miekkie i nie sa gotowe do dzwigania calego cialka ... i choc
      pediatrzy mowia "staje, wiec jest gotowa" wierze bardziej mojej terapeutce. ale
      to strasznie trudno powstrzymywac dziecko od stania na nozkach sad nie wiem jak
      sobie z tym poradze (???). nie chce zeby moje dziecko mialo zle rozwiniete
      stopki i dostalo "platfusa". ale kazdy robi ze swoim dzieckiem to co sam uwaza
      za sluszne smile)) pozdrawiam!
      • magdalena1811 Re: siedzenie, stawanie, chodzenie - KIEDY??? 10.03.05, 18:25
        Wszystko w swoim czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka