Dodaj do ulubionych

wiosenny spacer

23.03.05, 10:28
Chcialam sie poradzic jak ubrac 11 m-czne niemowle. Czy wychodzac teraz na
spacer zakladacie jeszcze zimowe kombinezony.Czy raczej mozna juz zalozyc
troche lzejsza kurteczke.Mam taki maly problemik o ktory ostatnio poklocilam
sie z mezem. Moze faktycznie za lekko ubieram Malego, ale nie chcialaby go
przegrzewac. Co o tym myslicie? Z gory dziekuje. Pozdrawiam wszystkie mamy ze
Zgierza
Obserwuj wątek
    • syla.t Re: wiosenny spacer 23.03.05, 10:58
      Alicja za parę dni skończy 11 m wychodząc na spacerki już nie ubieram
      kombinezonu tylko kurteczkę na polarku jak wracamy zawsze jest cieplutka wiec,
      po co ja przegrzewać zresztą ona jak jest jej ciepło to płacze wiec spacer
      trwałby góra 20 min. pozdrawiam
      • mimi44 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 11:03
        Ja tez juz zakładam wiosenną kurteczke na polarku.Mała ma 9 mies.smile)))
    • marti15 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 11:08
      Witaj
      moja mała ma 3,5 miesiąca. Od dwóch dni ubieram ją w kurteczkę wiosenną, do kompletu ma też
      spodenki. Mała spaceruje też bez rękawiczek, bo ich nie znosi i co chwila je ściąga. czasami ręce
      przykryję kocykiem, ale zaraz są znów na wierzchu. Myślę, że śmiało możesz ubrać wiosennie, dziś jest
      tak piękniesmile)))
      Marta
    • aniolek78 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 11:18
      a co jesli dzidzia ma miesiac???czy tez moge ubrac wiosennie czy jeszcze zimowy
      kombinezon??
    • dorota.mk Re: wiosenny spacer 23.03.05, 11:24
      Ja zakładam kombinezon tylko dlatego, że nie kupiłam jeszcze
      kurteczki wiosennej (muszę to zrobić jak najszybciej, bo WIOSNA!!!!)
      Pozdr. wiosennie,
    • fifii Re: wiosenny spacer 23.03.05, 14:22
      Od dzisiaj kurteczka wiosenna, pod spodem 1 rękawek, lżejsza bawełniana
      czapeczka, kocyk tylko na nóżki bo ma zwykłe spodenki + rajstopki, skarpetki
      frotte i ocieplane buciki takie do wózka. Mała ma 7,5 m-ca.
      Przedwczoraj mała mi się przegrzała w kombinezonie i polarowej czapeczce jak ją
      wietrzyłam 2 h na balkonie.
      • zaga3 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 14:58
        Bardzo dziekuje za odzew. Tez uwazam ze spokojnie mozna zakladac kurtke na
        polarku i spodenki polarkowe. Niestety dzis troche go przegrzalam. Mieszkam na
        4p i z gory nie zawsze wlasciwie ocenie pogode. Maly zaczyna stawiac pierwsze
        kroki podtrzymywany za raczki. To wielka radosc uczyc dziecko chodzic w parku.
        Naprawde polecam wspaniale uczucie.WRESZCIE SIE DOCZEKALAM.
        Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
      • zaga3 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 15:00
        Dodam ze mieszkam w starym budownictwie i nie mam balkonu tylko drzwi
        balkonowe. To tak dla wytlumaczenia dlaczego trudno ocenic aure. Pa
      • ewusia132 Re: wiosenny spacer 23.03.05, 15:14
        moj pediatra zabronil mi werandowac na balkonie,bo sa przeciagi..i szybciej sie
        przeziebic moze niz na dworze na normalnym spacerze - tym bardziej przy takiej
        pogodzie to grzech nie pojsc na spacerekwinkaz sie wracac z dworu nie chce..smile
        pozdrawiam wiosenniesmile
        • fifii Re: wiosenny spacer 23.03.05, 15:59
          No to ja jeszcze dodam odnosnie wietrzenia na balkonie, bo widzę odzew po tym
          jak napisałam, że wystawiam dziecko na balkon na 2 h smile
          Na spacer wychodzimy codziennie na 1,5 -2 h do południa. Jak jest taka piękna
          pogoda to wg. mnie grzechem jest nie trzymac dziecka cały dzień na świezym
          powietrzu ale nie mogę sobie pozwolic na drugie wyjście na spacer bo mam
          obowiazki w domu. Muszę wyprać, wyprasować, zrobić małej zupkę, odkurzyć
          wiadomo o co chodzi. Więc w tym czasie wystawiam dzidzie na balkon i ona ucina
          tam sobie popołudniową drzemkę a ja do garów i odpalam odkurzacz, trochę
          czytam wink Dziś śpi już od 2 h do tej pory na balkonie, czyli zyska 4 h na
          świezym powietrzu włącznie z porannym spacerkiem. Tylko zmartwiłyście mnie tymi
          przeciągami. Balkon mam co prawda cały osłonięty, jest słoneczny częsciowo
          (dlatego mi się przegrzała przedwczoraj)...

Nasza Matyldzia dzisiaj ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka