Dodaj do ulubionych

jak schudnąć??

24.03.05, 17:51
Urodziłam bobaska 4 m-ce temu.Odżywiam się dośc racjonalnie (jedzonko dośc
zróżnicowane,małe porcje, ograniczam słodycze), spaceruję, czasami nawet
poćwiczę(!!),i pomimo,że karmię piersią, do wagi sprzed ciąży wciąż brakuje 4
kg!!!Waga jak zaczarowana stanęła w miejscu!!Co robić???Wkurza mnie ten
dość "wydatny" brzuszeksmile)
Obserwuj wątek
    • serka1 Re: jak schudnąć?? 24.03.05, 18:00
      Moj synek ma 3 miesiace a ja wrocilam calkowiecie do wagi przed ciaza - 50kg,w
      ciazy przytylam 18kg. Takze karmie piersia i tez przez moment mialam wrazenei
      ze waga stanela, ale szybko przestalam o tym myslec i ktoregos dnia przyjzalam
      sie swoim dzinsom ze troche mi wisza na pupie, pomyslam ze sie moze
      rozciagnely, ale kiedy weszlam na wage okazalo sie 3kg jest mnie mniejsmile Ja
      polecam nie myslec o tym i nie jesc slodyczy, to jest jedyne ograniczenie jakie
      stosuje, a tak poza tym jiem wszystko, oczywiscie oprocz rzeczy ktore moga
      bardzo zaszkodzic bobasowismileSa dni ze Antek jie wiecej i ja jakos czuje sie
      lzejsza, a s a dni ze on troche mniej ssie i wtedy wszystko jest w normie. Ale
      moja rada to nic sie nie martw i nie mysl o tym, zobaczysz ze za jakis czas
      sama sie przekonasz ze jestes pare kilo lzejszasmile) Acha czytalam tez kiedys ze
      jakas kobieta zaczela regularnie czwiczyc karmiac piersia i zamiast schudnac to
      przytyla. Bylo to dla mnie conajmniej dziwne, bo ogolnie wiadomo ze sie chudnei
      jak sie cwiczy, no ale je ktos odpowiedzial, ze to przyrost masy miesniowej
      podwyzsza jej wage, ja nie wiem?. Ja w kazdym razie nie cwicze i kompletnie sie
      tym nie martwie, wiem ze dopoki bede maluszka karmic piersia to bede sexy -
      plaski brzych, duzy biustsmile))
    • packa761 Re: jak schudnąć?? 24.03.05, 20:23
      U mnie identycznie jak u Aniass90. Przytyłam w ciazy 18kg.Te 14 zeszło bardzo
      szybko ale teraz nie moge schudnać (3miesiace po porodzie). Tez karmie piersia,
      nie jem wcale dużo, nawet czasami poćwicze i nic...
      • olaalo Re: jak schudnąć?? 24.03.05, 20:43
        u mnie też tak było - ale winne były środki antykoncepcyjne (dostałam zastrzyk,
        który miał wystarczyć na 3 mies.), po tym czasie waga ruszyła w dół, przez ok.
        3 tygodnie ubyło mi 2,5 kg (zostało jeszcze 3,5 ekstra) - może organizm
        potrzebuje czasu?
        pozdrawiam - ola
        • kajda26 Re: jak schudnąć?? 24.03.05, 21:21
          hej a ja urodziłam 9 miesięcy temu i niestety mam jeszcze 10 kg w plusie sad.w ciąży przytyłam 25kg-to trochę dużo.trudno mi sie zebrać za odchudzanie-uwielbiam słodycze.ale czas najwyższy o tym pomyśleć-zbliża się lato smile.w pierwszej ciąży przytyłam aż !! 30 kg.i zgubiłam 24 ale te 6 które zostały były potrzebne.a więc dziewczyny moze wiosna doda nam sił do dietki i na lato będziemy szczuplutkie.powodzenia i pozdrawiam.
          • happymix Re: jak schudnąć?? 24.03.05, 22:11
            ja mam ten sam problem, w ciazy przytyłam 14 kg, 11 zeszło, a tych nieszczęsnych
            3 nie mogę się pozbyć!!! czekam na rady jak je zrzucić!
            • moniaweg Re: jak schudnąć?? 25.03.05, 06:54
              Ja w pierwszej ciazy przytylam 13 kg i zrzucalam je samoistnie (bez wyrzeczen i
              diety) przez ok 12 m-cy, tzn 10 kg stracilam w ciagu 2 m-cy, a te 3 w ciagu
              kolejnych 10-ciu, co prawda to bylo 8 lat temu smile
              Z corcia, ktora ma teraz 4.5 m-ca przytylam 18 kg, po 2 m-cach stracilam 12 kg,
              a te 6 zostalo, do 2 m-cy waga stanela w miejscu sad
              (wszyscy mi mowia, ze w koncu wygladam jak kobieta (zawsze bylam filigranowa
              rozmiar XS - teraz S ale przy niskim wzroscie)
              Od tygodnia powracam do moich starych przyzwyczajen zywieniowych tzn nie jem do
              ok 12.00 (tylko owoce) i po 18.00, na slodycze mam umiarkowana ochote.
              Na pocieszenie sobie i Wam dodam, ze lepiej chudnac wolniej, ale bez rozstepow
              i cellulitu, a przy raptownym chudnieciu niestety czesto takie pamiatki zostaja

Pozdrawiam
      • mamamegi Re: jak schudnąć?? 25.03.05, 11:10
        U mnie to samo 4 kg zostały i nie chca ruszyć.Karmię pirsia i jak nie zjem
        porzadnego śniadanka i obiadu to jestem strasznie słaba.Nie potrafie ogranizcyć
        jedzenia
    • nataliamackowiak Re: jak schudnąć?? 25.03.05, 07:42
      Ja przytyłam w ciązy 21 kg, a już dwa miesiące po porodzie tych 21 kg nie
      miałam. Po prostu-karmienie piersią,długie spacery z wózkiem, nerwy na
      początku, nowe obowiązki, sama w domu z dzieckiem-to znaczy jak mąż wróci z
      pracy to z nim, ale bez babć w domusmile
      Słodycze uwielbiałam i dalej je jem.
      Juz mam minus 2 kg niż przed ciążą.
      Powodzenia.
      Natalia
      • gosia128 Re: jak schudnąć?? 25.03.05, 09:51
        ja 3 m-ce po porodzie wciąz 3 kg do przodu (58 kg) Myslę,że jak przestanę
        karmić (może w maju) to kilka razy nie zjem objadu i po kłopocie! A potem
        tylko pilnować wagi ale nie głodzić się! No i szybki marsz (nie bieg) - mój
        stały sposób na zbedne kilogramy - ale taki szybki, ze aż nogi i pupa
        swędzą!!!!!
        pzdr
    • marjotka Re: jak schudnąć?? 25.03.05, 10:27
      A ja przytyłam w ciazy jakies 15 kg i po porodzie bardzo schudłam. Niestety, po
      dwóch miesiącach znow przytylam i teraz mam 6 kg w nadmiarze. A staram sie
      odzywiac rozsadnie....I jakos nie moge tego zgubic - moze przyczyna jest tez
      fakt, ze nie karmilam piersia?
    • asientos Re: jak schudnąć?? 26.03.05, 07:58
      gdzieś czytałam, że ok 4 kilo "nadwagi" jest potrzebne dla karmienia
      nieobciążającego matki. Może to mit, ale podoba mi się wink
      asia + 3 kilo
      • toffeej Re: jak schudnąć?? 26.03.05, 10:54
        Przytylam w ciazy 24 kgsmiletroszke duzo...a jestem niskiego wzrostu!Po porodzie
        zaraz zrzucialam 15 kilo...i stalam w miejscu gdzies do 2 mc po
        porodzie.Obecnie jestem 3,5 mc po porodzie i waga sama leci...tzn.ograniczam
        sie do 3 posilkow dziennie,pije duzo wody niegazowanej,spaceruje po 3-4
        godzinki dziennie, ograniczam slodycze.Oczywiscie karmie piersiasmilezostalo mi
        jeszcze 7 kilo,ale mam nadzieje ze do lata to zgubiesmilePozdrawiam i powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka