meg233 29.03.05, 10:40 Przypadkiem przeczytałąm, że ten własnie olejek może uczulać, czy to jets prawda? uzywam go praktycznie od zawsze i od zawsze mała ma zielone kupki, jest na bebilonie pepti- alergik- może odstawic go ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 11:04 Ja używam emulsji oilatum do kąpieli. Moja Madzia jest alergikiem, pije nutramigen i narazie ta emulsja sie sprawdziła , nie uczuliła jej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 12:03 zielone kupki nie mają zwiazku z kosmetykami używanymi do kąpieli. jak każdy kosmety i ten także moze uczulic. ale wtedy będzie wysypka. jezeli jej brak to możesz używać dalej. co do tej zieleni, to kupy dziecka na mleku modyfikowanym, szczególnie na hydrolizatach są zielone, i to jest normalne, dopóki nie są ze sluzem , pieniste lub strzelające, albo z krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 13:26 Meg233, moja Madzia urodziła się 2.10.2004 więc dwa dni wcześniej od twojej dzidzi. Może powymieniamy się doświadczeniami w wolnym czasie? Pozdrawiam ciebie i Twoje maleństwo. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
meg233 Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 21:22 anetko oczywiście, masz mój nr gg, napisz w wolnym czasie to napewno sobie pogawędzimy moja mała jest alergikiem, zielone kupki faktycznie są ze śluzem, lekarka wysyła mnie do poradni gastroen... we wrocławiu, ale wiem, że częśto tak bywa u dzieci które są karmione mlekami typu, bebiko pepti, tak jak moja juz sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 30.03.05, 08:26 Moja mała tez miała zielone kupki ze śluzem. Teraz już nie ma. Wydaje mi się że pomógł jej Cropoz G przepisany przez alergologa- jest to proszek w saszetkach (pół saszetki rozpuszczone w niewielkiej ilości letniej wody ok.20 ml),dajesz dzidzi na 15 minut lub pół godziny przed jedzeniem. Alergolodzy nazywają go "zamulaczem" bo podobno super działa na jelitka alergika i na trawienie. Może spróbuj zapytać pediatry o ten lek, albo wybierz się do alergologa. Ja jestem zadowolona, a oprócz tego że unormowały się wypróżnienia u Madzi to zaobserwowałam u niej poprawę stanu skóry. Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Ciebie i Natalki. ) Odpowiedz Link Zgłoś