Dodaj do ulubionych

olejek do kompieli OILATUM

29.03.05, 10:40
Przypadkiem przeczytałąm, że ten własnie olejek może uczulać, czy to jets
prawda?
uzywam go praktycznie od zawsze i od zawsze mała ma zielone kupki, jest na
bebilonie pepti- alergik- może odstawic go ??
Obserwuj wątek
    • aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 11:04
      Ja używam emulsji oilatum do kąpieli. Moja Madzia jest alergikiem, pije
      nutramigen i narazie ta emulsja sie sprawdziła , nie uczuliła jej. Pozdrawiam.
    • izia30 Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 12:03
      zielone kupki nie mają zwiazku z kosmetykami używanymi do kąpieli. jak każdy
      kosmety i ten także moze uczulic. ale wtedy będzie wysypka. jezeli jej brak to
      możesz używać dalej.
      co do tej zieleni, to kupy dziecka na mleku modyfikowanym, szczególnie na
      hydrolizatach są zielone, i to jest normalne, dopóki nie są ze sluzem , pieniste
      lub strzelające, albo z krwią.
    • aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 13:26
      Meg233, moja Madzia urodziła się 2.10.2004 więc dwa dni wcześniej od twojej
      dzidzi. Może powymieniamy się doświadczeniami w wolnym czasie? Pozdrawiam
      ciebie i Twoje maleństwo. Aneta
      • meg233 Re: olejek do kompieli OILATUM 29.03.05, 21:22
        anetko oczywiście, masz mój nr gg, napisz w wolnym czasie to napewno sobie
        pogawędzimysmile

moja mała jest alergikiem, zielone kupki faktycznie są ze śluzem, lekarka
        wysyła mnie do poradni gastroen... we wrocławiu, ale wiem, że częśto tak bywa u
        dzieci które są karmione mlekami typu, bebiko pepti, tak jak moja
        juz sama nie wiem...
        • aneta_maz Re: olejek do kompieli OILATUM 30.03.05, 08:26
          Moja mała tez miała zielone kupki ze śluzem. Teraz już nie ma. Wydaje mi się że
          pomógł jej Cropoz G przepisany przez alergologa- jest to proszek w saszetkach
          (pół saszetki rozpuszczone w niewielkiej ilości letniej wody ok.20 ml),dajesz
          dzidzi na 15 minut lub pół godziny przed jedzeniem. Alergolodzy nazywają
          go "zamulaczem" bo podobno super działa na jelitka alergika i na trawienie.
          Może spróbuj zapytać pediatry o ten lek, albo wybierz się do alergologa. Ja
          jestem zadowolona, a oprócz tego że unormowały się wypróżnienia u Madzi to
          zaobserwowałam u niej poprawę stanu skóry. Pozdrawiam i życzę zdrówka dla
          Ciebie i Natalki. smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka