Dodaj do ulubionych

Strzelające kupy

30.03.05, 08:20
Strzelajace kupy! Dziewczyny co to znaczy, bo nie rozumiem. One strzelają jak dziecko je robi? Moje dziecko przy wypróznianiu wydaje różne dzwięki i kupa wychodzi własnie jak strzal z armaty. Zaczełam sie zastanawiać czy o to chodzi? Bardzo prosze o pomoc (wiem ze to trudno opisać ale bede wdzieczna za każdą wskazówkę)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tomsmom Re: Strzelające kupy 30.03.05, 09:24
      Pytanie zasadnicze: ile dziecko ma i jakiego koloru sa kupki?? Moj tez
      kiedys "strzelal" i okazalo sie, ze to reakcja alergiczna i musialam odstawic
      bialko. Teraz jest normalnie, bez "armat" wink
      • sigvaris Re: Strzelające kupy 30.03.05, 09:36
        Tomsmom! A nie powiedział Ci ten GASTROLOG po znajomości, że mały przyrost
        wagi, zielone kupy, strzelające kupy, uczulenie na nabiał to mogą być pasozyty
        w organiźmie. Bo dobry lekarz powinien zrobić posiew kupy (a nie oglądac ją w
        pieluszce!). Nie obraź się, ale przez takich "magikó ludowych" to moje dziecko
        jest tak umordowane, że szkoda słów...
        Ja tu też radzę 3 posiewy kału.
        1 zwyky,
        2 na grzyby (specjalnie się "domawia" te grzyby),
        3 na lamblie (nie każde laboratorium to robi, trzeba dopytać gdzie).
        Jeśli nic nie wyjdzie (i to będzie SUPER) można wtedy iść do gastrologa, ale na
        początek proponuję zadziałać z tymi próbkami. Czasami najprostsza metoda jest
        najbardziej skuteczna.

• tomsmom Re: Strzelające kupy 30.03.05, 09:45
          Ojej, no myslalam, ze jestesmy wszystkie myslace a nie kukielki!!! Oczywiscie
          to wszystko bylo juz po posiewach i tym podobnych!! Ja zakladam, ze badania sa
          porobione i dalej nic nie wiadomo, bo choroby nie ma. Przeciez tutaj raczej
          nikt z nas lekarzem nie jest i diagnoz nie stawia tylko radzi co dalej w
          przypadku gdy medycyna nic nie wykryje, no tak to ja rozumiem?
    • izia30 Re: Strzelające kupy 30.03.05, 10:39
      strzelająca kupa nie powoduje wystrzałów armatnich, owszem trochę bardziej ja
      słychac w czasie robienia bo odchodzą jednocześnie gazy, ale chodzi przede
      wszystkim o to że gaz jest zawarty w kupie w postaci pęcherzyków i trochę to
      wygląda jakby kupa się pieniła, jeżeli dodatkowo jest właśnie zielona, smierdzi
      przeraźliwie, ma pasma śluzu, to macie problem z przewodem pokarmowym kt óry
      może być nie tolerancją laktozy, lub alergia, pasożytów czy grzybów też może
      dotyczyć.
      zielona kupa bez tych wszystkich sensacji jest nadal kupa prawidłową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka