adyl 31.03.05, 21:28 Dziewczyny, czy swoje dzieciaczki ukadacie do snu na poduszeczce czy zupełnie płasko? Chodzi mi o takie maluchy do roku czasu, moja corcia ma w tej chwili 5 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaarta1 Re: czy śpi na poduszeczce 31.03.05, 21:52 Mój syn ma 10 m-cy i spi bez poduszki. lekarz zalecił spanie bez i tego sie trzymamy. nawet jest lepiej, bo teraz jak spi to strasznie sie wierci i nie musze sprawdzac, czy się nie wdusza w poduszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilalach Re: czy śpi na poduszeczce 31.03.05, 22:24 zdecydowanie bez, ja z resztą tez cale zycie spie bez. Odpowiedz Link Zgłoś
nalle_marta Re: czy śpi na poduszeczce 31.03.05, 22:36 A ja daję taką b.b.b. płaską poduszeczkę (może ma 1cm?) - tyle, że nie pod samą głowę ale od Pampersa w górę. Czyli poduszka leży pod prawie całym ciałkiem. Dopiero to pozwoliło córeczce zasypiać w łóżeczku. Myślę, że po prostu jest jej teraz cieplej i przytulniej niż na gołym materacyku. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: czy śpi na poduszeczce 01.04.05, 14:14 Madzia ma 6 m-cy i od początku spi na płaskiej podusi, takiej 2cm na grubość, myślę ze tak jest jej wygodniej niż całkiem na płasko. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: czy śpi na poduszeczce 01.04.05, 14:41 Moja Emily ma 3,5 mca i od 2 dni śpi na poduszeczce. Wcześniej w rozłozonym beciku, który miał u wezgłowia twarda wkładkę. Wydaje mi się, ze tak jest jej o wiele wygodniej. Jest b. silna i nie boje się o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: czy śpi na poduszeczce 01.04.05, 21:17 bez poduszki. za to pod nogami lozka (tam gdzie glowka) podlozylam cos. wiec glowka jest lekko wyzej niz nozki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: czy śpi na poduszeczce 01.04.05, 22:03 Do tej pory moja Kasieńka spała bez poduszki teraz ma 2 i pół miesiąca i podłożyłam jej płaską poduszeczkę pod materacyk. Zauważyłam że o wiele lepiej jej tak spać. Na początku lepiej chyba jednak bez poduszki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś