Dodaj do ulubionych

pierwszy spacer

05.04.05, 16:19
Witam
Mój synek ma 2,5 tyg. i jeszcze nie był na prawdziwym spacerze obawiam sie ze
moge go przeziebic nie wiem jak go ubrac zeby go nie przegrzac prosze was o
rade jezeli juz to przechodziłyscie.
Obserwuj wątek
    • patyczako Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:26
      ja z malym wychodzilam gdy nie mial jeszcze 2 tyg. i bylo znacznie chlodniej a
      teraz jest super pogoda by zaczac spacery...oczywiscie nie przegrzewac ja
      malemu zakladam lzejsza czapeczke sweterek i portaski na spiocha, lzejszy kocyk
      i do wozka pod ta ochronna narzutke wozka... lekarka mi zawsze powtarzala ze
      lepiej ubrac za lekko niz przegrzewac...
      • kulka0 Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:30
        moj synek tez ma 2,5 tyg i zakladam mu na spioszka taki lzejszy polarkowy
        kombinezonik, czapeczke i pod kocyk, jest taka piekna pogoda, ze szkoda go
        przegrzewac. ale np. moja kolezanka zaklada swojemu 4 tygodniowemu gruby
        kombinezon, gruba czapke i jeszcze przykrywa go dwoma kocykami wiec moze to ja
        cos zle robie...
      • moje-cudo Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:30
        to ja przegrzewam,
        wyszlam z mała jak miała 11 dni, i chyba ja za grubo ubieram sad
    • asientos Re: pierwszy spacer 05.04.05, 17:38
      niestety wyszłam ze szpitala 15 dni po porodzie (córa chora na zapalenie płuc,
      mięśnia sercowego i ucha) i już nazajutrz planowałam werandowanie. Zamiast 10
      minut była 45. Na następny dzień - 2 godziny. To było 9 października. Ubrałam w
      śpiochy i kaftan, a na to pajacyk polarkowy i czapa. Całość po kocyk i jazda!
      Emu nie choruje, w zimie codziennie minimum 1,5 godziny na dworze, teraz około
      czterech. Też wołałam nie przegrzewać, zresztą Emilka za grubo ubrana po prostu
      nie spała.
      pozdrawiam, asia
    • pulpcik Re: pierwszy spacer 05.04.05, 18:33
      w taka pogode jak dzis zakładam na zestaw domowy, czyli body+spiochy, polarkowy pajac i przykrywam kocykiem. no i czapeczka, cienka bawełniana.
      • mamkube Re: pierwszy spacer 05.04.05, 19:01
        Ja zakladam tylko spioszki, podwojne skarpetki, sweterek lub jakąś polarkowa
        bluzeczkę, bawełnianą cieńką czapeczkę i przykrywam kocykiem tylko trochę
        grubszym. Mała ma 2 tygodnie nie całe. Myślałam że to źle ale cieszę się że wy
        robicie podobnie.
        pozdrawiam
        Edyta mama Kubusia (19.02.2002) i Joasi (23.03.2005)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka