karma3542 05.04.05, 16:19 Witam Mój synek ma 2,5 tyg. i jeszcze nie był na prawdziwym spacerze obawiam sie ze moge go przeziebic nie wiem jak go ubrac zeby go nie przegrzac prosze was o rade jezeli juz to przechodziłyscie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyczako Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:26 ja z malym wychodzilam gdy nie mial jeszcze 2 tyg. i bylo znacznie chlodniej a teraz jest super pogoda by zaczac spacery...oczywiscie nie przegrzewac ja malemu zakladam lzejsza czapeczke sweterek i portaski na spiocha, lzejszy kocyk i do wozka pod ta ochronna narzutke wozka... lekarka mi zawsze powtarzala ze lepiej ubrac za lekko niz przegrzewac... Odpowiedz Link Zgłoś
kulka0 Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:30 moj synek tez ma 2,5 tyg i zakladam mu na spioszka taki lzejszy polarkowy kombinezonik, czapeczke i pod kocyk, jest taka piekna pogoda, ze szkoda go przegrzewac. ale np. moja kolezanka zaklada swojemu 4 tygodniowemu gruby kombinezon, gruba czapke i jeszcze przykrywa go dwoma kocykami wiec moze to ja cos zle robie... Odpowiedz Link Zgłoś
moje-cudo Re: pierwszy spacer 05.04.05, 16:30 to ja przegrzewam, wyszlam z mała jak miała 11 dni, i chyba ja za grubo ubieram Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: pierwszy spacer 05.04.05, 17:38 niestety wyszłam ze szpitala 15 dni po porodzie (córa chora na zapalenie płuc, mięśnia sercowego i ucha) i już nazajutrz planowałam werandowanie. Zamiast 10 minut była 45. Na następny dzień - 2 godziny. To było 9 października. Ubrałam w śpiochy i kaftan, a na to pajacyk polarkowy i czapa. Całość po kocyk i jazda! Emu nie choruje, w zimie codziennie minimum 1,5 godziny na dworze, teraz około czterech. Też wołałam nie przegrzewać, zresztą Emilka za grubo ubrana po prostu nie spała. pozdrawiam, asia Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: pierwszy spacer 05.04.05, 18:33 w taka pogode jak dzis zakładam na zestaw domowy, czyli body+spiochy, polarkowy pajac i przykrywam kocykiem. no i czapeczka, cienka bawełniana. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: pierwszy spacer 05.04.05, 19:01 Ja zakladam tylko spioszki, podwojne skarpetki, sweterek lub jakąś polarkowa bluzeczkę, bawełnianą cieńką czapeczkę i przykrywam kocykiem tylko trochę grubszym. Mała ma 2 tygodnie nie całe. Myślałam że to źle ale cieszę się że wy robicie podobnie. pozdrawiam Edyta mama Kubusia (19.02.2002) i Joasi (23.03.2005) Odpowiedz Link Zgłoś