13.04.05, 18:19
czy operowac stulejke u 8-miesiecznego chlopca czy czekac? no i co w ogole
warto wiedziec? jestem z poznania i dziekuje z gory za wszytkie porady
Obserwuj wątek
    • blizniaczek1 Re: stulejka 14.04.05, 10:38
      My bylismy już z Małym u chirurga jak tylko skończył 5 miesięcy. Tak nam
      poleciła pani pediatra, cyt.:"Dyskomfort u takiego małego dziecka jest taki sam
      jak u starszego, a większe dziecko bedzie dłużej pamiętać i przeżywać wizytę".
      I szczerze mówiąc po tym co widziałam w poczekalni jestem zadowolona. Był tam
      chłopczyk 4 letni, który co parę tygodni ląduje w szpitalu, bo mama zaniedbała
      u niego "męskie sprawy" i teraz nie może się załatwiać bez bólu. Nawet ten
      chirurg był na nią zły, że XXI wiek, a tutaj takie zaniedbane dziecko. A u
      naszego Małego mamy juz ten problem z głowy, tylko teraz musimy nie zapominać o
      właściwej pielęgnacji siusiaczka.
      pozdrawiam
      • aniazm Re: stulejka 14.04.05, 11:02
        no właśnie widzę, że Antkowi robi się stulejka... jak pielęgnujecie siusiaki,
        żeby do tego nie doszło? ja po kąpieli (już od kilku miesięcy), delikatnie
        odciągam napletek, ale to raczej nic nie dajesad czy coś jeszcze mam robić??
        • 5_monika Re: stulejka 14.04.05, 13:13
          skąd wiesz że mu się robi stulejka ? wiesz jak wygląda ?
          • tess74 Re: stulejka 14.04.05, 14:51
            stulejka to zbyt waski napletek, który nie daje sie odprowadzic w dól, wiec
            wyraznie to widac ... poza tym mam pytanie czy zabieg przeprowadzany byl w
            znieczuleniu ogolnym czy miejscowym bo rozne na ten temat opinie slysze?
            • misiabella Re: stulejka 14.04.05, 16:35
              Jak to jest z tą stulejką?
              Przecież u niemowląt napletek jest początkowo "przyrośnięty" i nie można go
              ściągnąć.
              "Jest to stan fizjologiczny"-tak powiedział mi lekarz,mimo,że poprzedni kazał
              mi odciągać napletek u kilkutygodniowego bobasa.Ten drugi lekarz ma w moim
              mieście sporą renomę i robi wrażenie faceta wiedzącego co mówi.Zaufałam mu i
              nic z tym nie robię.
            • blizniaczek1 Re: stulejka 15.04.05, 14:43
              Znieczulenie miejscowe, posmarował mu siusiaczka jakimś kremem i po 15 minutach
              zrobił zabieg. Teraz musimy mu odciągać skórkę w czasie kąpieli, żeby mu się
              nie zbierała mastka i inne brudy.
              Wiem, że opinie dot. pielęgnacji chłopców są różne, ale ja tam wierzę temu
              lekarzowi, szczególnie po obejrzeniu tego biednego chłopczyka.
              Acha, też jestem z Poznania smile
              • tess74 Re: stulejka 15.04.05, 16:56
                a gdzie w poznaniu zrobiliscie synkowi ten zabieg?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka