lamciad 24.04.05, 21:36 Jakieś opinie na temat tych dwoch wozkow? Ktory polecacie i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagma1 Re: emmaljunga czy mutsy 24.04.05, 22:39 ja mam emmaljunge-duzy,wygodny,z dodatkami,a przede wszystkim super lekko i fajnie sie prowadzi.Ciezki,ale ja go nie nosze.Syn ma9 mcy,dopiero od 3 tyg jezdzimy nie w gondoli,tylko spacerowie.A Nadal spi w gondoli na balkonie. Mutsy sa na topie,alemaja zasadnicza wade - gondole maja tak mala,ze starcza do 3 mcy-a co potem?.. nie wyobrazam sobie wychowywania dziecka-bez gondoli-cieplo,wygodnie,stabilnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: emmaljunga czy mutsy 24.04.05, 22:49 Mutsy mają gondolkę taką jak wiele wózków (Bebecar, Implast Driver, Quinny). Mierzyłam dziś osobiście. Ale , niestety trzeba przyznać, że są one znacznie mniejsze niż w wózkach Emmaljunga... Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: emmaljunga czy mutsy 24.04.05, 23:24 A ja polecam Mutsy - skrętna oś + duże pompowane koła doskonale sprawdzają się na polskich chodnikach.Łatwy do złożenia, gondola jak dla mnie bardzo pojemna, regulowana rączka dostosowana do praktycznie każdego wzrostu(jestem niska) no i wizualnie rewelacja.Jestem bardzo zadowolona z tego wózka i moja mała też...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paolka_76 Re: emmaljunga czy mutsy 25.04.05, 09:09 ja mialam podobny dylemat i przyjelam zasade ze bede pytac mamy na ulicy, ktore prowadza takie wozki. pytajac te z emmaljungami 100% na 100% super zadowolone, i te z gondolami i te ze spacerowkami, przy mutsy na 100% pytanych 70 % troche narzekało , ze maly zwlaszca gondola, brak wentylacji, w lecie dziecko poci sie jak kot. kupilam emmaljunge i jest super! cichutki , super wywarzony, lekko sie prowadzi choc lekki nie jest ale za to bardzo stabilny ( cos za cos), ma wentylacje, zdejmuje sie z niego caly porowiec do golego szkeiletu w bardzo prosty sposob i normalnie pierze w pralce. gdybym miala drugi raz wybierac na pewno bylaby to emmaljunga. pzdr, mama Olka Odpowiedz Link Zgłoś
iwonett Re: emmaljunga czy mutsy 25.04.05, 12:02 Wózek ważna rzecz! Bardzo długo zastanawiałam się nad wyborem no i zdecydowałam sie na MUTSY ale do końca nie był to trafny wybór. Po miesiącu popsuł się hamulec a gondola jest mała i na dodatek "lata"(jakoś mało stabilnie sie trzyma na stelażu,po prostu sie buja. Spacerówkę można teoretycznie montować przodem i tylem do kierunku jazdy ale najlepiej wózek trzyma się stelaża przodem do kierunku jazdy. W odwrotnym kierunku chcąc rozłożyć do pozycji leżącej, środek spacerówki składa się, nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, po prostu nie da się rożłożyć całkowicie na płasko, tylko w sytuacji gdy spacerówkę zamontujemy przodwm do kierunku jazdy, bo to jest optymalna pozycja tej spacerówki.To wszystko wyszło w praniu, bo kupując wózek pan w sklepie baaaardzo go chwalił, mamy pytane na ulicy też wyrażały pozytywne opinie.Wózek ma tez swoje plusy, prezentuje się rewelacyjnie, prowadzi się lekko i sprawnie pokunuje wszelkie nierówności. Sklada i rozkłada sie szybko.Super rzecz to fotelik montowany do tego stelaża ale sprawdza się tylko do 6-7 mc, chociaż teoretycznie miała nam służyć do roku, ale mała gdy tylko zaczęła sama siedzieś za żadne skarby nie dała się namówić na siedzenie w tym foteliku w samochodzie.Super sprawdzał się fotelik na wypady do sklepów bo nie trzeba było jej przekładać.Gondola slużyła mi do 5 mc.Cena wózka nie jest mała bo cały komplet gondol+spacerówka+fotelik około 3 tyś. ale szczerze to wózek ten nie jest wart tych pieniędzy, niestety drugi raz bym go nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: emmaljunga czy mutsy 25.04.05, 15:36 Zdecydowanie emmaljunga.Sama tez go kupilam.Choc obydwa sa jedne z nyjlepszych wozkow-tak wypadlo z testow porownawczych wszystkich wozkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ksas Re: emmaljunga czy mutsy 25.04.05, 16:31 no i mutsy ciezki jak cholera, najwieksza zaleta tego wozka jest jego odlotowy wyglad niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mysza74 Re: emmaljunga czy mutsy 25.04.05, 20:31 Nie znam Mutsy, ale Emmaljunge polecam z calego serca. To jest fantastyczny wozek. Wielkosc gondoli to jeden z najwiekszych plusow, ale ogolnie wozek jest swietny, lekko sie prowadzi, budka jest super cicha, swietna raczka (ja mam Duo Edge na stelazu Classic). No i wazna rzecz, jesli ktos chce kupic wersje Duo (gondola + spacerowka): spacerowka na wysokie plecki i w siedzisku jest duzo miejsca, wiec jest bardzo wygodna dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma dla mnie mutsy 26.04.05, 22:56 ja jestem szczęśliwa posiadaczka mutsiego, a nie znam tego drugiego, ale nie zamieniłabym go na inny, z całą pewnością. Mój wózek jest nieźle eksploatowany, a nie wyszła żadna, ale to żadna usterka (7 mies.). Faktycznie, na początku myślałam, że te holenderskie dzieci, to jakieś pokurcze, taka mała ta gondola, ale gdy mała zaczęła sobie posiadywać, to nici z gondoli, nie chciała leżeć i koniec. Sprzedawca w sklepie powiedział mi, że to względy bezpieczeństwa: mała i płytka gondolka, bo w płytkiej ale większej matki by z pewnością woziły już starsze dzieci, a o wypadek wtedy bardzo łatwo. Mnie to przekonuje. Teraz gdy idzie jej 8 miesiąc śpi sobie w gondoli na balkonie (przypięta), natomiast na spacery w foteliku (nawet w zasadzie nie rozłożyłam spacerówki)- na półleżąco widzi lepiej i śpi się tez słodko , a ja bez problemu wywijam wózkiem jedną, i to często lewą ręką - bardzo pomocne, jak muszę wziąć małą na ręce i jednocześnie prowadzić wózek. Mistrzostwo świata w skrętnym podwoziu! Juz nawet nie potrafię z zablokowanym. No i wózek genialnie sprawdza się a) w podróży b) sklepie (wersja fotelik + nogi), c) w domu ( mała je, śpi i bawi się często jeżdżąc ze mną po całym mieszkaniu, gorzej na spacerach, bo ktoś stale się gapi ) Kupując mutsiego wydębiłam od sprzedającego wresję ze skórzaną rączką i 10% upustu + torbę + śpiworek do kompletu. Przy takiej cenie trzeba się potargować Ze swojej strony naprawdę polecam, choć nie znam tego drugiego ( i w zasadzie nawet nie chcę, sorry ) Życze udanych wyborów Jomamma Odpowiedz Link Zgłoś
karynk adapter do emmaljungi 27.04.05, 11:25 Witam, ślę zapytanie jak wygląda adapter do emmaljungi i jak sprawuje się Wam w zakładaniu z fotelikiem na stelaż i poźniejszym uzywaniu? Mnie nie wydawała się łatwa operacja zamontowania fotelika, gdy demonstrował ją sprzedawca w sklepie. Jakie sa wasze opinie? karynk Odpowiedz Link Zgłoś