Dodaj do ulubionych

wybudza sie z placzem

26.04.05, 10:38
Mamy, moze ktoras z Was ma podobny problem. Moja corcia (3,5 m-ca) sypia w
ciagu dnia po 30 - 40 min. I nie niepokoiloby mnie to gdyby nie fakt, ze mala
wybudza sie z placzem. Pierwsze co robi to otwiera buzie i krzyczy, pozniej
dopiero otwiera oczka. Dodam, ze zasypia w wozeczku a w domu nie jest glosno.
Podobnie dzieje sie tez na spacerze. Po 45 min Marysia wybudza sie z placzem.
W nocy jest ok. A rano gdy sie budzi to nawet sama potrafi polezec w lozeczku
i gaworzyc do siebie.
Macie jakies doswiadczenia? Pozdrawiam, Mama Marysi
Obserwuj wątek
    • numom Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 10:54
      Mamy to samo - zamknięte oczka i płacz po wybudzeniu. Nie martwiłabym się tym,
      znam dzieci, ktore też muszą się tak wyżalić po spaniu. Czasami jest to po
      prostu brudna pieluszka, czasami głód, a czasami wydaje się, że brakuje powodu.
      Nie sądzę, żeby był na to jakiś sposób - ja po prostu przytulam i zagaduję
      malutką, aż do uspokojenia.
      Pozdrawiam.
      • mamamarysi2005 Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 11:39
        a na spacerach tez tak masz? bo w domu jak w domu, mozna to przetrzymac, ale
        jak na spacerze budzi sie z placzem po 40 min to troche niefajnie sad tym
        bardziej, ze kiedys spala 2 - 2,5 godz.
        • numom Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 15:21
          przepraszam, pisze 1 reka! jezeli chodzi o spacery, to malutka ostatnio
          potrafi nie spac przez caly czas trwania przechadzki. czasami zdarza jej sie
          plakac zaraz po wyjsciu z domu, zawsze jednak sie uspokaja. rzadko sie budzi na
          dworze (jezeli juz zasnie), zwykle dzieje sie to jakis czas po powrocie do
          domu - wtedy placze. byc moze to kolejny etap w historii rozwoju smile
    • mamamarysi2005 Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 19:46
      Wznawiam watek i dodaje kolejne zapytanie: czy Wasze dzieci tez spia: 2-3 razy
      w ciagu dnia po 30-40 min? Dodatkowo ja moja Marysie usypiam ok. 15 min. w
      wozku.
      • monik281 Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 20:01
        Moja coreczka ma teraz 9 m-cy ale jak była w wieku twojej córki też spała co 2,
        3 godz po 30-45 min też niekiedy wstawała z płaczem Teraz śpi raz po 2-3 godz i
        drugi raz godzinę. martwiłam się,że zawsze będzi spała po te pół godziny z
        zegarkiem w ręku i zobacz jak się zmieniało. Trwa tak od 7 miesięcy. Wcześniej
        córka miała wzmożone napięcie mięśniowe i myślę ,że te spanie było właśnie tym
        spowodowane. teraz jest już dobrze i lepiej spi.
    • jzabro Re: wybudza sie z placzem 26.04.05, 20:31
      Mój synek gdy był taki malutki też spał najwyżej przez 45 min, budził się
      często z krzykiem. Teraz ma prawie 9mies i śpi 2 razy po ok 150min i budzi się
      uśmiechnięty. Gdy zdarza mu sie obudzić wcześniej też płacze. Więc myślę, że
      ten płacz wynika z niewyspania, dziecko chce dalej spać a nie umie zasnąć. Tym
      bardziej,że piszesz, że rano jest wesoła, rozumiem, że sie wyspała i może
      radośnie rozpocząć dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka