beatanowak2 28.04.05, 19:46 drogie mamy! mam do was pytanie, mój synek ma 6 miesięcy i nie wiem czy nadal słodzić mu herbatkę glukozą czy można już cukrem? jak jest w waszym przypadku? pozdrawiam mama Maciusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: glukoza czy cukier 28.04.05, 19:53 Cukru nie używaj-soli też nie. Uzywaj glukozy. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaczarusia Re: glukoza czy cukier 01.05.05, 16:23 Cukier może powodowac bóle brzuszka.Lepiej używać glukozy.A jeśli już koniecznie cukier to należy przegotować potrawę nim posłodzoną.To powoduję, ze jest lepiej przyswajalnu.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bylinka Re: glukoza czy cukier 01.05.05, 20:42 a po co wogole chcesz slodzic? Cukier to bezwartosciowe, puste kalorie, niepotrzebnie przyzwyczaja sie dzieci do cukru, pozniej to sie przeklada na slodycze. Lepiej uczyc pic nieslodzone herbatki, wode i soki naturalne bez dodatku cukru. Lekarze i dietetycy zalecaja nieslodzenie (niczym), ani nie uzywanie soli w diecie dziecka. Wystarczy tyle cukru ile jest naturalnie w jedzeniu. Ja mam ambitny plan wychowania malego bez cukru w tym bez slodyczy do co najmniej 3 roku, moze smak mu sie na tyle wyrobi, ze nie bedzie uzalezniony. Odpowiedz Link Zgłoś