tjarzyna1 30.04.05, 19:39 Poradżcie. Mój mały nie może zrobić kupki, mija już powoli 2 doba. Właśnie po jedzeniu (karmię piersią) zwymiotował, czy to jest wynik braku kupki? Pozdrawiam serdecdznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkdorota Re: problem z kupką u 2 miesięczniaka 30.04.05, 19:55 Dzieci karmione piersią mogą nie robić kupki nawet do 10 dni, o ile nie męczą sie jak chcesz pomóc to zjedz pare suszonych śliwek lub buraczki, w ostatecznosci możesz włożyć kawałek czopka glicerynowego. Ale nie martw sie moja córka ( 3 misiące) od urodzenia właściwie załatwia sie raz w tygodniu, podobno całkowicie przyswaja moje mleczko )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: problem z kupką u 2 miesięczniaka 01.05.05, 08:34 Nie wkładaj czopka! nie ma takiego powodu. Co innego gdyby dziecko wiele dni nie robiło kupy i widziałabyś , że to zatwardzenie. Takie mechaniczne drażnienie , to ostateczność, bo łatwo przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakala Re: problem z kupką u 2 miesięczniaka 01.05.05, 09:06 moja ma dzisiaj dokładnie 7 tygodni i od 3 robi kupę co 6 dni - też jest na cycu - a jak już zrobi to mamy ją wszędzie)) - zdecydowanie w pieluszce się nie mieści - nie ma z tego powodu żadnych dolegliwości - oszczędna z niej dziewczyna bo przecież pampersy takie drogie)))) - a tak poważnie nie stresuj się - to norma - może nie robić nawet do 10 dni - znaczy to że dobrze trawi twój pokarm - a wymioty to nie sądzę żeby były od tego - pozdrawiam Dorota z 6,5 letnim Adrianem i 7 tyg. Asią Odpowiedz Link Zgłoś
tjarzyna1 Re: problem z kupką u 2 miesięczniaka 01.05.05, 09:49 Dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś