zuza_ona 11.05.05, 12:31 drogie Mamy,moj synek ma 7 m-cy i ma problemy z wyproznianiem,chcialabym mu padac buraki,ale nie wiem w jakiej postaci?Moze podawalyscie juz buraczki Waszym pociechom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szamajka Re: buraki 11.05.05, 12:41 Witam, Ja ścierałam surowego buraczka na tarce i wyciskałam z niego sok, dawałam łyżeczkę dziennie, na razie problem zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: buraki 11.05.05, 12:54 Z surowego???Boże czemu ja gotowałam ponad godzinę???To można z surowego??? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: buraki 11.05.05, 13:17 Dziewczyny a czy taki sok może pić 7 miesięczna alergiczka (skaza białkowa i chyba azs)? Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: buraki 11.05.05, 13:20 dziecko nie moze jesc buraków tylko jak jest na nie uczulone. mozna dodac soku z surowego buraka do soczku czy wody, albo dawac gotowanego zmiksowanego. na zatwardzenia polecam tez klarowny soczek jabłkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: buraki 11.05.05, 13:43 no właśnie, a skąd mam wiedzieć czy jest uczulona na buraka? (( Odpowiedz Link Zgłoś
mama.misia Re: buraki 12.05.05, 08:27 Daj łyżeczkę, na drugi dzień dwie, na trzeci 3-4 łyżeczki i obserwuj. Jak w przeciągu tygodnia nic się nie będzie niepokojącego działo to myślę, że śmiało możesz dzidzi dawać buraczki. Niestety jak nie wiesz na co dziecko jest uczulone to musisz próbować Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś