ewcialinka 27.05.05, 13:16 od czego ma takie mokre stópki? nie ma skarptek na nózkach a ona takie mokre i zimne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpenzi Re: mokre stopy 27.05.05, 14:04 Pisałam o tym na forum jakiś czas temu i zgłosiło się wiele mam. Niestety żedna z nas nie ma na to sposobu. Ale skoro tyle maluszków tak ma to może to normalne i z tego wyrosną ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mokre stopy 27.05.05, 21:36 Ponoc dobrze jak zimne (raczej chlodne, nie lodowate rzecz jasna) i spocona niz cieple i spocone. Te ostatnie znacza ze dziecko sie poci bo mu za goraco, a te pierwsze nie wiem....ale ponoc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: mokre stopy 27.05.05, 21:59 te pierwsze (dotyczy to również dłoni) u osób dorosłych mogą być jednym z objawów problemów z tarczycą, więc raczej nie dobrze. Ale jeśli są ciepłe i spocone, to w ten sposób dziecko wychładza swój organizm. Jesli są naprawdę bardzo mokre to zapytałabym się dla pewności pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: mokre stopy 27.05.05, 22:06 hej jestem przykladem osoby majacej zimne dlonie i stopy, mam dziecko (to chyba jestem dorosła ))) ) zostałam przebadana pod kazdym katem - krazenie, tarczyca, i wiele innych zaburzen -i nic jestem zdrowa jak ryba. Wiec zimne rece i nogi nie sa oznaka choroby. Uwazam ze spocone i cieple stopki malenstwa to znak ze mu zacieplo.(oceniam po sobie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: mokre stopy 27.05.05, 22:25 napisałam "mogą być objawem" a nie "są objawem" ja się tak na "zimno" pocę (ręce i stopy) i każdy możliwy lekarz z tego właśnie powodu wysyła mnie nabadnia poziomu hormonów tarczycy Średnio raz w roku któryś z lekarzy mnie do tego zmusza Odpowiedz Link Zgłoś