Dodaj do ulubionych

Do mam stosujacych Bebilon Pepti

31.05.05, 13:33
Mam pytanko: czy zageszczacie czyms to mleczko, a jesli tak to czym? Wiem, ze
jest taki preparat Nutrici, chyba Nutrition. Czy mozna go dodawac
bezposrednio do mieszanki, czy osobno. Jakie sa jeszcze sposoby zageszczania
mleczka, ale tylko w przypadku dzieci z alergia pokarmoiwa? Coreczce sie
ulewa i chcialabym jej jakos pomoc, poza tym Kasia nalezy do drobnych dzieci,
wiec troszke wiecej kalorii, szczegolnie przy ostatnim karmieniu (ma spora
przerwe nocna)jej nie zaszkodzi. Bede wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam- Asia, mama Kasi
Obserwuj wątek
    • haika Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 13:53
      W tej chwili (od 2 tyg.) moja mała je Bebilon Pepti (skaza białkowa),
      wcześniej "zwykły" Bebilon i już do tego zwykłego dodawałam kaszki na noc -
      dzięki temu śpi dłużej rano, oraz na śniadanko - kaszka kukurydziana, ryżowa,
      smakowe. Teraz robię tak samo, m.in. dlatego, że Róża nie chce jeść samego
      mleka, jest tak obrzydliwe w smaku i zapachu, że udaje mi się jej wcisnąć tylko
      1 porcję samego mleka dziennie sad Z kaszką je chętnie, wydłużają się przerwy
      między jedzeniem. Nie wiem ile Twoja córeczka ma miesięcy, ja dodałam kaszki do
      mleka jak Róża skończyła 4m. Możesz na początek dodac tylko troszkę aby lekko
      zagęścić. O Nutritionie słyszałam, ale nie stosowałam.
      • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 13:57
        Dzieki serdeczne. Kasia ma dopier 2,5 m-ca i chyba jeszcze nie mozna jej
        podawac nawet male ilosci kaszki, myslalam za to o kleiku ryzowym, chociaz
        jedna miarke do bebilonu. Co Wy na to?
        Pozdr.- Asia, mama Kasi
        • haika Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 14:05
          Kleik - właśnie! Może dodaj odrobinę, jeśli zauważysz coś niepokojącego
          będziesz wiedziała, że to nie to. smile Niestety wprowadzanie nowości to takie
          eksperymentowanie na dzieckusmile Jeśli masz wątpliwości - poradź się pediatry,
          myślę, że rzeczywiście mogłoby być za wcześnie na kaszki, ale... (odwieczne
          pytanie) czym różni się kleik od kaszki? wink
          • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 15:46
            wlasnie, czym smile? Jednak, chyba troszke sie roznia. To znaczy dla dziecka
            polrocznego moze wszystko jedno, ale dla 2,5 miesiecznego malucha chyba lepszy
            kleik (pod wzgledem zdrowotnym, bo smakowo wiadomo- kaszka lepsza smile)
            Sprobuje troszke dodac. dzieki
    • atopik Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 14:49
      Dzieciom z alergią pokarmową nowości do diety wprowadza się dopiero ok 6mż.
      Zbyt wczesne wzbogacanie diety w nowe pokarmy może spowodować rozszerzanie się
      alergii pokarmowej. 2,5 miesiecznemu maluszkowi wystarczy mleko.
      • moniaweg Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 15:05
        Ja zaczelam zageszczac BP 2 ok 4 m-ca zycia - kaszkami i kleikami
        • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 15:51
          Dzieki za odpowiedz. Chyba jeszcze z tym poczekam, ale zal mi jej, tak mocno
          ulewa sad
      • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 15:49
        Ja to wszystko wiem i wiem, ze wystarczy jesli chodzi o kwestie odzywiania, ale
        ja chcialabym to mleczko tylko troszke zagescic, glownie ze wzgledu na
        ulewanie. A co powiesz o tym wynalazku Nutricii , Noutritinie? Dzieki.
        • atopik Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 18:14
          Nutritionu nigdy nie używałam. Z tego co wiem to nie ma ograniczeń wiekowych
          jeśli chodzi o jego stosowanie. Skoro maleństwo bardzo się męczy, to może
          jednak warto spróbować... Nie znam całokształtu waszej sytuacji, czasami
          ulewanie jest oznaką nietolerancji mleka. Może spróbuj Nutramigen? A co na to
          lekarz ?
          • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 19:43
            Lekarz mowi, ze tak male dziecko nie powinno dostawac Nutramigenu, jesli sa
            inne opcje, hdyz Nutramigen nie zawiera laktozy, ktora jest generalnie
            niezbedna do rozwoju psychoruchowego- dziecka (jesli nie ma pewnosci, ze
            histaminą odpowiedzialną za reakcje alergiczną jest laktoza nie powinno sie jej
            wykluczac z diety). Chyba kupimy ten nutrition i sprobujemy, bo to ulewanie
            jest dosc meczace, szczegolnie dla Kasi.
            Dzieki za rade.
        • zarlaczka Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 18:20
          Mój synek też bardzo ulewał, a po wprowadzeniu Nutritionu robił to tylko
          sporadycznie i w o wiele mniejszych ilościach.
          • happy.mama.kasi Re: Do mam stosujacych Bebilon Pepti 31.05.05, 19:44
            dzieki. Tez sprobujemy z tym specyfikiem, bo na dodatki typu kaszka, Kasia
            chyba jest za mala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka