miskaxxx 03.06.05, 10:26 dziewczynym, zwracam sie do Was z pytaniem, czy ktoras z Was pobierala krew pepowinowa dla swojego dziecka. Jesli tak, podajcie mi prosze jaka firme wybralyscie. Dziekuje z gory, Miska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika1 Re: krew pępowinowa 03.06.05, 10:45 Hej! My wybraliśmy firmę Progenis, krew jest bankowana w Krakowie, nasza córcia ma już 7,5 miesiąca! Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: krew pępowinowa 03.06.05, 11:15 My wybraliśmy Macierzyństwo też z Krakowa, w marcu mieli b. korzystną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
nadianka7 Re: krew pępowinowa 03.06.05, 16:00 Polski Bank Komórek Macierzystych, bankują komórki w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.W grudniu zeszłego roku mieli atrakcyjną promocję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paolka_76 Re: krew pępowinowa 03.06.05, 16:48 bank komorek macierzystych. skorzystalam z promocji grudniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: krew pępowinowa 05.06.05, 11:20 witam emamy,ja tez chcialam tak zrobic na wszelki wypadek dla dziecka,ale czytalam przed porodem artykul bardzo znanego polskiego profesora-hematologa w internecie,ze to nie ma sensu.To tylko nabijanie kasy dla firm!Komorki macierzyste najlepsze sa dla dziecka ale od kogos innego,a nie te same.To tyle moich wywodow. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k_k Re: krew pępowinowa 04.06.05, 10:32 Novum. Byliśmy b. zadowoleni, wszystko przebiegło sprawnie. I udało nam się dostac rabat 300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: krew pępowinowa 04.06.05, 12:33 nie dajcie sie wrabac w pobieranie krwi pepowinowej. W praktyce nie ma jak narazie sposobu na jej wykorzystanie - przynajmniej w Polsce - a dodatkowo nie zawsze jest ona pobrana - chociaż opłatę pobrano !! znam taki przypadek. Jest to żerowanie na emocjach, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
fikmisio Re: krew pępowinowa 04.06.05, 13:51 A my zbankowaliśmy krew pępowinową. W szpitalu na Banacha. Dowiadywaliśny się wcześniej było wiele za i przeciw. jednak po rozmowie z przyjaciółką, której mama jest wykładowcą na Uniwersytecie Śląskim (biochemia)podjeliśmy decyzję. Na tak oczywiście. Być może dlatego, że tak do końca nie wiadomo co będzie za kilka lat. Może medycyna pójdzie do przodu, a poza tym ta krew może kiedyś posłużyć innym dzieciom. Rozmawialiśmy o tym z mężem i stwierdziliśmy, że jeśli krew kiedykolwiek byłaby być potrzebna naszemu synkowi, a tego byśmy nie zrobili (choć mieliśmy na to środki) nie umielibyśmy z tym żyć. Myślę, że zależy to od możliwości finansowych. Jeśli takie są myślę, że warto zaryzykować. Daj Boże, aby były to pieniądze wyrzucone w błoto, przynajmniej ja tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_debiutantka Re: krew pępowinowa 04.06.05, 17:27 lipiec zeszłego roku activision life mam nadzieję, że będą to najbardziej w życiu zmarnotrawione pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
bernadka.1 Re: krew pępowinowa 05.06.05, 11:15 Witam serdecznie.Również chciałam zdeponować krew ale po zapoznaniu się z tematem zrezygnowałam. Po pierwsze krew która została zdeponowana w banku nie przyda sie dziecku od którego została pobrana.Hematolodzy dość jednoznacznie wypowiadaja się na ten temat. Po drugie banki krwi pepowinowej nie maja tzw. certyfikatu bądź "pozwolenia" na wykorzystywanie tej krwi. Funkcjonowanie tych banków miało bysens gdyby pobieranie krwi pępowinowej było powszechne bo wtedy jezeli Twoje dziecko zachoruje mogłabyś skorzystać z krwi innego dawcy. Też mieliśmy ten zamiar ale po artykule w Gazecie Wyborczej i konsultacji z lekarzem zrezygnowaliśmy. Fakt, z innej beczki, nigdy nie wiadomo co będzie za parenaście lat.Bernadeta Odpowiedz Link Zgłoś