oliwka_14 27.06.05, 20:12 Hej to ja ponownie!! Mam jeszcze pytanie czy to normalne ze od czsu do czasu mojemu 5 tygodniowemu dziecku drza nozki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: drzenie nozek 27.06.05, 20:34 To jeszcze bardzo młodziutkie dziecko, ale tak naprawdę na Twoje pytanie można odpowiedzieć po dokładnym zbadaniu dziecka. Przyczyn drżenia może być wiele ,a to czy należy się martwić czy obserwować zależy od wyniku badania. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmowika Re: drzenie nozek 28.06.05, 06:31 Hej, mojemu synkowi także tak drżąły nóżki, gdy zaniepokojona spytałam lekarza, powiedział, że na tym etapie to nic nie znaczy,a le jak po paru miesiącach będą dalej drzały to trzeba będzie coś z tym zrobić. minęło parę miesięcy i po problemie, nic nie drzy i jest ok. pozdrawiam. Aska Odpowiedz Link Zgłoś
aniczek1 Re: drzenie nozek 28.06.05, 13:45 Jesli od czasu do czasu - to sie nie martw, u nas bylo podobnie, zniknelo po 2- 3 miesiacach. Pozdrawiam Ania i Pati (22.03.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
dorismam Re: drzenie nozek 29.06.05, 11:12 A u nas niestety nurolog stwierdził podwyższone napięcie mięśniowe i dziecko było rechabilitowane. Przy tym był mocny odruch Mooro. Nic się nie stanie, jeśli pódziesz z dzieckiem do dobrego neurologa - ale naprawdę dobrego, bo niestety zbyt wielu ostatnio bagatelizuje objawy. Koleżanka ma bliźniaki i dzieci były badane w przychodni w wieku 2 m-cy - neurolog nic nie widział, ale ona miała przeczucie i w 4 m-cu poszła prywatnie do neurologa z CZDz i powiedział, że dieciaczki są sporo opóźnione. Super lekarka - doradziła wziąść skierowanie i przyjść jeszcze raz państwowo do CZDz i tam zleciła rechabilitację ( bo wiadomo jakie są koszty rechabilotacji prywatnej, a przy 2-ce dzieci tych wydatków jest mnóstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: drzenie nozek 29.06.05, 14:13 mojemu też drżały i to jeszcze w brzuchu - minęło mu,dlatego, ze takie dzieci mają jeszcze nie rozwinięty do końca uklad nerwowy, minęło po ok. 3 miesiącach, ale idź do neurologa Odpowiedz Link Zgłoś