dorotaextra Re: WYPADANIE WŁOSÓW 27.06.05, 21:57 drogie mamy proszę o pomoc wiem że to nie na temat niemowlaka ale problem poniekąd i dzidzi dotyczy bo wszędzie na dziecku są moje włosy, mały ma 4-ry miesiące a mi od miesiąca strasznie zaczęły wypadać włosy. pytanie jest proste co najlepszego na te biedne włosy, czego używałyście lub stosowałyście do wcierania??? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 06:44 Mi wylatywały: 4, 5 i 6-ty miesiąc po porodzie. Używałam szamponu Neril, do kupienia w aptekach za ok.18 zł. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 27.06.05, 22:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24190260&a=24190786 Odpowiedz Link Zgłoś
izabeluna Re: WYPADANIE WŁOSÓW 27.06.05, 23:15 Hej!Ja używam soku z pokrzywy (z apteki),na razie nie mogę powiedzieć o efektach bo od niedawna zaczęły mi wypadać włosy.Przy pierwszym dziecku zaczęłam to stosować za późno, w sumie traciłam włosy przez 3 m-ce.Część włosów i tak stracisz, te które mają wypaść i tak wypadną, to normalne, możesz je tylko wzmocnić. A pokrzywę polecam również do picia, bardzo podnosi poziom hemoglobiny, w ciąży nie musiałam brać żelaza.Dlatego stosuję ją od zewnątrz i od wewnątrz. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: WYPADANIE WŁOSÓW 27.06.05, 23:25 Wiekszosc kobiet obserwuje to około 4. miesiaca po porodzie. Spotkałam sie z takim wyjasnieniem, ze wosy reaguja z 4-miesiecznym opóznieniem na stres, a poród takim własnie stresem jest. Podobno obserwuje sie to tez na poczatku studiow u maturzystów danego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 00:23 Spokojnie, to sprawa hormonów. W ciązy włosy nie wylatywały wcale- dlatego teraz sobie przypomniały i muisza nadrobić - wylatują podwójnie To jak najbardziej normalne, przeżywają to niemal wszytskie kobiety. Ale zaparzaj sobie dwa razy dziennie herbatkę z pokrzywy - działa na włosy niesamowicie. Wypijaj. Polecam Anet Odpowiedz Link Zgłoś
superniunia Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 21:05 ale czy matki karmiące mogą pić herbatki z pokrzywy ? Marzę Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 08:49 mnie też wypadały włosy - do ok. 1 roku życia małego - po każdym myciu zbierałam 2 sitka, a po suszeniu jeszcze jedno, jak ci wypadnie nadmiar to przestaną. Możesz łykać tabletki ze skrzypem - ale zapytaj się czy matki karmiące mogą, bo ja już wtedy nie karmiłam Odpowiedz Link Zgłoś
mega3 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 09:01 Mnie zaczęły wypadać włosy garściami po 3 miesiącach po porodzie, byłam załamana, ryczałam, a nawet myślałam już o peruce.Nigdy zbytnio gęstych włosów nie miałam i to co się działo strasznie mnie załamało. Poszłam do dermatologa, powiedział,że to delikatna sprawa, przepisał mi witaminy, Biostyminę, płyn do wcierania (robiony na zamówienie w aptece), oraz szampon Dermena. Po 3 tygodniach włosy całkowicie przestały wypadać. Dodatkowo ścięłam na króciutko to też wzmacnia. Nie przejmuj się to przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha111 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 12:40 Mi też wypadały i łamały sie strasznie. Próbowałam różnych szamponów i maseczek ale szczerze powiedziawszy to mi nic nie pomagało. Trwało to od trzeciego miesiąca gdzieś do ósmego. Myślałam że wyłysieję zupełnie. W końcu przestały wypadać a na ich miejsce wyrastaja już nowe. Moim zdaniem musisz to przeczekać. Wyrosna nowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga997 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 18:53 ja właśnie to przeżywalam ,3 m-ce po porodzie i stosuje ampułki do masażu Kerastase LOREALA i pomaga!!(można kupić w salonach fryzjerskich.) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 19:41 Mnie tez wypadaja garściami - 4 mce po porodzie , moje włosy sa wszędzie, ciagle wyciągam je z łapek córci, a po myciu - szkoda gadać, całe sitko włosów i rece splątane kudłami. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: WYPADANIE WŁOSÓW 28.06.05, 20:22 U mnie jakieś 3 miesiące po porodzie zaczęły wypadać, ale ja to miałam spotęgowane dodatkowo ostrą niedoczynnością tarczycy, która po raz pierwszy dała o sobie znać. Teraz jest ok, uzupełniam hormony tarczycowe, dodatkowo biorę feminatal i wogóle nie wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaextra Re: WYPADANIE WŁOSÓW 29.06.05, 09:29 dzięki dziewczyny za interesujące informacje. i dodam że mogę zażywać wszystko co się da b nie karmię piersią bo mały ma alergię. narzaie zażywam cynk i żelazo oraz falvit bo mam małą anemię. Ale mimo wszystko widok wypadających włosłów mnie przeraża Wy pewnie podobnie macie lub miałayśvcie PA Odpowiedz Link Zgłoś