asia06 01.07.05, 12:09 Właśnie jak w temacie. Czym smarujecie buźkę dzieciaczka przy wychodzeniu na spacery dla ochrony przed słońcem i wiatrem? Mój dzieciaczek ma skończone 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobimigdal Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 12:35 Czesc!! Ja mojemu Babelkowi smaruje buzke najzwyklejszym BAMBINO, ma faktor 6, wiec uchroni buzke malca przed sloncem, pozdrawiam polecam bambino Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 18:04 dobimigdal napisała: > Czesc!! > Ja mojemu Babelkowi smaruje buzke najzwyklejszym BAMBINO, ma faktor 6, wiec > uchroni buzke malca przed sloncem, pozdrawiam polecam bambino Faktor sześć to nawet doroslego przed słabym slońcem nie uchroni, to baaardzo niski faktor, dla noworodka minimum to 30. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 12:57 nivea baby na slonce, faktor 30, od pierwszych dni zycia. faktor 6 to za malo! Odpowiedz Link Zgłoś
olusia1231 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 14:16 jestem świeżopo wizycie u dermatologa.Pani doktor poleciła krem dl aniemowląt z firmy La Roche-Posay.Drogi, ale podobno najlepszy.Powiedziała, ze to wydatek na długo (rzeczywiscie tubka spora, ciałko dziecka - małe)a wiele kremów zwłaszcza tych z dolnej półki powoduje przebarwienia w późniejszym wieku.Poza tym słońce jets tak agresywne i niebezpieczne, ze warto odzałowac.I smarować nawet w bezsłoneczne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia7813 Do Olusi1231 01.07.05, 22:04 A gdzie mozna kupić ten krem i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 14:52 Nie. Nigdy nie smarowalam. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka3 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 14:57 Polecam Bambino i Nivea Baby z faktorem, albo Ziajkę Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 15:02 Nivea nie ma filtra chemicznego i działa jak maska. Biała warstwa kremu zchodzi z buzi dopiero z naskórkiem. Nie da się go zmyć. Trudno go też rozsmarować, u mojej córci się nie dało, bo się okropnie złościła. Polecam Klorane. Kosztuje ok 20 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
irenka_n Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 15:29 nie ma filtra chemicznego bo kremy dla małych dzieci nie powinny go mieć problem był wielokrotnie poruszany na forum kosmetyki dziecięce forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=503 Odpowiedz Link Zgłoś
abit26 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 15:05 Nam nivea baby z faktorem 30 bardzo odpowiada i nadaje sie tez dja noworodków Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 01.07.05, 18:07 ja polecam Mustela Bebe to specjalny krem dla noworodków. Faktor 50. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia7813 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 06.07.05, 16:54 A gdzie mozna kupić ten krem firmy La Roche-Posay i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 06.07.05, 18:07 A my używamy Penaten faktor 40. Też bez filtrów chemicznych - nieco zabiela ale poprostu trzeba nakładać malutkie ilości. Cena 25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaso2 Re: Czym smarować buźkę noworodka na spacer? 07.07.05, 19:00 Witam moim zdaniem to niczym nie smarować tylko najlepiej niewychodzić z takim maluchem w upalne, słoneczne dni między 12 a 15 i cały czas chować go w cieniu jak już wyjdziecie poza tymi godzinami. Ja mam małego 4 tygodniowego Kubusia i tak właśnie chodzimy na spacer od 7 dnia po porodzie. Polecem taki system ponieważ chemiczne filtry to badziewie dla takich maluchów a niechemiczne to wiadomo co robią ze skórą pozdrawiam KAsia Odpowiedz Link Zgłoś