asia303 04.07.05, 11:05 cześćDziewczyny, właśnie dostałam lek p. kolkom sab simpex. Był on kupowany w Niemczech, no i instrukcja dawkowania niestety też po niemiecku. A ja niemieckiego zero. Proszę napiszcie jak go dawkować. Dzięki Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madda71 Re: sab simpex- jak dawkować 04.07.05, 11:58 lekarka kazala dawac po 15 kropli do mleczka Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka3 Re: sab simpex- jak dawkować 04.07.05, 12:19 Mozesz podawac strzykawka 2 ml nawet 3 razy dziennie, albo po 1ml przed kazdym posilkiem.Simeticon ktory jest w skladzie jest calkowicie bezpieczny! Zycze wytrwalosci w kolkach! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 15 kropel przed kazdm jedzeniem 04.07.05, 12:23 jesli karmisz piersia - na lyzeczce plastikowej. Jesli butelka - mozesz albo podac lyzeczka albo zmieszac z mlekiem w butelce. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: 15 kropel przed kazdm jedzeniem 04.07.05, 14:08 To może ja sie podziele swoim doświadczeniem z sab simplexPodawałam go tak jak radzą poprzedniczki po 15 kropel na łyżeczce/ale zwykłej,nie wiem dlaczego plastikowa?/przed każdym karmieniem piersią. Nie podawałam na noc.Poczatkowo nawet 5,6 razy dziennie.Trzy pierwsze dni były coraz gorsze,potem stopniowo coraz lepiej,aż do zniesienia kolek zupełnie. Nastapiło to w ciągu może tygodnia,potem atak zdarzył sie jeszcze 2 razy ale trwał kilka minut.Kilka dni temu odstawiłam sab i...hurra kolek nie maMały w niedziele 10 marca skończy 4 m-ce.Podawałam od 8 tygodnia/mniej więcej/zuzyłam 2 i poł opakowania po 30ml.Mam namiar na osobę która sprzedaje lek mogę podać.Powodzenia,z kolki naprawde sie wyrasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 lyzeczka nie musi byc plastikowa:-) 04.07.05, 15:37 Ja mam taka i z rozpedu napisalam hehe. Ale nie wiem czemu wszystkie te lyczki ktore widzialam dla dzieci np. do sloiczkow sa wlasnie plastikowe? No bo ze widelec jest plastikowy dla maluchow to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: 15 kropel przed kazdm jedzeniem 05.07.05, 10:47 mały skończy 4 m-ce oczywiście 10 lipca,10 marca się urodził Odpowiedz Link Zgłoś