Dodaj do ulubionych

Komputer a niemowle

08.07.05, 13:54
Czy któraś z Was wie jaki wpływ i czy wogóle wpływ ma na maluszka (1msc.)
komputer stojący w pokoju, w którym śpi.Komputer jest włączony praktycznie
cały czas, wyłaczamy go jedynie na noc a znajduje sie w pobliżu
maleństwa.Proszę o wasze opinie bo strasznie mnie to gnębi tymbardziej ze
moja niunia marnie sypia.
Obserwuj wątek
    • okruszek100 Re: Komputer a niemowle 08.07.05, 17:17
      komp. ma bardzo zły wpływ na dziecko, moja znajoma mówila mi,że czytala jakąś
      pracę na ten temat.Niestety, mam 1 pokój i komuputer musiałby stać w łaziencesad
      Ubolewam nad tym..za to ogromnie źle jest narażać dziecko na fale jakie emituje
      komorka!!!! Nie wolno jej trzymać bezpośrednio przy dziecku, czsem się o tym
      nie pamięta..
    • amra1 Re: Komputer a niemowle 08.07.05, 17:34
      Moim zdaniem, komputer sam w sobie nie szkodzi. Szkodliwe może być natomiast
      promieniowanie z monitora. Nie wiem, jakiego typu monitor macie, ale w tych
      nowych promieniowanie jest naprawdę zminimalizowane. W przypadku starszego
      typu, proponuję założyć specjalny filtr na monitor. Natomiast niewątpliwie
      najgorsze promieniowanie jest z tyłu monitora. Także jeśli już, to tył monitora
      nie powinien być skierowany w kierunku łóżeczka, kojca itd., czyli wszędzie
      tam, gdzie jest dziecko.

I przy okazji, nie wariujmy, bo tak naprawdę, jakby szukać wszystkich
      szkodliwych rzeczy dla naszych dzieci, to szkodliwe jest wszystko. Powietrze,
      którym dziecko oddycha, jedzenie, woda, telewizor włączony w obecności dziecka,
      telefon bezprzewodowy, komórka, piasek w piaskownicy i tysiące innych rzeczy...
      Pozostaje chyba tylko namiot tlenowy...

Pozdrawiam
      Asia
      • pulpcik Re: Komputer a niemowle 08.07.05, 19:25
        jest dokładnie tak, jak pisze amra.
        nie sam komputer, a monitor, a konkretnie jego tył. a jesli masz LCD, to w ogóle
        nie ma problemu.
    • kontoani Re: Komputer a niemowle 08.07.05, 17:45
      Nie używamy żadnych gąbek (ani na spód wanienki ani do mycia). Poprostu Tatuś
      trzyma HAnulkę a ja myję smile
      Ania
      • kontoani Re: Komputer a niemowle 08.07.05, 17:45
        oj, kurcze to nie do tego wątku smile)))
        sorki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka