katear 15.07.05, 15:49 Witam młode mama. Mam troche śmieszne pytanie. Czy przed odpadnięciem pępowiny zakładałyście swoim maleństwom body? Może bezpieczniej jest jednak zakładać koszulki, a body zostawić jak pępek się wygoi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kara1111 Re: Kikut pępowiny 15.07.05, 16:29 Chyba lepiej poczeka chociaż moja położna mówiła że można zakładać body. Ja zakładałam koszulki mojej córeczce. Może to mało wygodne bo ciągle sie podwijają ale to przecież tylko parę dni i pępek odpada. W koszulce jest lepszy dostęp powietrza do pępka a to bardzo ważne przy gojeniu no i nic go nie podrażnia. Położna kazała mi go smarować spirytusem ( przy każdej zmianie pieluszki )i nawet nie przykrywać gazikiem sterylnym. Pępek odpadł 9 dnia. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Kikut pępowiny 15.07.05, 16:36 Ja też ubierałam tylko kaftaniki i bluzeczki do momenty kiedy pempuszek nie zrobił się całkiem suchy, a potem już wszystko jak leci. Fakt że przy przemywaniu spirytusem nie było to wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś