badrak 28.07.05, 19:35 Mam butekę Awentu i zastanawiam się czy należy ja wygotować, jśli tak to napiszcie prosze jak to zrobić. A może wystarczy ja tylko wyparzyć? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelja Re: wygotowanie butli 28.07.05, 21:47 gotowałam do 6 miesiąca zycia córki. Niektórzy gotują krócej, niektórzy dłużej. Wkładałam do garnka z wodą i gotowałam kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: wygotowanie butli 29.07.05, 08:33 Gotowałam przez pierwsze 2 m. , później wyparzałam. Od zagotowania 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarta132 Re: wygotowanie butli 30.07.05, 00:05 ja nigdy nie gotowałam (tylko przed pierwszym uzyciem). teraz córcia ma 4,5 m i tylko wyparzam butelki (wlewam wrzątek i wylewam dopiero jak butelka jest mi potrebna lub woda wystygnie) Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: wygotowanie butli 30.07.05, 01:04 Ja wyparzam na parze w kuchence mikrofalowej wszystkie butelki i smoczki 10 min w naczyniu szklanym przystosowanym do mikrofali zalanym wodą destylowaną na 3 cm i zakryty przykrywką. Polecona metoda przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga3 Re: wygotowanie butli 30.07.05, 01:55 Ja tylko raz dla kurażu wyparzyłam wszystkie butelki i smoczki- został paskudny nalot który trudno było usunąć. Smoczki do karmienia i butelki myję w bardzo ciepłej wodzie z płynem do naczyń, pocierając szruberkiem do butelek, potem płuczę, czasem jak trzeba coś szybko podać, to tylko płuczę ( o ile mleko nie leży w butelce już jakiś czas) To moje pierwsze dziecko- nie dałam się zwariować, i nie żałuję, ale też Antoś nigdy nie miał żadnych sensacji pokarmowych czy bakteryjnych. Nie wiem, czy to moja zasługa, czy taki już jego urok... Odpowiedz Link Zgłoś
asiula14 Re: wygotowanie butli 30.07.05, 09:43 Ja też nigdy nie gotowałam ,tylko wyparzałam wrzątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś