Dodaj do ulubionych

sucha skora

10.08.05, 12:44
co poradzic na sucha skorke u dzidzisia. Ma dopiero nie cale dwa tygodnie. Po
zatym jak czesto kapiecie swoje malutkie pociechy. Jestesmy tylko z mezem
takze kapiemy naszego synka co 2 dzien, nie dajemy rady kapac codziennie,
moze z tego wzgledu ze nie za bardzo lubi to robic, tylko jak go zaczynamy
rozbiera zaczyna sie krzyk. Moze macie kilka rad jak sobie dobrze radzic z
takim malym malnstwem. Nie powiem juz o nocach, karmie piersia takze mam co
robic, Dziekuje za kazda pomoc.Aga
Obserwuj wątek
    • kata123 Re: sucha skora 10.08.05, 16:17
      na suchą skórę to jakaś oliwka po kąpieli, kąpiel w siemieniu lnianym (ale
      podobno moze uczulać) lub w krochmalu. jeśli chodzi o noce to poprostu trzeba
      to przeżyć, żyjąc nadzieją, że szybko zacznie je przesypiać. ale poniewż
      karmisz piersią to i tak odchodzi ci przygotowywanie mleczka-to pozytywna
      strona. uśmiechnij się, jutro będzie lepiej
      jakbyś chciala trochę ponarzekać, albo poprostu pogadać, to pisz do mnie na
      priv.
      pozdrowienia
      Kasia
    • rybalon1 Re: sucha skora 10.08.05, 16:39
      nie musisz kąpac małego codziennie , co drugi dzień wystarczy a juz napewno jak ma suchą skórę to nawet lepiej (dermatolog tak nam nawet radziła) polecam dodać do wody troche Oilatum lub Balneum Hermal Olej do kapieli (do kupienia w aptece) bardzo poprawia stan skóry szczególnie Balneum olej- dla mnie rewelacja , jak masz ochotę to pisz na gg 1446698, pozdr ania
      • ola31121982 Re: sucha skora 10.08.05, 21:39
        hej
        ja też się podpisuję pod balneum hermal-naprawdę super poza tym ,że to kosz
        rzędu 25zł,ale naprawdę warto.a co do tego ze maly placze-wszystko przejdzie
        polubi kapiel-tak bylo i u mnie.pozdrawiam
    • kontoani Re: sucha skora 11.08.05, 22:30
      podpisuje sie pod powyższymi postami + jeszcze dodam ze wysuszac skore moze zbyt
      ciepła woda w kapieli (ale np. moja Hanka nie lubila chlodniejszej wody wiec
      mialam do wyboru albo darcie sie w "dobrej" wodzie, albo spokojna kapiel w nieco
      za ciepłej. - wybralam opcję druga smile A co do kapania co 2 dzien to tez
      slyszalam ze niektorzy tak robia i nic zlego sie nie dzieje. My kapiemy
      codziennie, ale czasem jak sa niesprzyjajace warunki robimy "dzien dziecka".
      A co do nielubienia kapieli, to uzbroj sie w cierpliwosc, polubi to! Ja odkrylam
      ze poprostu Hania denerwowala sie w kapieli, bo byla juz glodna, a ja nie
      dawalam jej jesc, bo chcialam nakarmic "po" i potem prosto do łozka. To nie byla
      dobra metoda. TEraz karmie troszke jakies 1/2 godziny przed kapiela po to, zeby
      nie byla strasznie glodna (ale nie na full, zeby jej sie nie ulalo podczas
      kapieli) i potem po kapieli tylko "dopycham" ile jeszcze sie da i idziemy spac.
      No i wazne zeby samemu sie nie denerwowac, powoli wkladac i wyjmowac dzidziula z
      wanienki zeby sie nie stresowal naszym stresem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka