ania77 25.08.05, 15:55 Znacie jakiś dobry?wszystkie ubranka poplamione marchwia mają juz na stałe te "marchewkowe ordery".Nawet vanish nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balba_77 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 16:48 sposób znany mi z innego forum zalać plamy z marchewki np. oliwą i zostaiwć na noc. Później zaprać. Odpowiedz Link Zgłoś
soontobemama Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 17:37 a ja czytalam o wystawianiu plam na slonce. Promienie UV rozkladaja karoten i plama z n i k a )))magia Odpowiedz Link Zgłoś
czaga3 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 18:54 ja tak robie i rzeczywiscie plamy znikaja)) Odpowiedz Link Zgłoś
jolaq Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 20:46 Ja staram się namoczyć ubranko zanim plamy po marchewce wyschną, najlepiej w vanishu. Nie zawsze się da. A z tym słońcem to rzeczywiście prawda. Odkryłam to kilka dni temu. Kiedy wieszałam ubranka po nieudanym drugim praniu tego samego dnia plamy jeszcze były, ale kiedy zdejmowałam z szuszarki plamy zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
tinglit Re: Sposób na plamy po marchewce....... 26.08.05, 07:44 Nie chciałam w tę magie wierzyć, dopóki sama nie spróbowałam tego sposobu. I plamy naprawdę znikły! Niestety mieszkam w kraju, w którym non stop leje i nie mam okazji korzystać ze zbawiennego marchewkobójczego działania słońca... Odpowiedz Link Zgłoś
leuven7 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 21:00 ok-a w zime jak nie ma slonka...? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 21:44 leuven7 napisała: > ok-a w zime jak nie ma slonka...? To do solarium z tetrówkami )))) Odpowiedz Link Zgłoś
karioka23 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 25.08.05, 21:29 U nas Vanish też nie pomógł natomiast pomógł inny wybielacz: i do kolorów i do białego. Najtańszy z możliwych z Leader Price. Nigdy bym nie pomyslała dopóki nie spróbowałam. REWELACJA. Wszystkie plamy schodzą, nawet te już prane i przeprasowane kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarta132 do karioki23!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 23:49 napisz prosze nazwę tego wybielacza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karioka23 Re: do karioki23!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 13:47 Tak naprawdę to są dwa: - Odplamiacz do tkanin białych i kolorowych SPOTLESS Odpowiedz Link Zgłoś
karioka23 Re: do karioki23!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 13:49 Za szybko wcisnęłam Ten SPOTLESS jest w takiej pomarańczowej butelce 1 litrowej i kuoisz go w Biedronce - drugi natomiast jest w butelce białej też litrowej, ale nazwy nie pamiętam, bo już mi sie skończył. Wiem że jest z firmy Leader Price. Ale tam chyba nie ma dużego wyboru wiec bez problemu powinnaś znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
monika9951 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 26.08.05, 19:34 Nie uwierzycie, ale u nas przez przypadek pomógł płyn do naczyń PUR biały. Śliniak był tak wyfajdany, że natychmiast go wzięłam do prania ręcznego w zlewie a nie miałam nic pod ręką prócz płynu do naczyń PUR i o dziwo plamy zeszły. Od dwóch tygodni tak piorę i to działa, na pewno na świeże plamy. Pierw zlewam chłodną wodą potem bezpośrednio na plamę leje PURem, tre ubranko i spłukuje i biały śliniak znów jest biały. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
blondie69 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 26.08.05, 23:12 MYDŁO !MYDŁO !MYDŁO ! Zaprac , pozostawic na 12 godz i plamy znikają. Byłam w szoku, ale to działa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mchan Re: Sposób na plamy po marchewce....... 28.08.05, 14:43 Ja najpierw plame zalewam wrzatkiem a nastepnie zapieram mydlem. I schodzi od razu. Pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Re: Sposób na plamy po marchewce....... 28.08.05, 17:45 Dziewczyny z tym słońcem to naprawdę działa!!!!!!!!!!Ale jazda!)))Czary mary! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: Sposób na plamy po marchewce....... 28.08.05, 23:26 Słońce działa, nie wierzyłam własnym oczom. Iza Odpowiedz Link Zgłoś