Dodaj do ulubionych

zabki zabki

27.08.05, 20:08
witam
mojej małej wychodza wreszcie zabki, ostatnio prawie nie spi budzi sie co
godzine z wielkim płaczem. one wychodza jakos krzywo. myslałąm ze beda
równiutko z dziąslem a tymczasem jedynka wyszła tak na ukos? czy to normalne.
i jakos wolno rosną porzebijały sie i jakos nie wyłaża. i jeszcze sie poskarze
że nic mnie nie omija miała kolke a teraz bolesne zabkowanie buuuuuuuu.chce
spac.pocieszcie ze te zeby wyrosna i beda proste, co?
Obserwuj wątek
    • rutkam Re: zabki zabki 27.08.05, 21:28
      hej! mój synek (7 m-cy) też właśnie ząbkuje, w ciągu dnia jest strasznie marudny
      i trzeba go stale nosić na rękach,chociaż ogólnie jest spokojnym pogodnym
      dzieckiem,pomagam mu trochę tym żelem, ale on daje krótkotrwały efekt,a na noc
      daję mu syropek przeciwbólowy i prawie przesypia nockę, u nas widać tylko takie
      białe kreseczki na dziąsełkach no i teraz są one takie rozpulchnione jakby
      nabrzmiałe, mam nadzieję że już niedługo mu wyjdą bo te marudzenie trwa już od
      około m-ca, ale przez ostatni tydzień baaaaardzo się nasiliło.

Pozdrawiam mamy i ząbkujące maluchy
      • misiabella Re: zabki zabki 27.08.05, 21:36
        Mamy to samo-właśnie przebił się pierwszy ząbek,tak jakoś krzywo,mam
        wrażenie.Jak piszesz-na ukos.Od kiedy się przebił mały jest spokojniejszy.Dziś
        śpi spokojnie,ale jeszcze wczoraj budził się co godzinę z płaczem.Podałam mu
        panadol baby.
        • patyczako Re: zabki zabki 27.08.05, 22:25
          mojemu maluchowi 5,5 miesiaca rosna dwie dolne jedynki jednoczesnie tzn. juz
          sie przebily - jeden wieczor byl przeplakany i po godzinnym wyciu dalam mu
          paracetamol w czopku spal jak marzenie... a ogolnie znosi to jak na razie
          bardzo dzielnie tylko łapka wciaz w buzi i slini sie na potege...
          • katklos Re: zabki zabki 27.08.05, 22:34
            Wyprostują się! u synka też pierwszy ząbek był pod dużym skosem. Rzeczywiscie
            najgorzej jest do momentu pzrzebicia dziąsła, potem ząb sobie rośnie, ale to
            już mniej doskwiera dziecku i rodzicomsmile
        • mamaamelki1 Re: zabki zabki 28.08.05, 20:48
          Witam,

U nas marudzenie trwa od 1,5 miesiąca... Amelcia skończyła 23 poł roczku. Spała
          ładnie w nocy zawsze. Wczoraj po południu ni z tego ni z owego zaczęła
          strasznie płakać. Sprawdzam dziąsełko - nic nie ma. W nocy natomiast od 2 do 6
          płakała przez sen, rano przy smarowaniu dziąsełek nadziałam się na maleńki
          ostry punkcik przy dolnej.... 2!!!! możliwe to że wychodzą jej ząbki nie w
          kolejności? i też jakoś tak krzywo...

Boję się tej nocy, jestem sama mąż koncertuje ;-((

Pozdrawiam "żąbkujące" Mamy
      • gorgolka do Rutkam 28.08.05, 21:39
        jaki syropek dajesz??
    • monis.4 Re: zabki zabki 28.08.05, 07:28
      dzieki. Już się martwiłam że będzie miała krzywe. Też podaje żel i eferalgan.
      niestety kama ma juz 12 m-cy i wszystkie zęby wychodzą jak szalone. W ciągu m-ca
      wyszło 6!. Pierwsze zniosła dzielnie, ale teraz płacze co noc.Ale żel dentinox
      naprawde pomaga.:}}
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka