gosia262 29.08.05, 20:02 mój 5-cio dniowy synek ma ropne potówki pod pachami i na szyi. co robic????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek1976 Re: co na potówki ropne? 29.08.05, 21:51 mi lekarka kazala spirytusem smarowac ropne bo spirytus wysusza Odpowiedz Link Zgłoś
lunetka2 Re: co na potówki ropne? 29.08.05, 21:59 potówki ropne znikną po przetarciu ich spirytusem,ja robiłam takm ojej córce: patyczek nasączony spirytusem (może być taki jak do przemywania pępka) przykładałam na chwilkę do każdej potówki,żeby się przysuszyła, używałam patyczków bo gazikiem lub watką pociera się przy okazji zdrową skórę, która może się w tym miejscu zaognić, a patyczek działa punktowo. Anetka Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: co na potówki ropne? 30.08.05, 22:06 jest taki biały płyn-loton tenno hermal (ok.20 zł.)polecany do wysuszania ropnych wycieków np. przy ospie. My mieliśmy poważny problem z potówkami ropnymi i on nam bardzo pomógł. Smarowaliśmy cały tułów, szyję, plecki i rączki. To nie jest żaden antybiotyk. Przepisała go nam dermatolog. Natomiast jeśli chodzi o maśći to baneocin (maść z antybiotykiem) ale nie polecam, myśmy użyli tylko 2 razy pomogło ale po 3 dniach wróciło, natomiast po tenno super. polecam. Monika - Nasza Córeczka src="b1.lilypie.com/uL5Zp2" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś