Dodaj do ulubionych

cuchnąca kupka:(

31.08.05, 18:58
Wiecie może o czym świadczy cuchnąca kupka u 4,5 miesięcznego dzidzi? Mysle
że jest tez śluzowata, czasami zielonkawa czasami żółta. Jakie sa objawy przy
robakach a jakie przy alergii?
Obserwuj wątek
    • ezagraj Re: cuchnąca kupka:( 31.08.05, 19:11
      Nie odpowiem Ci na pytanie jaka jest kupka przy robakach czy alergii. Z tego co
      wiem to kupka się zmiania pod wpływem rozszeżania diety dzidusia. Może twój
      bobas zjadł coś nowego stąc kupka troszkę bardziej śmierdzi? Moja córa 9 m-cy
      jak czasem zrobi kupke to nas skręca przy przebieraniuy byliśmy nad morzem i
      tam zmieniła się woda stąd i zmiana w kupkach i ich zapachu.
      Pozdrawiam Edyta
      • kasia285 Re: cuchnąca kupka:( 01.09.05, 01:22

• nataliamackowiak Re: cuchnąca kupka:( 01.09.05, 08:42
          Moja Oliwka ma 10,5 miesiąca. Robi kupki od zawsze nieciekawe, jakis
          czas "ładne", potem znów brzydkie... A ostatnio tez takie cuchnące, że szok.
          Nie wiem co z tym robić, pediatrę amm nieciekawego-ale nie o tym chcę pisać...
          Wczoraj Oliwka zrobiła aż 6 takich bardzo śmierdzących kupek. Nie rozwolnienie,
          takie średnio miękkie. Nie wiem co jej dać.
          Do jedzenia dostaje: mleko Nan 2, kaszkę Sinlac, zupki Gerber, do picia
          herbatki, soczki itp.
          A może by trzeba jakis posiew zrobić? Ale to musi pediatra dac zlecenie nie?
          Natalia
    • kontoani Re: cuchnąca kupka:( 31.08.05, 19:16
      moja robi taką dziwną śmierdzącą kupkę (ciemniejszą niz normalne kupki, lekko
      zielonkawą) gdy parę dni nie ma kupy. Mega "śmierdziel" był po 10 dniowej
      przerwie smile Pediatra powiedziała ze tak moze byc, bo kupka dłużej przebywa w
      jelicie i "zajmują się nią " bakterie jelitowe.
      • kawkaga Re: cuchnąca kupka:( 31.08.05, 19:27
        Ale Kacperek pije tylko mamy mleczko i robi kupke pare razy dzienniesad wiec co
        to?
        • ezagraj Re: cuchnąca kupka:( 31.08.05, 20:08
          Pytanie co mama konsumowała? Mój mąż był kiedys w hotelu i jadł zupke cebulową
          pierwszy raz i potem zażyczył sobie taka i ja tez jadłam i mała sadziła takie
          śmierdzące bęki przez 3 dni że nas chciała zagazować kupka też nie odstępowała
          zapaszkiem smile
          • sylwiawm Re: cuchnąca kupka:( 01.09.05, 00:11
            Bywa lekko zielonkawa, gdyż pod wpływem powietrza jej powierzchnia utlenia się
            i przybiera taki kolor
    • asik37 Re: cuchnąca kupka:( 01.09.05, 10:21
      moj synek tez mial przez kilkanascie dni rzadkie zielonkawo-zóllte kupki o
      kwasnym zapachu i ze śluzem....pediatra kazała mu prze tydzien podawac 0,5 tabl
      lakcidofilu dziennie...i do czasy umormowania sie konsystencji- smectę(tu
      ostroznie bo łatwo o zatwardzenie)i przeszło.W naszym przypadku zawiniła moja
      dieta....byłam u znajomych na urodzinach i zjadłam za duzo słodkich
      pyszności...okazuje się ze za duzo cukru moze spowodowac własnie sluz w kupkach
      i ich zielonkawy kolor...ale najlepiej udaj sie do pediatry...chociaz myslę ze
      lacidofil czy lakcid mozesz bezpiecznie podac dziecku sama...zeby nieco
      poprawic pracę jego przewodu pokarmowego...byleby nie za długo, bo dzidzius
      musi sam uczyc sie wszystko trawic smileNie mniej jednak najlepiej jak najszybciej
      idz do lekarza!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka