zolinka11 24.10.05, 13:35 szczepionki przeciw grużlicy i WZW, może ktoś z was spotkał się z tak nierozgarniętą pielęgniarką, która myli noworodki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubek05 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 13:44 o rany!!! i co na to ordynator oddziału Odpowiedz Link Zgłoś
kubek05 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 13:50 za szybo nacisnął mi się enter z tego szoku czy lekarze mówili czy dziecku grożą z tego powodu jakieś powikłania moim zdaniem jest to bardziej przerażające niż robienie sobie zdjęć z wcześniakami Odpowiedz Link Zgłoś
zolinka11 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 15:56 konsultowaliśmy sie ze specjalistą i powiedział że żadnego zagrożenia nie ma, dziecko bedzie miało blizne poszczepienną wiekszą, dotyczy to grużlicy, bo WZW jest niegrożna tak mówią lekarze natomiast ja boję że to może w przyszłosci stanowić podłoże jakiejś innej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 20:19 zolinka11 napisała: > konsultowaliśmy sie ze specjalistą i powiedział że żadnego zagrożenia nie ma, No to po co pytasz na forum? Bez urazy, ale nie sądzę, abyś tu znalazła kompetentnego specjalistę, któryby potwierdził bądź odrzucił opinię tamtego. Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 do mamy_kotula 24.10.05, 21:20 O rany, a mnie już irytuje to ciągłe strofowanie innych, a po co piszesz, a po co pytasz. Zolinka napisała, bo jest zszokowana, a lekarzom dziś nie można ufać, więc pyta na forum, czy komuś też się to przydarzyło. Jesli nie masz dla niej słów wsparcia, to może się po prostu nie odzywaj zamiast naskakiwac i ciesz się, że twoje dziecko nie dostało podwójnych dawek szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniakaroli1986 berecik 24.10.05, 21:28 berecik ma racje po co pisac jak ma sie naskakiwac na kogos kto jest poprostu zszokowany? lepiej siedziec cicho tak jak to napisala berecik!! jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
gonja Re: berecik 24.10.05, 21:31 i ja sie podpisuje, tej agresji , zlosliwosci i docinek jest za duzo na tym forum. Ja rowniez jestem w szoku z tym szczepieniem i rozumiem zmartwienie mamy i to ze szuka wsparcia wszedzie-nawet tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: do mamy_kotula 24.10.05, 22:09 Przepraszam, jeśli uraziłam Zolinkę, i życzę jej aby wszystko się dobrze skończyło, w co nie wątpię. Nie lubię tylko takiego podejścia, jak pisze później berecik7 > lekarzom dziś nie można ufać Zatem komu ufać w sprawach medycznych? Dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle (nie jestem lekarzem i nie zamierzam ich bronić), ale skoro specjalista stwierdził, że nie ma się czym martwić, to nie ma. Zresztą, na pocieszenie dla Zolinki, zdobyłam dla niej opinię innego specjalisty i naprawdę może być o swojego dzidziusia spokojna. Co do pielęgniarki... no durnowata, bezmyślna baba (jak nota bene większość z nich)i tyle, niestety czeka ją najwyżej nagana z wpisaniem do akt. Takie jest niestety życie. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kubek05 Re: do mamy_kotula 25.10.05, 10:35 mama_kotula napisała: >Co do pielęgniarki... no durnowata, bezmyślna baba (jak nota bene większość z > nich) no nie przesadzajmy, to tak jakby powiedzieć, że durnowata i bezmyślna jest większość pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 15:44 mama_kotula napisała: >> No to po co pytasz na forum? Bez urazy, ale nie sądzę, abyś tu znalazła kompete > ntnego specjalistę, któryby potwierdził bądź odrzucił opinię tamtego. fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 21:37 Ja bym dla pewnosci skonsultowala jeszcze z innym lekarzem. Nie zaszkodzi. Natomiast co do samego zdarzenia- mysle, ze powinnas to gdzies zglosic. Kto wie, moze ta pielegniarka jest po prostu niedbala i to nie pierwsza jej wpadka? Moze chociaz zostanie upomniana. Chronmy dzieci- swoje i cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.pysi Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 21:44 Też jestem zszokowana...Najważneijsze, żęby dzidzusiowi nic nie groziło. Ja także jestem jakby w temacie moja córcia jak się urodziła to była szczepiona w prawą rączkę,a nie lewą jak to jest przyjęte Nerwówka, tłumaczyłam, żę widzę bliznę na innej rączce, oczywiście nikt nie chciał jej zobaczyć, bo to nie jest możliwe...w inną się szczepi... Dzwoniłam do szpitala, chciałam zrobić "bal" tej "kompetentnej" pani, ale ona wypierała się( Na szczęście blizna wyszła wyraźna i córcia nie była drugi raz "na wszelki" wypadek szczepiona.... Zaniechałam więc dowodzenia p. pielęgniarce, że to co według nej nie mogło miec miejsca... miało... a moja córcia to żywy dowód... Byleby dzidziusie na niekompetencji nie cierpiały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 24.10.05, 22:04 po pierwsze po co ta agresja, pyta i pisze bo chce sie podzielić a po drugie to coraz bardziej mam wątpliwości co do kompetencji całej tej chrzanionej służby zdrowia. człowiek idzie by wyleczyć dziecko, oddaje całe swoje szczęście w ich łapy a oni robią co chcą.....szok Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 10:49 zgadzam sie,ze czsami na forum ludzie na siebie niepotrzebnie naskakują...ale cos musze skomentowac aha,mowienie,ze ta pielegniarka jest gorsza od tych,ktore bawily sie wczesniakiem-ktos tak na poczatku watku napisal,jest co najmniej niemadre. tak na marginesie-wczesniak ten-Mateuszek-nadal lezy na oddziale,w ciezkim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube co do tego wcześniaczka... 25.10.05, 11:37 dyskusia zbacza na inne tory, ale nie mogę się powstrzymać. To szok z tym Mateuszkiem, powinni zrobic porządek z tymi babami na całe żyie. wywalić z roboty bez prawa pracy w zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek05 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 11:59 czy został udowodniony związek między stanem zdrowia tego dzieciaczka a robieniem zdjęć przez pielęgniarki Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 12:39 Właśnie. Nie zamierzam tu bronić głupich bab, jakimi się okazały pielęgniarki, ale teraz każdą negatywną zmianę w stanie zdrowia tych biedactw przypisywać będą nie temu, iż są to dzieciaczki z grupy ryzyka, ale właśnie temu durnowatemu procederowi. Swoją drogą, media zrobiły z głupich, powtarzam: głupich i bezmyślnych kobiet potwory, które z premedytacją chciały zaszkodzić dzieciom. Powtarzam jeszcze raz, nie zamierzam ich bronić, ale ta "zabawa" nie była świadomym okrucieństwem, tylko czystą bezmyślnością i głupotą. Podobnie jak w przypadku pomyłki przy szczepieniu. B_e_z_m_y_ś_l_n_o_ś_ć - tyle o tym. A że nie do pojęcia? Cóż, są rzeczy na ziemi i niebie, o którym się filozofom nie śniło. Pozdrawiam ciepło Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kajmal Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 11:43 mysle, ze bardzo wazne jest, zebys pisemnie zglosila ten fakt i swoje zazalenie w tej sprawie. Po pierwsze takie sytuacje powinny byc pietnowane, bo szczepienia to na pewno nie jest zabawa. Po drugie pielegniarka nie miala prawa zrobic dziecku zadnego szczepienia BEZ TWOJEJ OBECNOSCI, chyba ze wyrazilas na to pisemne zgode, w zwiazku z tym nie dosc, ze "pomylila sie" to jawnie zlamala prawo. Przeciez gdybys przy tym byla, nie zaszcepila by ci dziecka dwa razy. Dlatego tez trzeba takie wydarzenia uwypuklac by matki wiedzialy, ze warto byc z dzieckiem przy szczepieniu, a pielegniarki, ze powinny informowac matki o koniecznosci ich obecnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 12:17 Możesz podać podstawę prawną tego, co napisałaś. Gdzie szukać informacji na ten temat, skąd można się dowiedzieć, jakie właściwie prawa Ci przysługują. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 12:20 poruszona bardzo wazna sprawa; moj syn mial pobierana krew i mocz ( przez cewnik ) do analizy w szpitalu, lekarka poprosila mnie, zebym poczekala przed gabinetem zabiegowym, twierdzac, ze pielegniarki sie mniej stresuja, jak im sie nie patrzy na rece i sprawniej przebiega pobieranie probek, stalam pod gabinetem i plakalam slyszac placz mojego dziecka; pozniej okazalo sie, ze i tak mial dwa slady po wkluciu igly; NIGDY go juz tak nie zostawie! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 12:25 dziewczyny podajcie podstawe prawna, prosze.latem ja i moja siostra stalysmy pod zabiegowym placzac, gdy jej synek po wypadku mial zakladany gips.maly plakal,a na pewno byloby mu lzej gdyby nas stamtad nie wyproszono. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek05 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 14:53 Istnieje Europejska Karta Dziecka W Szpitalu oraz Komitet Ochrony Praw Dziecka nie ma jednak w żadnym z tych dokumentów dokładnie sformułowanego prawa rodziców do przebywania z dzieckiem w trakcie drobnych zabiegów medycznych . Można jednak zaliczyć to prawo do zapewnienia dziecku poczucia bezpieczeństwa oraz do łagodzenia stresów fizycznych i emocjonalnych u dzieci (a do tego najlepiej nadaje się chyba matka). Ja nigdy nie dałam sie wyprosić z zabiegowego choć to wielokrotnie czyniono (mój synek miał często pobieraną krew). To samo w szpitalu, w którym rodziłam, zawsze maszerowałam za swoim dzieckiem jeżeli był zabierany do badań czy szczepień mimo, że było to nie mile widziane przez personel. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinka11 Re: przez pomyłke zaszczepili mi dziecko podwóją 25.10.05, 15:32 nasłaliśmy na nich sanepid, sprawdzili wszystko, pielęgniarka przyznała się do winy i nie potrafiła wyjasnic swojego błędu i tyle, sanepid nie może wiecej nic zrobić i zasugerowano nam, aby napisać do narodowwego funduszu zdrowia, ale chyba damy sobie spokój, bo to i tak nic nie da. Napisałam ten post aby uczulić wszystkie mamy, że nawet na krok nie można dziecka spuścić z oczu, a w szpitalach to jest rzecz naturalna, przychodzi pielęgniarka i bierze noworodka to na badanie to na szczepienie i z reguły matce udziela lakonicznej odpowiedzi i to jest norma w naszych szpitalach, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś