Dodaj do ulubionych

czemu tak stęka

25.10.05, 15:02
Moja 3 miesięczna córka ostatnio strasznie stęka. Na początku było to tylko w
nocy, teraz wydaje dziwne odgłosy przez cały dzień. Przestała nawet gaworzyć.
To chyba kłopotliwe gazy, ale nic małej nie pomaga. Karmie piersią i stosuje
dietę. Koperek nie pomaga. Prosze o radę, co z tym robić. dziękuję.
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: czemu tak stęka 25.10.05, 17:12
      ponoć maluszki mają problem ze zrobieniem kupki - tzn chcą ale zwieracze zamiast pozwolić na kupkę to się zaciskają - efekt - dziecko próbuje i nie może sad ja masuję małemu (11 tyg) brzuszek i podginam nóżki do brzuszka - tzn robię taką gimnastykę - podginam i odginam i czasem mały się odgazuje po tym. Próbowałam jeszcze podgrzewać brzuszek suszarką ale mnie obsikał bo był bez pieluszki smile Piję też herbatkę koperkową rano i wieczorem. Niektóre dzieci się odgazowują jak leżą na brzuszku - mój akurat nie lubi brzuszkowania, ponoć pielęgniarki w szpitalach - żeby dziecko odgazować wsadzają im w zadek termometr - ale jakoś tego nie próbowałam. Poza tym zagaduję maluszka - mówię mu że ta okropna kupka nie chce wyjść i kupka sio do pieluszki smile uśmiecha się wtedy - a ja masuję mu ten brzuszek i podginam nóżki - rewelacyjnie nie jest - tzn też stęka ale troszkę mniej. Pozostaje chyba przeczekać sad
    • ruda773 Re: czemu tak stęka 25.10.05, 17:28
      Mój synek tez stęka, póki co najbardziej w nocy. Ale u niego to chyba nie gazy.
      Moimzdanuiem coś mu sie śni i tyle. Jesli dziecko nie płacze to raczej to ją
      nie boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka